Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

H Τακτική ορισμένων στο Twitter:
Κάνεις κριτική; – BLOCK (αποκλεισμός)


Κάποτε όταν ακούγαμε από την τηλεόραση ή διαβάζαμε στις εφημερίδες κάποιον να λέει βλακείες τις σχολιάζαμε με φίλους. Το πολύ πολύ να έχει κάποιος από το κοινωνικό μας περιβάλλον διαφορετική άποψη και γινόταν έντονη ή όχι συζήτηση. Μάλιστα επειδή τα πολιτικά κυρίως πάθη κυριαρχούσαν στη ζωή μας, συνήθως όλη η ομήγυρη συμφωνούσε
Σήμερα η κριτική που κάνει ο καθένας μας σε πρόσωπα της «δημόσιας ζωής» φτάνει και σ’ αυτά . Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram αλλά πολύ περισσότερο το Twitter. Εκεί ο καθένας από αυτούς, δείχνει το πόσο μπορεί να δεχτεί την κριτική στα μη απειλητικά σχόλια. Δείχνει λοιπόν το πόσο δημοκρατικός είναι.
Τώρα με τη φωτιά στην ανατολική Αττική και στο Μάτι εγώ είχα 3 αποκλεισμούς στο Twitter. Εκεί που με είχε αποκλείσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος, από παλιά, για σχόλιά μου στο Facebook αλλά με «πήρε η μπάλα» και στο Twitter. Κι ο βουλευτής, ανεξάρτητος πια πρώην της ΔΗΜΑΡ πρώην του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Γρηγόρης Ψαριανός. Αυτός δεν ξέρω γιατί, ίσως να έφτασε κάποιο σχόλιο μου σ’ αυτόν μέσω Retweet.
Την Τρίτη 24 Ιουλίου «με απέκλεισε» η δημοσιογράφος (όπως λέει) και πανεπιστημιακός (όπως την πληρώνει το ελληνικό κράτος και πρώην εκπρόσωπος του τάφου στην Αμφίπολη, Άννα Παναγιωταρέα. Γιατί;
Το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γύρισε εσπευσμένα από την Βοσνία όπου θα βραβευόταν. Με την άφιξή του πήγε στο κέντρο επιχειρήσεων.
Η έγκριτη λοιπόν δημοσιγράφος έκανε το παρακάτω tweet.
Η απάντησή μου που έφερε τον απολκεισμό μου από τις μ@λ@κιες που θα γράφει ήταν:
Και που να είναι;
Στα κανάλια να κάνουν show;
Και θέλεις να λέγεσαι κι "έγκυρη δημοσιογράφος"
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ.
Την Παρασκευή 27 Ιουλίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ήταν στο πρωινό του ΑΝΤ1 και τους δημοσιογράφους Στεφανία Μουρελάτου και Γιώργο Κούρο.
Μεταξύ άλλων είπε για την Κυβέρνηση:
  • ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.
    Τις ποινικές ευθύνες θα τις διερευνήσει η Δικαιοσύνη, που οφείλει να αποδώσει το δίκαιο.
    Οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες είναι αυταπόδεικτες. Πριν ενάμιση μήνα είχα ζητήσει εκλογές για να προλάβουμε τα χειρότερα στα θέματα της οικονομίας. Τώρα μετά την εθνική τραγωδία ζητάμε να φύγει άμεσα αυτή η Κυβέρνηση. Γιατί αποδείχθηκε με τόσο τραγικό τρόπο πως η παραμονή της εκτός από βλαπτική για τη χώρα είναι και επικίνδυνη για την ίδια τη ζωή των πολιτών. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν
Κάποια από αυτά τα έκανε tweet που έφτασε και σε μένα. Οπότε απάντησα:
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.
Να έρθουν άλλοι που ξέρουν, αφού δημιούργησαν αυτές τις καταστάσεις.
Και να μη πάει κανείς φυλακή (και γι’ αυτό και γι’ άλλα θέματα), γιατί μ' αυτούς ποτέ δεν ξέρεις.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΑ, Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ
Το Σαββατοκύριακο είχαμε τον άνεργο νομίζω, δημοσιογράφο που εμφανίζεται στον Σκάι και απ’ ότι ακούγεται σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου
Διάβασε σε εκπομπή του Σκάι επιστολή μιας κυρίας κατά του πρωθυπουργού (σχετικά με τον θάνατο του Γρηγόρη Φύτρου και των παιδιών του Ανδρέα και της Εβίτας), που υπέγραφε Αννίτα Π. Κυκλοφόρισε πως Αννίτα λένε και την κυρία Παπαπαναγιώτου, μάλιστα τα παιδιά των δυο οικογενειών πηγαίναν στο ίδιο σχολείο. Άρα τι πιο λογικό να έχει γράψει την επιστολή η κ Παπαπαναγιώτου.
Χθες, Τρίτη 31 Ιουλίου, ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, «με τρία πα» όπως χαρακτηριστικά μου έλεγε τηλεφωνικά στην εφημερίδα που εργαζόμουν κι έστελνε με fax το κείμενό του, αποκάλυψε πως η συγγραφέας της επιστολής ήταν η Αννίτα Πανάρετου.
Οπότε σχολίασα κάτω από tweet μου ήρθε:
Μ' αρέσει που σ' εμπιστεύτηκε για να έχει ανωνυμία. Βέβαια αν θέλουμε πιστεύουμε. Αννίτα Παπαπαναγιώτου, Αννίτα Πανάρετου (πρέπει να ναι "ξανθιά των ανέκδοτων" μα δώσει σ' έναν παντρεμένο με συνονόματη γυναίκα και ίδιο αρχικό όνομα ανώνυμη επιστολή) ή Αννίτα Π+οτιδήποτε
Και ήρθα ο αποκλεισμός, οπότε δε θα βλέπω «τις παπάρες» που κάθε φορά γράφει.
Κοντά σ’ αυτά όμως οφείλω να συγχαρώ του κ. Ρογκάκο (δημοσιογράφο του ΑΝΤ1), Κώστα Χρυσόγονο (Ευρωβουλευτή πρώην ΣΥΡΙΖΑ και νυν ανεξάρτητο) Σεραφείμ Σίλα (κωμικό που κάνει one stand comedy) Άρη Πορτοσάλτε (δημοσιογράφο) και Άδωνι Γεωργιάδη. Που ειδικά τους δυο τελευταίους τους σχολιάζω αρνητικά, παρ’ όλα αυτά όμως δεν με απέκλεισαν.
Αλλά και Νίκο Χατζηνικολάου (δημοσιογράφο εκδότη) και Σταμάτη Μαλέλη (δημοσιογράφο καιυ πεύθυνο γραμματέα επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής) που μπορεί να με αποκλείσαν σε κάποιο σχόλιό μου αλλά ήταν προσωρινό. Κι αυτό το βρίσκω θεμιτό.
Πάντως τους ευχαριστώ όλους αυτούς που ανέχονται την κριτική μου δίκαιη ή άδικη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου