Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

60 λεπτά του ευρώ το tweet; Θέλω κι εγώ

Σχεδόν από τότε που σχηματίστηκε η σημερινή κυβέρνηση επειδή, συμπτωματικά, την ίδια εποχή εγινε ευρύτερη η χρήση του twitter. Άρχισε σιγά σιγά να διαδίδεται μια πληροφορία, πιο πολύ από την αντιπολίτευση είναι γεγονός, πως η κυβέρνηση δίνει 60 λεπτά του ευρώ για κάθε θετικό που γράφεις γι’ αυτήν.
Κι όχι μόνο θετικό για την κυβέρνηση, αλλά και τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αλλά κι επικριτικό για την αντιπολίτευση. Αυτή μάλιστα η φήμη κυκλοφορεί πολύ τελευταία, με τις πυρκαγιες. Και δέχονται την κατηγορία, όλοι αυτοί που κατηγορούν κάποιους άλλους πλην της κυβέρνησης.
Εγώ καθημερινά tweetαρω τον ελεύθερο χρόνο μου, γιατί υπάρχουν ωραία σχόλια ή σχόλια που με προβληματίζουν. Όπως υπάρχει κι ωραίο χιούμορ, μαζί με κάποια απαράδεκτα δήθεν χιουμοριστικά.
Υπολόγισα λοιπόν πως 10 tweet τα κάνω άνετα καθημερινά, αν και συνήθως κάνω πιο λίγα. Γιατί «να τα βάλεις» με κάποιον χωρίς λόγο. Και μάλιστα όταν δεν έχεις τόσο καλή γνώση με το θέμα που ασχολείσαι; Επειδή σ’ «ερέθισε» αρχικά; Όχι ο άλλος μπορεί να «έχει τον πόνο του», να έχει οικονομικά συμφέροντα ή απλά να «κάνει πολιτική» με απόψεις που δεν συμφωνώ. Τα ξεπερνώ λοιπόν και οι απαντήσεις μου είναι λίγες.
Αν όμως έπαιρνα έστω αυτό το μικρό ποσό για κάθε tweet θα απαντούσα σε απόψεις που συμβαδίζουν με τις δικές μου. Κι όχι μόνο μία φορά αλλά και θα «επέστρεφα» την απάντηση, αφού ο άλλος συνήθως αντιδρά και πάλι και πάλι. Έτσι εύκολα πιάνεται ο αριθμός των 100 tweets ώστε να πάρω 60 ευρώ. Εκτός αυτού μπορούν κι άλλοι φίλοι μου, με άλλες απόψεις να κάνουν «αυτή τη δουλειά» τον ελεύθερο χρόνο τους.
Ωραία φάμπρικα σκέφτηκα. Και που να αυξήθικε το ποσό αυτό σε 1 ευρώ όπως έγραψε χρήστης που τον είχαν πρήξει με το να μετράνε 60λεπτα σε κάθε τι που γράφει
Εν τω μεταξύ στα τόσα χρόνια που «σερφάρω» βρήκα ενδιαφέρουσα την σελίδα με τα Ελληνικά Hoaxes. Καταρρίπτουν οι άνθρωποι κάθε είδους τερατολογία που κυκλοφορεί ως φήμη. Είδα πως τελευταία ασχολούνται και με την πολιτική και καταρρίπτουν πολλά fake news.
Αν και δεν είδα ακόμη να διαψεύδουν τον κ. Γεωργιαδη που είπε πως ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε μετά τις φωτιές στην Ηλεία το 2007, ενώ ήμασταν ήδη σε προεκλογική περίοδο. Σκέφτηκα να απευθυνθώ σε αυτούς. Τους έστειλα γι αυτό το παρακάτω μήνυμα σε tweet:

Και περιμένω απάντησή τους
Βέβαια τελευταία χαλάσαν την καλή γνώμη που είχα με αυτούς που ασχολούνται στην ιστοσελίδα των Ελληνικών Hoaxes. Επιτέθηκαν σε χρήστη, γυναίκα όπως θέλει να εμφανίζεται, μόνο και μόνο γιατί έχει avatar, χαρακτηριστική φωτογραφία την οποία εμφανίζεται σε κάθε tweet, μια πορνοσταρ. Λέγοντας πως ο χρήστης είναι άντρας και μάλιστα τον λέει «Μπάμπη». Κι αυτό γιατί κάποια άποψη δεν άρεσε σε κάποιον από αυτούς. Λες και θα άλλαζε κάτι αν η «Λίτσα» ήταν «Μπάμπης».
Πάντως εγώ περιμένω ανάρτηση στην ιστοσελίδα με το «θέμα» που τους είπα, γιατί δεν μου απαντήσανε ακόμα αν και περάσανε περίπου 19 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου