Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Μουντιάλ Ρωσίας: Στην τελική ευθεία


Φτάσαμε μια ανάσα από τους τελικούς (μικρό το Σάββατο στις 5 και μεγάλο την Κυριακή 15/7 στις 6 το απόγευμα) του Παγκοσμίου Κυπέλου.
Ένα παράξενο παγκόσμιο κύπελλο που το σημάδεψαν 2 πράματα. Η καινοτομία του VAR, Video Assistant Referee, και ο αποκλεισμός των μεγάλων ομάδων. Οι δύο μεγάλοι που έφτασαν ως εδώ έχουν από ένα τίτλο.
Να δούμε τους αγώνες που θα αναδείξουν τον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή.
Σήμερα, Τρίτη 10/7, έχουμε τον αγώνα Γαλλίας – Βελγίου. Των δυο πολυεθνικών ομάδων που παίζουν όμως όμορφο ποδόσφαιρο.
Πολύ εύστοχα άνθρωπος που βλέπουμε μαζί τους αγώνες, παραδοσιακά βλέπω το Μουντιάλ σε καφετέρια ή ταβέρνα πίνοντας frappe ή μπύρα, σχολίασε: Είναι τόσο Βέλγοι όλοι αυτοί, που ο πιο λευκός μπορούσε να είναι Έλληνας τσιγγάνος.
Είναι όμως αλήθεια η παρέα των Λουκάκου, Κομπανί, Γιανοζάι μπορούν να φτάσουν εκεί που ποτέ δεν έφτασαν οι ομάδες των Ζαν μαρί Πφαφ, Έντσο Σίφο και Γιαν Κέλεμανς να θυμιθώ μερικούς από τους μεγάλους Βέλγους ποδοσφαιριστές. Δεν έφτασαν σε τελικό Μουντιάλ συνήθως λόγω διαιτησιών τότε που οι Εθνικές ομάδες ήταν πραγματικά Εθνικές.
Για τη Γαλλία τι να πω; Ήταν για μένα η έκπληξη των αγώνων. Παίζει όμορφο ποδόσφαιρο με πρωταγωνιστή τον 19χρονο Ο Κιλιάν Εμπαπέ. Έναν παίχτη που χαίρεσαι να τον βλέπεις να αγωνίζεται, που αγωνιστικά θυμίζει τα 10ρια «που τιμούσαν» τον ρόλο που τους έδινε ο αριθμός 10 στην φανέλα.
Προσωπικά πιστεύω πως η Γαλλία θα «περάσει» στον τελικό.
Από την άλλη αύριο έχουμε τον Ημιτελικό που παίζει η Αγγλία, η ομάδα ανέκδοτο πολλών Μουντιάλ. Κι αυτό γιατί τη λέγαν φαβορί επειδή είναι παραδοσιακή δύναμη του ποδοσφαίρου και στο νησί διεξάγεται το καλύτερο πρωτάθλημα. Όμως όλοι ξέραμε πως ποτέ δεν ήταν και της δίναμε αυτό τον τίτλο «χατιρικά».
Φέτος «κατέβασε» μια νεανική ομάδα, μια που μεγαλύτερος είναι ο Άσλεϋ Γιαγκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πάιζουν ένα αξιόλογο ποδόσφαιρο και είναι σοβαροί στο γήπεδο μια που ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ που ανέλαβε υπηρεσιακός προπονητής το Σεπτέμβριο του 2016 τους έκανε «καλό σύνολο»
Οι Άγγλοι θα αντιμετωπίσουν την Κροατία, που δείχνει κι αυτή καλή ομάδα. Έχει αξιόλογες μονάδες και παίζει κι αυτή καλό ποδόσφαιρο και δίκαια έφτασε ως εδώ.
Όμως η ομάδα της Κροατίας, έχει εσωτερικά προβλήματα μια που δυο μέρες πριν τον η ομοσπονδία της Κροατίας έδιωξε από την αποστολή της τον βοηθό προποντή Όγκνιεν Βουκόγεβιτς.
Κι αυτό γιατί ο Βουκόγεβιτς μαζί με τον κεντρικός αμυντικός της Μπεσίκτας και της εθνικής Κροατίας, Ντομάγκοϊ Βίντα πανηγύρισαν μαζί στα αποδυτήρια την επιτυχία κι αφιέρωσαν την πρόκριση επί της Ρωσίας στην... Ουκρανία.
Κατόπιν και αυτού του γεγονότος βλέπω νίκη της Αγγλίας στον αυριανό ημιτελικο.
Ας νικήσουν οι πιο άξιοι τόσο στους «ημιτελικούς» όσο και στους «τελικούς» του Σαββατοκύριακου. Μια που κάποιος επιβάλλεται να το κατακτήσει μια που για μένα οι καλύτερες ομάδες δεν μπόρεσαν να «φτάσουν ως εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου