Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Το Μουντιάλ της Ρωσίας έφτασε στα προημιτελικά


Τέλειωσε χθες 3/7, η «φάση των» 16 του Μουντιάλ της Ρωσίας.
Εξελίσσεται σ’ ένα απρόβλεπτο τουρνουά που παίζεται ωραίο ποδόσφαιρο. Εκτός των άλλων έχουμε και μια επανάσταση των μικρομεσαίων ομάδων. Και το λέω αυτό γιατί από τις οκτώ εναπομείνασες ομάδες μόνο δύο έχουν ξαναπάρει παγκόσμιο κύπελλο.
Η Βραζιλία των πέντε τίτλων όπως και η Γαλλία με την Αγγλία του ενός, το 1988 και το 1966 στην έδρα τους αντίστοιχα. Αλλά και η Ουρουγουάη με τις 2 κατακτήσεις που τις έχουμε όλοι ξεχάσει, μια που είναι το 1930 στην έδρα της και το 1950 στη Βραζιλία. Η Βραζιλία είναι η ομάδα που έχει παίξει συνολικά στην ιστορία των θεσμών το καλύτερο ποδόσφαιρο και που δεν έλλειψε σε καμία διοργάνωση. Και η Αγγλία και την ομάδα που σε κάθε διοργάνωση που συμμετείχε, ήταν φαβορί. Βέβαια όλοι οι μη Άγγλοι ή φίλοι του Αγγλικού ποδοσφαίρου σε κάθε γωνιά της υφηλίου το βλέπαμε σαν «σύντομο ανέκδοτο».
* Και στον χθεσινό, 3/7, αγώνα με την Κολομβία πιστεύω πως είχε την σχετική εύνοια της διαιτησίας. Όχι πολύ εμφανής μεν, αλλά την είχε. Το πέναλτι που κέρδισε ας πούμε αν δινόταν «επιθετικό φάουλ» δεν θα φαινόταν σε κανέναν λάθος. Έτσι προηγήθηκε στο σκορ, για να ισοφαρίσει  η Κολομβία στο 90+. Έτσι οδηγηθήκαμε στη παράταση και τη «ρωσική ρουλέτα» των πέναλτι.
Από εκεί και πέρα η Γαλλία έχει δείξει  πολύ καλή ομάδα. Σε ένα πολύ καλό αγώνα απέκλεισε την Αργεντινή με σκορ 4- 3. Και θεωρώ πως είναι ως ένα από τα φαβορί από εδώ και πέρα.  Αν κι έχει δύσκολους αντιπάλους μπροστά της.
* Με πρώτη την προσεχή Παρασκευή 6/7 την Ουρουγουάη. Που «πέταξε έξω» την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία με 2 -1 σ’ ένα συναρπαστικό αγώνα.
* Αυτές οι δυο, μπορούν να έλθουν αντιμέτωπες στα ημιτελικά τόσο με την Βραζιλία, που έχει αφήσει πλέον το ποδόσφαιρο που όλοι θαυμάσαμε, εγώ από το 1982. Κι έχει μεταβληθεί σε μια πολύ καλή Ευρωπαϊκή ομάδα, με το στυλ του ποδοσφαίρου που παίζει.
Θα μου πείτε, αυτό τώρα συμβαίνει. Όχι από το 2002 και μετά η Βραζιλιάνικη ομάδα είναι διαφορετική, απλά τώρα προσέχουν πολλοί παραπάνω την άμυνά τους. Τους απολαύσαμε όμως στο 2 – 0 επί του Μεξικού
* Η Βραζιλία τώρα θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, μια πολυεθνική ομάδα που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Απέκλεισε 3 – 2 τη ρομαντική Ιαπωνία, που δεν έκανε την παραμικρή καθυστέρηση. Θυμίζω πως οι Ιάπωνες είχαν κερδίσει κόρνερ ενώ ήταν 2 – 2 και σχεδόν είχαν «τελειώσει» τα λεπτά των καθυστερήσεων που είχε δείξει η τέταρτος διαιτητής. Στην τελευταία υποδειγματική αντεπίθεση των Βέλγων, που ο πιο λευκός έμοιαζε με Έλληνα Τσιγγάνο, έγινε το 2 -3.
* Η Αγγλία που χθες απέκλεισε την Κολομβία, όπως έγραψα πιο πάνω, θα αντιμετωπίσει την Σουυδία. Μια ομάδα που αδικήθηκε στον αγώνα του ομίλου με την Γερμανία, αλλά έπαιξε αρκετά ποδόσφαιρο κόντρα στην Ελβετία που την νίκησε με 1 -0. Κόντρα στην Ελβετία, που αν έγραφα Αλβανία ίσως να μην έπεφτα πολύ έξω. Κι όχι γιατί είναι τόσοι πολλοί οι Αλβανοί που παίζουν στην Ελβετία, μόλις 4, αλλά είναι φανατικοί και χαρακτήρισαν και όλη την ομάδα με το εθνικιστικό Αλβανικό σήμα, που έκαναν στους πανηγυρισμούς στον αγώνα με τη Σερβία.
* Και τέλος έχουμε τον αγώνα των δυο που περάσαν στη διαδικασία των πέναλτι. Τη Ρωσία που απέκλεισε την Ισπανία σ’ ένα ανιαρό ματς. Ο αριθμός των πασών των Ισπανών ήταν 1.137 η κατοχή της Ισπανίας στο 74% αλλά κανένα αξιόλογο σουτ. Και οι Ρώσοι προκρίθηκαν με 4 – 3 στα πένακτι.
* Στα πέναλτι πέρασε και η Κροατία σ’ ένα όμορφο παιχνίδι με τους Δανούς. Αυτό που θα μείνει είναι πως οι τεματοφύλακες «έπιασαν» από τρία πέναλτι. Ο Δανός το ένα στον κανονικό αγώνα για αυτό η Κροατία «πέρασε» με 3 – 2. Χαραγμένες θα μείνουν στη μνήμη μας οι στιγμές πανηγυρισμού, όπως και περηφάνιας που Παλαίμαχου Δανού τερματοφύλακα, τεράστιου σε αξία. Πήτερ Σμάιχελ που έβλεπε των 30χρονο γιο του Κάσπερ να κάνει εξαιρετική πολλά υποσχόμενη εμφάνιση.
Τέλος να δώσω τα προγνωστικά μου, αν και δεν «μου βγαίνουν»
Ουρουγουάη – Γαλλία 2
Βραζιλία – Βέλγιο 1
Σουηδία - Αγγλία 1
Ρωσία – Κροατία 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου