Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Κυβέρνηση που δείχνει να ακούει (;;;)


Τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε από τη ΝΔ  τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο. Κι αυτό γιατί είπε κάποιες προσωπικές του απόψεις γιατί α) είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για την επίδραση που θα έχει στην ελληνική οικονομία η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. β) είχε χαρακτηρίσει ιστορική την απόφαση του Eurogroup για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και γ) είχε ταχθεί και κατά των πρόωρων εκλογών, τις οποίες ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, πως αυτή η καραμέλα πρέπει να σταματήσει.
Ο οποίος σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στην οποία παρουσίασε το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του ΓΕΜΗ» μαζί με τους υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά,  υφυπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα και ΓΓ. Ψηφιακής Πολιτικής Στέργιο Ράλλη.
Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, εκθείασε την κυβέρνηση, λέγοντας μάλιστα ότι «δεν έχει υπάρξει άλλη Κυβέρνηση, κατά τα χρόνια των μνημονίων, που να έχει σταθεί τόσο πολύ στον επιμελητηριακό θεσμό. Θυμίζω, πως μια άλλη Κυβέρνηση, μη αναγνωρίζοντας την αξία του επιμελητηριακού θεσμού ήθελε να κλείσει τα Επιμελητήρια».
«Αξίζει να σημειώσω ότι ο επιμελητηριακός θεσμός είναι ανεξάρτητος και οφείλει να συνεργάζεται –εκ του θεσμικού του ρόλου- με όλες τις Κυβερνήσεις προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της εθνικής οικονομίας. Και αυτό πράττει» δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.
Όμως δεν είναι το μόνο στέλεχος της ΝΔ, που δεν είναι αργόσχολος αλλά άνθρωπος της καθημερινότητας που  λέει καλά λόγια για την κυβέρνση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Προηγήθηκε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) Θύμιος Λυμπερόπουλος. Το όνομα του οποίου έχει ταυτιστεί με τον κλάδο των οδηγών ταξί στη χώρα μας.
Ο κ. Λυμπερόπουλος που αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Δημοκρατία», έδωσε συνέντευξη την Κυριακή 1 Ιουλίου στην Κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα», στην οποία ζητά «Να στηριχτεί ο Τσίπρας στον πόλεμο κατά της διαπλοκής»
Είπε μεταξύ άλλων: «…πορευόμουν, στη ΝΔ με  αρχές  αξίες: ότι οι αριθμοί δεν έπαιζαν τόσο ρόλο όσο έπαιζε η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, υπερείχε η δικαιοσύνη στην οικονομία και στην εργασία….» και «δυστυχώς, άρχισαν να χάνονται, εκπαραθυρώθηκαν εσκεμμένα από το 2009 και το 2010. Για να παντρευτείς το ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή και να συνεργαστείς με αυτούς που δημιουργούσαν τον κοινωνικό αυτοματισμό για λόγους δικών τους συμφερόντων, οι οποίοι και ήταν απέναντι στη Νέα Δημοκρατία διαχρονικά, σημαίνει ότι εσύ είχες αλλάξει θέσεις. Το μνημόνιο γιατί ήρθε με το ΔΝΤ; Για να «φακελοποιήσει» την οικονομία, να φτιάξει ιδιωτικά μονοπώλια. Αυτό δεν θα το πολεμήσει ένας άνθρωπος που έχει ζήσει και δουλέψει κι έχει φέρει αποτελέσματα στην παράταξη με τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό;
Αυτές οι αρχές δεν δέχονται ούτε το κρατικό μονοπώλιο που πρεσβεύει το ΚΚΕ ούτε το ιδιωτικό μονοπώλιο του Σαμαρά και του Σημίτη. Και δεν μπορεί να το δεχτεί για λόγους ανθρώπινης αξιοπρέπειας, διότι είναι βύθιση στο σκοτάδι και στη διάλυση της ραχοκοκαλιάς που λέγεται μικρομεσαία επιχείρηση. Δεν υπάρχει ανθρώπινη αξία σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη.»
Στο τέλος επαίνεσε κι αυτός τη σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ λέγοντας: «…πέστε μου, όταν έρχεται ο Σπίρτζης και οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψηφίζουν νομοσχέδιο που με σώζει απέναντι στην παγκόσμια διαπλοκή που λέγεται Uber ή οποιονδήποτε άλλο που κλέβει τα λεφτά του ελληνικού λαού, και έρχεται η ΝΔ και καταψηφίζει, παραβιάζοντας το ίδιο το ευρωπαϊκό δίκαιο, με ποιον πρέπει να είμαι; Το μόνο που μπορώ εγώ να κάνω είναι να δείξω τη μετεξέλιξη του συνδικαλιστικού μου φορέα, να κάνω το «Κίνημα του Δρόμου», προς όφελος των μικρομεσαίων, και θα παρασύρουμε και την υπόλοιπη κοινωνία, που δεν έχει καταλάβει γιατί δεν πέτυχε μέχρι σήμερα να σπάσει τα μνημόνια, όπως πέτυχε ο κλάδος μας.
Με αυτή την αφορμή, να στείλω ένα μήνυμα στους νεοδημοκράτες που κάποτε πανηγύριζαν για τους αγώνες μου για τον κλάδο και τώρα μου κάνουν παράπονα, γιατί με τους αγώνες μου στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ: επειδή θυμούνται τι τράβηξε ο Καραμανλής το 2008, να δουν τι τραβάει σήμερα ο Τσίπρας, ο ένας από το εξωτερικό, ο άλλος από το εσωτερικό. Να καταλάβουν κάτι: έτυχε αυτός να έχει το τσαγανό να καθαρίσει την πολιτική, γιατί απέναντί του έχει μια μεταλλαγμένη ΝΔ, που στηρίζει αυτά τα συμφέροντα. Πρέπει, για το καλό των παιδιών του, να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια. Εκτός κι αν η Νέα Δημοκρατία ξαναβρεί τον χαμένο, σωστό δρόμο της.
Ο Τσίπρας και ο Καμμένος έχουν το βαρύ φορτίο να καθαρίσουν τη χώρα από τη διαπλοκή και τη φοροδιαφυγή. Κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι, πέραν των ιδεολογικών διαφορών, με όλα τα λάθη που γίνονται. Και επίσης θέλω να επισημάνω ότι αυτός ο αριστερός, ο Τσίπρας, έκανε την καλύτερη επιλογή στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι ευτύχημα που αυτή την εποχή είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος.»
Οι κινήσεις αυτές των συγκεκριμένων συνδικαλιστών, φαίνονται κάπως παράξενες. Αλλά δείχνουν πως οι κυβερνώντες, ως σήμερα τουλάχιστον, ακούν τους ανθρώπους της αγοράς. Κι ας μην ανήκουν στον «στενό κομματικό του χώρο». Και μάλλον είναι ευκαιρία για ανθρώπους που έχουν καλές ιδέες σε διάφορους τομείς να τις εκθέσουν με ειλικρίνεια στους αρμόδιους υπουργούς.
Η κομματική αντιπαλότητα μεταξύ εκλεγμένων όπως Κυβέρνησης, τοπικών αρχόντων, συνδικαλιστών πάντα ήταν από τις αδυναμίες της δημοκρατίας μας. Είναι ευκαιρία μπει ένα τέλος σ’ αυτό το φαινόμενο κι όλοι έχουν να κερδίσουν. Όπως κι αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν, κάποια στιγμή θα προσαρμοστούν.
Αυτή είναι η καλή εκδοχή, να δέχονται τις σωστές ιδέες οι κυβερνώντες. Τις κακές, φύση αισιόδοξο άτομο που έχει απογοητευτεί απ’ όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις, δε θέλω ούτε να τις σκέφτομαι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου