Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Τι έγραψε για τον Άδωνι η FAZ ή πως μαθαίνουμε «τα νεα στην Ελλάδα»


Δημοσίευμα αφιερωμένο στην προσωπικότητα και τα έργα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη φιλοξένησε η Frankfurter Allgemeine Zeitung με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Βερολίνο του υπουργού την Πέμπτη 12/12
Με το δημοσίευμα αυτό, ασχολήθηκε η Μαρία Ρηγούτσου κι έχει κάποια αποσπάσματα στο site της Dowche Welle. Ας δούμε τι γράφει η κ Ρηγούτσου για το δημοσίευμα της FAZ.
* * *
Δημοσίευμα αφιερωμένο στην προσωπικότητα και τα έργα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη φιλοξενεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Ένας εντελώς νέος, χαμαιλεοντικός και αποφασιστικός τύπος Έλληνα υπουργού είναι από αυτήν την Πέμπτη στο Βερολίνο στον ομόλογό του υπουργό Οικονομίας Πέτερ Άλτμάγιερ. Μέχρι τώρα ‘οι υπουργοί για την οικονομική ανάπτυξη' ήταν άλλης πάστας. Από την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση ερχόταν πριν από πέντε χρόνια, ένας υπουργός που θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένας καλός ανθυπολοχαγός και εκτελεστικό όργανο του κόμματος. Μετά από αυτόν ακολούθησε με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ένας προσωπικά ευκατάστατος πολιτικός, ο οποίος προπαγάνδιζε αριστερές ιδέες αλλά στην πράξη άφηνε την εντύπωση ενός ανθρώπου σαν να έχει παραλύσει».
Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Ο 47χρονος Άδωνις Γεωργιάδης θέλει τώρα να κερδίσει τον χαμένο χρόνο για τις ιδιωτικοποιήσεις και να προσελκύσει νέους επενδυτές. Για το λόγο αυτό, κατά τη γνώμη του, υπάρχουν τώρα ‘φανταστικές προϋποθέσεις', όπως δηλώνει ο Γεωργιάδης σε αυτή την εφημερίδα. «Είναι πολύ πιο εύκολο τώρα να είσαι μεταρρυθμιστής, γιατί η ελληνική κοινωνία είναι πιο ώριμη….'Οι Έλληνες γνωρίζουν τώρα πως ο δρόμος οδηγεί μπροστά και θέλουν να προχωρήσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα'»
Ας δούμε το ίδιο κείμενο σ’ ένα ελληνικό site, το φιλοκυβερνητικό thepresident.gr. Θα αναρωτηθείτε γιατί βάζω φιλοκυβερνητικό. Γιατί το πως μεταφράστηκε το κείμενο αυτό είναι ενδεικτικό, για την πληροφόρηση που παίρνουμε στην Ελλάδα. Μια που οι πλειοψηφία των Μέσων, ηλεκτρονικών κι έντυπων, στηρίζουν με «νύχια και δόντια» την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Που για μένα δεν είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά ένα συνονθύλευμα Χουντικών και Νεοφιλελεύθερων.

Σημειώνω πως και στα δύο κείμενα, βάζω της φωτο του Άδωνι που τα συνοδεύουν. Γιατί ως κι εκεί τον προστατεύουν.
«Ένας εντελώς νέος, λαμπερός και αποφασιστικός τύπος Έλληνα Υπουργού είναι από σήμερα προσκεκλημένος στον ομόλογό του στο Βερολίνο, τον Υπουργό Οικονομίας Peter Altmaier (CDU). Μέχρι σήμερα, οι «Υπουργοί Ανάπτυξης» από την Αθήνα ήταν άλλης κοπής. Από την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση ήλθε πριν από πέντε χρόνια ένας Υπουργός, ο οποίος μπορούσε να περιγραφεί καλύτερα ως γενναίος ανθυπολοχαγός και εκτελεστικό όργανο του κόμματος. Τον διαδέχτηκε, στην αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ένας πολιτικός, εύπορος ο ίδιος, ο οποίος προωθούσε στο πρόγραμμά του αριστερές ιδέες και ιδέες για μια κρατική οικονομία, αλλά στην πράξη επανειλημμένα έμοιαζε σαν να ήταν σε κατάσταση παράλυσης.
Ο 47χρονος Άδωνις Γεωργιάδης θέλει τώρα να κερδίσει τον χαμένο χρόνο για την Ελλάδα όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις και την προσέλκυση νέων επενδυτών. Γι’ αυτές υπάρχουν επιτέλους «φανταστικές» προϋποθέσεις – λέει ο Γεωργιάδης στην εφημερίδα. ‘Είναι τώρα πολύ πιο απλό να είσαι μεταρρυθμιστής, επειδή η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη’»
«Οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον ότι υπάρχει μόνο ο δρόμος προς τα εμπρός και θέλουν να προχωρήσουμε εκεί γρήγορα»


Αναδημοσίευση: dw.com
Πηγή: thepresident.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου