Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Οδηγίες από τη Microsoft για το πώς καθαρίζουμε πληκτρολόγιο και ποντίκι

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε το πληκτρολόγιό σας; Αν η απάντηση είναι "ποτέ", ή "δεν θυμάμαι", τότε πιθανότατα το πληκτρολόγιό σας να είναι γεμάτο με σκόνες, κομμάτια φαγητού, τρίχες, DNA ανθρώπινο και μη - αν έχετε κάποιο κατοικίδιο - και πολλά άλλα. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε αναλυτικά πώς γίνεται ο καθαρισμός πληκτρολογίου και γιατί είναι απαραίτητος.

• • •

Ωστόσο, αν βλέποντας την παραπάνω εικόνα νιώσατε ρίγος ή μια τάση ναυτίας, συνεχίστε την ανάγνωση.

 Παρότι μπορεί να καθαρίζουμε συχνά το γραφείο μας από σκόνες, συνήθως αμελούμε την υγιεινή του πληκτρολογίου και του ποντικιού μας, παρά το γεγονός ότι είναι εργαλεία που χρησιμοποιούμε και αγγίζουμε καθημερινά.

 Μία έρευνα που έγινε το 2008, έδειξε ότι τα πληκτρολόγια στα κοινόχρηστα γραφεία συνήθως περιέχουν περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας.

 Πέρα όμως από άποψη υγιεινής και αισθητικής εικόνας, ένα βρόμικο πληκτρολόγιο μπορεί να υπολειτουργεί.

 Τις περισσότερες φορές όταν τα πλήκτρα κολλάνε, όταν πατιούνται πολλαπλές φορές, ή όταν δεν πατιούνται καθόλου, το πρόβλημα οφείλεται σε σκόνη και σκουπιδάκια που έχουν μαζευτεί στο εσωτερικό του.

 Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι το πιο συνηθισμένο πράγμα που βρίσκει κανείς μέσα στο πληκτρολόγιό του είναι οι σπόροι σουσαμιού.

 Ένας καλός καθαρισμός πληκτρολογίου, λοιπόν, είναι απαραίτητος, έτσι ώστε να γλιτώσουμε από τα παραπάνω προβλήματα.

 

Οδηγίες από τη Microsoft

Ο καθαρισμός της συσκευής Microsoft είναι σημαντικός, ώστε να αποφεύγεται η συσσώρευση ρύπων που μπορεί να επηρεάσουν τις λειτουργίες της.

 Σημαντικό

  •  Μην χρησιμοποιείτε υγρά απευθείας πάνω στο ποντίκι ή στο πληκτρολόγιο σας.
  • Πάντα να αποσυνδέετε τη συσκευή (ή να αφαιρείτε τις μπαταρίες αν έχετε ασύρματη συσκευή) πριν από τον καθαρισμό.

 

Χρήση προϊόντων απολύμανσης στο ποντίκι ή το πληκτρολόγιο

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης (IPA) για να καθαρίζετε με ασφάλεια τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια Microsoft. Έφαρμόστε διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης (IPA) 70% ή λιγότερο σε ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδι για να καθαρίσετε τη συσκευή.

 

Σημαντικό

 Η Microsoft δεν μπορεί να προσδιορίσει την αποτελεσματικότητα ενός συγκεκριμένου προϊόντος απολύμανσης για την καταπολέμηση παθογόνων παραγόντων, όπως ο COVID-19. Ανατρέξτε στις οδηγίες της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης της περιοχής σας σχετικά με το πώς μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς από πιθανή μόλυνση.

 

Καθαρισμός του ποντικιού

 ♦ Βρέξτε ελαφρώς με ήπιο σαπούνι και νερό ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι ή μια μπατονέτα και σκουπίστε απαλά την εξωτερική επιφάνεια του ποντικιού, τον τροχό και τον οπτικό αισθητήρα.

  



Καθαρισμός του πληκτρολογίου

  1.  Κρατήστε το πληκτρολόγιο ανάποδα και χτυπήστε το ελαφρά, για να απομακρύνετε επιφανειακούς ρύπους και άλλα σκουπιδάκια.
  2. Χρησιμοποιήστε μια συσκευή πεπιεσμένου αέρα (διατίθεται στα καταστήματα φωτογραφικών ειδών και υπολογιστών), για να φυσήξετε τη σκόνη και τα σκουπιδάκια από την επιφάνεια και ανάμεσα από τα πλήκτρα.
    Ε
    ναλλακτικά, μπορείτε να σκουπίσετε απαλά το επάνω μέρος του πληκτρολογίου με μια βούρτσα ξεσκονίσματος.
  3.  Βρέξτε ελαφρώς με ήπιο σαπούνι και νερό ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι ή μια μπατονέτα και σκουπίστε απαλά την επιφάνεια του πληκτρολογίου και τα πλήκτρα, προσέχοντας να μην στάξει νερό μέσα στο πληκτρολόγιο.

 

 

Αναδημοσίευση: support.microsoft.com

Πηγές: pcsteps.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου