Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Προσοχή και στα νομίσματα από το Μαλάουι που μοιάζουν με δίευρα, όπως οι τουρκικές λίρες

Όταν ξεκίνησα αυτό το blog τον Γενάρη το 2009, στην 5η μόλις ανάρτηση στις 4 Ιανουαρίου 2009 (5η μια που η πρώτη έγινε στις 31/12/2008) έγραψα το παρακάτω κείμενο αναφερόμενος στην καινούρια τότε τούρκική λίρα :

Η νέα Τουρκική λίρα έχει κυκλοφορήσει σε κέρμα στο ίδιο ακριβώς μέγεθος με το κέρμα των 2 ευρώ και με τα ίδια ακριβώς χρώματα (Μας την έκαναν δηλαδή οι γείτονες τώρα ας μη τους βάλουν στην ευρωπαϊκή «συμμορία») συναλλαγές που θα γίνονται σε ευρώ. Ενδεικτικά να σας αναφέρουμε ότι 1 νέα Τουρκική λίρα ισούται περίπου με σαράντα λεπτά του ευρώ.

Για σύγκριση των δύο κερμάτων επισυνάπτεται εικόνα του κέρματος αξίας 2 ευρώ και εικόνα του κέρματος αξίας 1 Τουρκικής λίρας.

Ειδικά με το Ισπανικό δίευρω που ο Χουάν Καρλος που εικονίζεται (κάτω δεξιά στη φωτο) είναι σχεδόν ίδιος με τον Κεμάλ Ατατούρκ που έχουν οι Τούρκοι στο δίλιρο.

Τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να την είχα «πατήσει» κι εγώ και το κοιτούσα το νόμισμα να δω από που είναι (ποιο κράτος, γιατί μ’ αρέσει να αναγνωρίζω τα νομίσματα διαφόρων χωρών).

Όμως όπως το πήρα έτσι και το έδωσα (μάλλον την άλλη μέρα).

Ζητώ συγγνώμη από τον επαγγελματία που άθελά μου τον κορόιδεψα

Μετά από δώδεκα χρόνια το θέμα επανέρχεται και με άλλο νόμισμα, ενώ αυτό με τα τούρκικα νομίσματα πάντα υπάρχει.

Δείτε:

• • •

Πολύ προσεκτικά θα πρέπει να… κοιτάτε από δω και πέρα τα ρέστα που σας δίνουν, διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει… γεμίσει η αγορά με ψεύτικα νομίσματα.

 «Είσαι ο 13ος πελάτης που μας δίνει τέτοιο ψεύτικο νόμισμα σήμερα» ήταν το σχόλιο που έκανε καταστηματάρχης το μεσημέρι της Πέμπτης.

 Δώστε, λοιπόν, μεγάλη προσοχή γιατί οι καταγγελίες αυξάνονται επικίνδυνα τις τελευταίες ώρες για τη νέα απάτη επιτηδείων.

 Η αγορά έχει γεμίσει με ψεύτικα 2ευρα, τα οποία μπορεί να είναι πανομοιότυπα με τα κανονικά, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για… νόμισμα από το Μαλάουι με μηδενική αξία.

 Το νόμισμα από το Μαλάουι λέγεται Kwacha και αξίζει 0,00571265 ευρώ.

 Γίνεται κατανοητό πως πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα ρέστα που σας δίνουν αυτές τις μέρες, καθώς είναι πολύ εύκολο να ξεγελαστεί κάποιος από την ομοιότητα των δύο νομισμάτων.

 

 

Αναδημοσίευση: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου