Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Για να «κρατάει» περισσότερο η μπαταρία του «έξυπνου κινητού σου» - (του smartphone σου)

Τα τελευταία χρόνια ειδικά τα «έξυπνα τηλέφωνα», smartphone, που έχουν σύνδεση στο internet τείνουν να πάρουν τη θέση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Για τους περισσότερους είναι η μοναδική πρόσβαση στον τεράστιο όγκο πληροφοριών που προσφέρει το διαδίκτυο. Και δίνουν μια εύκολη πρόσβαση σ’ αυτό (όπου και αν βρισκόμαστε) σε όλους μας. Με συνέπεια ν’ αποτελούν προέκταση του χεριού  μας 24 της ημέρας /7  μέρες τη βδομάδα με αποτέλεσμα να μην οι φορές που η μπαταρία εξαντλείται πριν γυρίσουμε στο σπίτι. 

 Η...  μεγάλη χρήση του κινητού τηλεφώνου, κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει μεγάλο αντίκτυπο και στην μπαταρία.

 Οι παρακάτω έξυπνοι τρόποι που αξίζει κανείς να δοκιμάσει, αν βαρέθηκε κάποιος να φορτίζει συνεχώς τη συσκευή του

• • •

Σύμφωνα με τους ειδικούς το σωστό είναι να φορτίζουμε το κινητό από το 40% μέχρι το 80% και να φροντίζουμε να βρίσκεται πάντα πιο πάνω από το 50%.

Όσο περισσότερο προσέχουμε το κινητό μας, τόσο περισσότερο θα ζήσει η μπαταρία του. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που όλες κάνουμε είναι πως το αφήνουμε να αποφορτιστεί τελείως ή να φτάσει πολύ κοντά στο να κλείσει.

• Χαμήλωσε την φωτεινότητα της οθόνης Η οθόνη καταναλώνει μεγάλο ποσοστό της μπαταρίας. Η συνεχή χρήση του κινητού με πλήρη φωτεινότητα δεν αδειάζει μόνο γρήγορα την μπαταρία αλλά μπορεί να προκαλέσει και μόνιμες κίτρινες κηλίδες στην οθόνη σου.

• Μη φορτίζεις συνέχεια το κινητό σου Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που όλες κάνουμε είναι να φορτίζουμε συνεχώς το κινητό μας. Αυτό μειώνει δραματικά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας με αποτέλεσμα να χαλάει πιο γρήγορα.

• Επένδυσε σε ένα power bank Η καλύτερη αγορά που μπορείς να κάνεις για παν ενδεχόμενο είναι ένα power bank. Σου δίνει τη δυνατότητα να φορτίσεις το κινητό σου σε λίγα λεπτά όπου κι αν βρίσκεσαι.

• Κλείσε το Bluetooth και το Wi-Fi Εάν δεν συνδέεσαι σε μια συσκευή Bluetooth, όπως ένα smartwatch ή ένα σετ ακουστικών Bluetooth, απενεργοποίησε τη σύνδεση Bluetooth του τηλεφώνου σου για να εξοικονομήσεις μπαταρία.

• Κλείσε τα δεδομένα Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας καταναλώνουν ενέργεια της μπαταρίας. Εφόσον απενεργοποιήσεις τα δεδομένα (3G, 4G) το τηλέφωνο αυτόματα θα απενεργοποιήσει λειτουργίες που χρησιμοποιούν δεδομένα ή θα μπουν σε αδράνεια.

• Απεγκατέστησε εφαρμογές ή παιχνίδια που δεν χρησιμοποιείς Μπείτε μέσα στις ρυθμίσεις των εφαρμογών και δείτε ποιες εφαρμογές και παιχνίδια χρησιμοποιείται και ποιες όχι. Παρόλο που δεν τα χρησιμοποιούμε δεν σημαίνει ότι απλά μένουν ανενεργά. Αντιθέτως η κάθε εφαρμογή και το κάθε παιχνίδι παίρνει δεδομένα από το ίντερνετ και προσπαθεί συχνά να «δει αν ο κατασκευαστής έχει βγάλει καινούριες ενημερώσεις». Κάτι άσκοπο για όλα αυτά που απλά τα έχουμε και πλέον δεν τα χρησιμοποιούμε. Γι αυτό αφαιρέστε ότι σας είναι άχρηστο θα βοηθήσει και στην ταχύτητα του κινητού σας πέρα από την μπαταρία.

• Επέλεξε ένα σκούρο θέμα Απλά μπες στις ρυθμίσεις και βρες να βάλεις ένα σκούρο θέμα, μαύρο κατά προτίμηση. Το μαύρο θέμα βοηθάει στο όταν κάνουμε χρήση περιορίζει από μόνο του την φωτεινότητα της οθόνης, όταν «βλέπει μαύρο χρώμα» δεν χρησιμοποιεί καν τα συγκεκριμένα pixel η συσκευή μας. Σαν δηλαδή να μην ανάβουν καθόλου κάποια σημεία εξοικονομώντας αρκετή μπαταρία.

 

 

 Αναδημοσίευση lefteria.blogspot.com

Πηγές: the-man.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου