Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Ο Κασσελάκης που αρνήθηκε το υπουργείο το 2019 και ο Διαματάρης που …βάζει γκολ

Δημοσιεύω την είδηση που αποκάλυψε ο Μανώλης Καπνισάκης στο Documento του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου σε συνέντευξή του. Το οποίο η εφημερίδα το έκανε βασικό θέμα στη πρώτη σελίδα. Όπως ήταν όμως η αναφορά σ’ αυτό που έκανε η «δημοκρατία» της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου. Κι αυτό γιατί εξιστορεί και τις αντιδράσεις που προκάλεσε το συγκεκριμένο απόσπασμα της στνέντευξης του νέος διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ Κασσελάκη.

Αντί υπουρyόs στη Ν.Δ., πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Τάραξε τα ύδατα πριν από τον αγιασμό των... υδάτων ο ισχυρισμός του Μανώλη Καπνισάκη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι το 2019 ο γνωστός και μη εξαιρετέος Αντώνης Διαματάρης μεσολάβησε στον Στέφανο Κασσελάκη και του πρότεινε να αναλάβει χαρτοφυλάκιο στην πρώτη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι που εκείνος αρνήθηκε.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Documento», το δεξί χέρι του Κασσελάκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Στέφανος είχε πολιτικές ανησυχίες και κοινωνικές ευαισθησίες και Θα έβρισκε τον τρόπο να ασχοληθεί με την πολιτική. Δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί πουθενά αλλού παρά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου υπήρχαν στο παρελθόν κρούσεις και από άλλο κόμμα. Το 2019, προ των εθνικών εκλογών, ο Αντώνης Διαματάρης τον προσέγγισε για λογαριασμό του Κ. Μητσοτάκη και του πρότεινε θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού, την οποία αρνήθηκε».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολίασε: «Είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας. Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Όπως πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας τον Κασσελάκη «υποστηρικτή του Μητσοτάκη μέσω της αρθρογραφίας του», «δεν είναι κακό να έχει κάποιος υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά, όταν αυτό συναντάται με διαρκή αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων, δεν είναι καλό».

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν στο θέμα απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και προτρέποντάς τον να ενημερωθεί για το τι έγινε από τον πρώην υφ. ΥΠΕΞ και στέλεχος του «Εθνικού Κήρυκα» Διαματάρη. Ο τελευταίος με «προβληματικές» δηλώσεις διέψευσε την πληροφορία για να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι το πόστο που προτάθηκε στον Κασσελάκη δεν ήταν γενικό και αόριστο, αλλά το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι ο Μαρινάκης «μάλλον αγνοεί ότι ο Μητσοτάκης είχε ζητήσει προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του». Σε παρέμβασή του ο Γ. Γεραπετρίτης δήλωσε: «θα μου έκανε τεράστια εντύπωση να έκανε μια τέτοια πρόταση ο Μητσοτάκης. Ξέρετε. δεν είναι πάντοτε όλοι συμβατοί με όλους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιλέγει υπουργούς [...] οι οποίοι επενδύουν περισσότερο στον ορθό λόγο». Αυτό φαίνεται...

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, θυμίζω το Documento κυκλοφόρησε την προηγούμενη έγινε σχόλιο έγινε στην ιστοσελίδα της ομογενειακής εφημερίδας «Το καλάμι». Που σχολιάζει με τον δικό του τρόπο την είδηση αυτή. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρων μια που οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας, είναι Έλληνες της  ομογένειας. Κι όπως φαίνεται στο σχόλιο ξέρουν πρόσωπα και πράματα,

Διαματάρης - Μητσοτάκης = 2-0 (α' ημίχρονο)

Με δύο ''γκολάρες'', ο Αντώνης μας, ο πρώην υφυπουργός μας, στο α' ημίχρονο, διέσυρε τον Κούλη.

Το πρώτο γκολ, φοβερό, με βολίδα έξω από την μεγάλη περιοχή, ήταν αποθέωση και ονομάστηκε ''πτυχίο Κολούμπια''. Το δεύτερο, με ανάποδο ψαλίδι, που άφησε άφωνους τους φιλάθλους, ονομάστηκε ''υπουργείο Κασσελάκη''.

Στο β' ημίχρονο, αναμένεται ο Αντώνης μας να βάλει ένα ακόμα φανταστικό γκολ και να στείλει τον Κούλη γιά ηρεμιστικά.

Kαι η Ντόρα, που έμαθε τον Διαματάρη καλά, πριν 30+ χρόνια και κάθεται μακριά, γελά με τον αφελή αδελφό της.

Στην υπόθεση με την πρόταση Μητσοτάκη για υπουργείο στον Κασσελάκη, πριν τις εκλογές Ιουλίου 2019, ο Αντώνης μας, πάλι, ψεύδεται. Δεν είναι η πρώτη φορά. H πρόταση, έγινε.

O Κασσελάκης βοήθησε στο πρόσφατο παρελθόν τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, σε ζήτημα σπουδών παιδιού του στις ΗΠΑ.

 Η αλήθεια είναι ότι ο Αντώνης Διαματάρης, είχε προτείνει πριν στον Κυρ. Μητοοτάκη, τον Στεφ. Κασσελάκη, ευελπιστώντας σε ''κονόμες'', από τον νεαρό ''εφοπλιστή-χρηματιστή''. Επειδή ο Αντώνης μας, ΔΕΝ κάνει τίποτα αν δεν έχει κονόμα.

Στην Αστόρια Νέας Υόρκης, υπάρχουν 2 - 3 Ομογενείς που γνωρίζουν από 2019, ότι είχε μεσολαβήσει στον πρώην αρθρογράφο του και οικονομικό υποστηρικτή της εφημερίδας του ''Εθνικός Κήρυξ'' (μητσοτακικό παραμάγαζο, παλαιότερα συνέταιρος Διαματάρη, ο μακαρίτης Κ. Μητσοτάκης), τωρινό πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ, με την έγκριση του πρωθυπουργού, γιά να του δοθεί το υπουργείο Ναυτιλίας.

Αλλά, ο Διαματάρης και σε άλλους Ομογενείς ''υποσχόταν'' την ίδια εποχή αξιώματα, ως ''κολλητός και συγγενής του Μητσοτάκη'' (από την γυναίκα του).

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε Νέα Υόρκη και περίχωρα, γνωρίζουμε καλά ότι ο Αντώνης μας, είναι και μαρτυριάρης. Ως αλαζόνας της αυτοπροβολής, δεν κρατά μυστικά.

''Κ'' - 7 Ιαν. '24

 

Αναδημοσίευση: kalami.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου