Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ο Ρουβίκωνας απεγκλώβισε ζευγάρι ηλικιωμένων στον Βαρνάβα!

Από την Κυριακή η Αττική ξανακαίγεται όπως κάθε Αύγουστο. Αυτή τη φορά πάλι με δυνατούς ανέμους, ενώ πέρυσι κάηκε χωρίς να φυσά καθόλου.

Υπάρχει μια είδηση που δεν πρόκριτε να ακούσετε σε κανένα δελτίο ειδήσεων ή να μη περάσει από το μικρόφωνο κανενός ρεπόρτερ. Παρά τις πολύωρες «ζωντανές συνδέσεις»

• •

Την Κυριακή το βράδυ η ομάδα εθελοντών δασοπυροσβεστών του Ρουβίκωνα απεγκλώβισε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το σπίτι τους στην περιοχή Πανόραμα Βαρνάβα.

Το ζευγάρι είχε εγκλωβιστεί στην φωτιά από το μεσημέρι και ο γιος τους που δεν μπορούσε να περάσει από τα μπλόκα ενημέρωσε το όχημα του Ρουβίκωνα το οποίο πέρασε τα μπλόκα έφτασε στο σπίτι και μετέφερε τους γονείς του με ασφάλεια μακριά από την φωτιά.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Ούτε αυτό θα το δείτε σε κάποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Στο προφίλ του Ρουβίκωνα στο Facebook θα βρείτε και τα παρακάτω:


Δημος ταδε (προφανώς ο γιος των διασωθέντων από την «Αναρχική ομαδα»):
Η κατάσταση στην περιοχή του Βαρνάβα είναι αποκαρδιωτική, απ όλες τις απόψεις. Η φωτιά μπήκε μέσα στο χωριό κι έκαψε σπίτια. 0 καπνός έχει πνίξει όλη την περιοχή και μιλάμε για ένα χωριό με 800+ κατοίκους , που κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε παραμένουν εγκλωβισμένοι με κομμένο ρεύμα ΚΑΙ ΝΕΡΟ... Η φωτιά έχει επεκταθεί σε Μικροχώρι, Γραμματικά, Σταμάτα, Διόνυσο κι έχει φτιάξει μέτωπο 10 χιλιομέτρων, το οποίο τώρα που νύχτωσε, δεν ξέρει κανείς πως Θα εξελιχθεί. 
Έφυγα από Αθήνα, όταν έμαθα πως στο χωριό, ο θείος Κώστας και η θεία Φωτεινή, έχουν κλειστεί και δεν μπορούν να φύγουν γιατί καίνε φωτιές παντού. Όταν έφτυσα στη συμβολή Καπανδριτίου και Βαρνάβα , όπου είχε μπλόκο και δεν μας άφηναν να προχωρήσουμε, βρήκα τον ξάδερφο μου, ο οποίος εν τω μεταξυ με ενημέρωσε ότι ενώ ήταν σε επικοινωνία με αστυνομικό ο οποίος θα έφερνε το θείο και τη θεία με το περιπολικό, αντί να τους φέρει στο μπλόκο που είναι στη διασταύρωση Καπανδρίτι - Βαρνάβα , τους πήγε προς Γραμματικό, τους άφησε κι έφυγαν (!)Οι άνθρωποι γύρισαν πίσω στο χωριό με τα πόδια ,79 και 69 ετών... 
Να ναι καλά τα παιδιά του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ που ενώ καθόμασταν , στα χαμένα για ώρες και περιμέναμε μπας και ανοίξει ο δρόμος , όταν άκουσαν πως πρόκειται για ηλικιωμένους, είπαν ο ένας στον άλλον χωρίς να το σκεφτούν "πάμε ρε να τους πάρουμε;"
Μπήκαν με το όχημα τους στο χωριό, πήραν τους ανθρώπους, τους έβαλαν αντιασφυξιογόνα μάσκα για το δρόμο , πέρασαν δίπλα από αναμμένες εστίες και μας τους παρέδωσαν στο μπλόκο σώους και αβλαβείς. Με ανθρωπιά και κατάρτιση που δυστυχώς όμοια δεν βλέπαμε για ώρες. Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά του Ρουβίκωνα! Δεν ξέρω τι λένε στις ειδήσεις για εκκένωση περιοχών και αν ισχύει, πάντως ως τις 10 που ήμουνα ΕΓΩ στο μπλόκο οι μόνοι που είδα να απεγκλωβίστηκαν, είναι οι δικοί μας από το Ρουβίκωνα. "Οι νέοι με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες" που Θα λέγε κι ο ποιητής ..

 

 

Αναδημοσίευση: olympia.gr και facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου