Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ο Αλφρεντ Χιτσκοκ ήταν Λαρισαίος;

Τέλειωσε και η δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών εκλογών. Ομαλότατα. Στην Θεσσαλία και πιο πολύ στη Λάρισα πρέπει να παίχτηκε το θρίλερ της βραδιάς. Μεγαλύτερο κι απ’ αυτό της Θεσσαλονίκης. Κάποια στιγμή πανηγύριζαν και δυο σαν νικητές στον δήμο.
Βέβαια από την αρχή φαινόταν μερικά θρίλερ στο νομό αλλά αργά ή γρήγορα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Εκτός από εκεί που ήταν αναμειγμένοι Λαρισαίοι (ψηφοφόροι και πολιτικοί). Στην Περιφέρεια και στον δήμο.
Κι ενώ στην περιφέρεια υπήρχε συνέχεια σταθερά μια διαφορά υπέρ του κ. Αγοραστού, αυτή ήταν μικρή (1500 – 2000 ψήφους), κι ενώ στον Βόλο που είναι ο τόπος του πήρε μεγάλο ποσοστό στην Καρδίτσα δεν πλησίαζε καν τον αριθμό ψήφων της πρώτης Κυριακής. Τελικά η διαφορά «κάθισε» 3861 ψήφους Πανθεσσαλικά ενώ η Καρδίτσα δεν του έδωσε ούτε τις ψήφους της 1ης Κυριακής, προκαλώντας την διαμαρτυρία του.
Στη Λάρισα ο κ. Σάπκας προηγούνταν απ την αρχή με λιγότερους από 50 ψήφους. Κάποια στιγμή αυτή η διαφορά άνοιξε λίγο, ο κ. Τζανακούλης έκλεισε το εκλογικό του τμήμα.
Κι ενώ απέμειναν λιγότερα από 10 τμήματα κι ενώ η νομαρχία τον έδινε ακόμη μπροστά τον κ. Σάπκα βγήκε ο κ. Τζανακούλης ευχαριστώντας τον λαό της Λάρισας για την τέταρτη τετραετία που του έδωσε. Καπάκι βγαίνει και ο κ.Σάπκας ευχαριστώντας τον κόσμο που θέλει αλλαγή στον δήμο.
Τα τοπικά κανάλια τρελάθηκαν, όπως τρελάθηκε στη συνέχεια οκ. Τζανακούλης που ήταν καλωδιωμένος σε 2 διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να εξηγεί πως έχει τα τελικά αποτελέσματα (από εκλογικούς αντιπροσώπους του μάλλον) και πως έχει νικήσει με 216 ψήφους διαφορά. Εν τω μεταξύ και απ τη νομαρχία είχαν ανατραπεί τα αποτελέσματα κι απέλειπαν τρία τμήματα. Η διαφορά όμως θα μπορούσε και πάλι να ανατραπεί μια που ήταν μικρή.
Και ήρθαν και αυτά (τα αποτελέσματα των δυο τμημάτων) σύντομα κι αποδείχτηκε πως ο κ. Τζανακούλης είχε δίκιο αφήνοντας στον κ. Σάπκα μια πικρή γεύση αφού στο τσακ δεν εκλέχτηκε δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου