Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Βλάκας ή Μεγάλος πολιτικός;

Προς αδιέξοδο


Απογοητευτική είναι η συμπεριφορά των κ. Παπανδρέου και Σαμαρά μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός όχι απλώς δεν έκανε καμία ουσιαστική κίνηση για να προωθήσει τη συναίνεση, αλλά δείχνει να μην μπορεί να την πετύχει μέσα στην ίδια του την κυβέρνηση. Είναι πρωτοφανές να ξεκινά μια απίθανα δύσκολη μάχη για μεγάλες αλλαγές και την περικοπή της σπατάλης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ορισμένοι υπουργοί, όπως η υπουργός Εργασίας, να ακολουθούν δική τους πολιτική αγνοώντας επιδεικτικά τον κ. Παπανδρέου και τις υποχρεώσεις της χώρας.
Οσο για τον κ. Σαμαρά, επιμένει στην αντιμνημονιακή του ρητορεία, αλλά και στην εκπροσώπηση της Ν.Δ. από οπαδούς του ακραίου λαϊκισμού.
Αν ο κ. Παπανδρέου δεν επιβληθεί στο σύνολο των υπουργών του και ο κ. Σαμαράς δεν απαγκιστρωθεί από τον εύκολο αντιμνημονιακό λόγο, η χώρα θα βρεθεί σύντομα σε αδιέξοδο.

* * *


Το πιο πάνω κείμενο είναι το κύριο άρθρο της χθεσινής Κυριακάτικης Καθημερινής (21/11). Ενα άρθρο που με προβηγάτισε.
Οχι τόσο για την (όπως λέει) συμπεριφορά του κ. Σαμαρά, αλλά για την συμπεριφορά του πρωθυπουργού μας κ. Παπανδρέου.
Βέβαια όπως είναι λογικό να σκεφτόμαστε όλοι πόσο θράσος πρέπει να έχει να ζητήσει την βοήθεια των άλλων κομμάτων. Και το λέω αυτό γιατί την στήριξη της αντιπολίτευσης είχε ζητήσει την άνοιξη του 2009 ο κ. Καραμανλής και ο μόνος που προσφέρθηκε να του δόσει χέρι βοήθειας ήταν ο κ. Καρατζαφερης.
Για τα κόμματα της αριστεράς δεν κάνω λόγο μια που πιστεύουν και δεν ξέρω ακόμη πόσο αλήθεια κρύβουν τα λόγια τους, πως πήραμε λάθος δρόμο. Τον δρόμο του φιλελευθερισμού. Όμως ο κ. Παπανδρέου επέμενε να λέει πως θα προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή του πρόεδρου της Δημοκρατίας.
Πήρε αφορμή απ’ αυτή την επιμονή ο κ. Καραμανλής και το έσκασε από το τιμόνι της χώρας, μια που απειλούσε πως θα κακοπεράσουμε αν εκλεγεί ενω ο κ. Παπανδρέου έλεγε πως λεφτά υπάρχουν.
Τώρα γιατί έχει αυτή την στάση;
Δεν ξέρω τι να πω. Ή είναι βλάκας και «πατάει γκάζι» προς τον γκρεμό που μας οδηγούν οι ιμπεριαλιστές. Οι ιμπεριαλιστές που αυτός άνοιξε την κερκόπορτα για να έρθουν. Και να ναι ομοϊδεάτες του; Να έλεγες πως ήλπιζε με τη δική τους συνταγή θα βγούμε από την κρίση. Είμαι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όμως.
Και γι’ αυτό λέω πως είναι μια βλακώδης κίνηση όντας παγκόσμιος Αρχι-Σοσιαλιστής να μας οδηγήσει στα σαγόνια των Νεοφιλελεύθερων ιμπεριαλιστών.
Εκτός αν έχει πάρει διαβεβαιώσεις από τους ευρωπαίους ηγέτες και περιμένει κάποια κίνηση απ’ αυτούς. Να τον είπαν δηλαδή: «Πήδα πρώτος στον γκρεμό για ν’ αλλάξεις και πράγματα χωρίς πολλές αντιδράσεις κι εμείς όταν θα φτάσουν κι άλλοι στην ίδια κατάσταση θα σας σώσουμε. ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ»
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο ο κ. Παπανδρέου είναι μεγάλος πολιτικός αντάξιος του πατέρα του. Και το λέω εγώ που του «σούρνω» ένα σωρό από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου