Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Το Ρωσικό δάνειο στην Κύπρο, πήγε


Ως τώρα την είδηση δεν την είδα πουθενά. Βέβαια λόγω εποχής δεν πολυενημερώνομε,  αλλά τόσο από τα πρωτοσέλιδα που είδα όσο κι από τις λίγες ενημερωτικές  (δεν υπαρχουν και πολλές άλλωστε) δεν το είδα ούτε σαν φήμη. Άλλωστε μας λέγαν πως είναι μύθος πως μας έδιναν λεφτά οι Ρώσοι. Να δούμε την είδηση όπως την βρήκα κρατώντας βέβαια επιφυλλάξεις ως προς την εγκυρότητά της. Μακάρι να επιβεβαιωθεί δείχνοντας πόσο μεγάλη ήταν η ανικανότητα του Γιωργάκη Παπανδρέου (ή η προδοσία του δοτικότιτά του)
* * *
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρωσικό δάνειο των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Κύπρο, όχι μόνο εγκρίθηκε, αλλά ήδη βρίσκεται στα ταμεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.
Η κυβέρνηση κρατά την εξέλιξη επτασφράγιστο μυστικό, για να μην προκληθούν αντιδράσεις στους κύκλους της τρόϊκα και έτσι, όταν αρχίσουν από βδομάδας οι ουσιαστικές διαβουλεύσεις με την τρόϊκα, αυτές να αφορούν πλέον τα θέμα της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών και όχι τα δημόσια οικονομικά.
Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες, εξηγείται και η στάση του γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Σόϊμπλε, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε πει ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου ότι η Κύπρος απέσυρε την αίτηση της για βοήθεια από το μηχανισμό στήριξης.

Αυτό μάλλον αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, δηλαδή η αναθεώρηση της αίτησης από γενική, για τις τράπεζες και για τα δημοσιονομικά, σε μόνο για τις τράπεζες.
Οικονομικοί παράγοντες και αναλυτές είπαν στο Ποντίκι, ότι το ποσόν του ρωσικού δανείου μπορεί να καλύψει τις δημοσιονομικές ανάγκες και τις ανάγκες αναχρηματοδότησης υφιστάμενων δανείων μέχρι τον Μάρτιο του 2013.

Προφανώς η ημερομηνία δεν είναι τυχαία!

Η στόχευση της κυβέρνησης είναι να μην επιβαρύνει περαιτέρω τη ήδη βεβαρημένη θέση της με την ένταξη της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης και τα συνεπαγόμενα επαχθεί μέτρα, να διευκολύνει την προεκλογική εκστρατεία του ΑΚΕΛ και φυσικά να φορτώσει το βάρος της εξυγίανσης της οικονομίας – και προφανώς την προσφυγή στην τρόϊκα – στον επόμενο Πρόεδρο.
Τα μικροκομματικά και επηρεαζόμενα από τις ιδεοληψίες παιγνίδια του Χριστόφια, θα θέσουν σε πραγματικό κίνδυνο τη θέση της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα καταστήσουν την Κύπρο το απομονωμένο «κόκκινο πρόβατο» της Ευρώπης.

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
.

Αναδημοσίευση: http://blepe-akou-praxe.blogspot.gr/2012/07/blog-post_3497.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/GLbD+%28%CE%A4%CE%99+%CE%98%CE%91+%CE%94%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95+%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%9C%CE%91!%29