Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Μας κυβερνούν οι απόγονοι των δοσιλόγων


Ο Σπύρος Καρατζαφέρης, ναι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και αδερφός του προέδρου το ΛΑΟΣ, ανακάλυψα πως έχει κι αυτός sitte. Το http://www.spirospero.gr
Έκανε λοιπόν την παρακάτω ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο. Μπορεί να μη το ήξερα αυτό αλλά φαίνεται πως κάποια πράγματα είναι κληρονομικά κι έτσι εξηγούνται. Ας μην ξεχνάμε ποιος ήταν Πρωθυπουργός όταν ξεκίνησε ο Εμφύλιος. Ο Γεώργιος Παπανδρέου παππούς του Giorgos ή ΓΑΠ που ξεκίνησε την νέα  αυτή περιπέτεια του Έθνους μας. Που ελπίζω να κάνει μικρότερο κακό απ’ ότι ο Εμφυλιος.
* * *
"Χρυσές δουλειές" έκαναν στην κατοχή με τους κατακτητές οι πρόγονοι όσων σήμερα μας κυβερνούν, φανερά ή από το παρασκήνιο.
Σύμφωνα με το βιβλίο του Δ. Κούκουνα "Η Ελληνική Οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια" (αποσπάσματα αναδημοσιεύονται στο περιοδικό Crash), δεν είναι περίεργο γιατί η χώρα δεν διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά και την επιστροφή των δανείων της κατοχής.
Φαίνεται πως οι σημερινοί ηγέτες τις χώρας ανατράφηκαν με χρήματα που προήλθαν από τις δουλειές που οι γονεις και οι θείοι τους έκαναν με τις κατοχικές δυνάμεις.

Η τιμή της λίρας κι ο πατέρας του Σημίτη
Ο πατέρας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Γιώργος, ήταν ένας από τους πέντε πανίσχυρους ανθρώπους της κατοχικής Ελλάδας, οι οποίοι καθόριζαν εν κρυπτώ την παραχρηματιστηριακή τιμή της χρυσής λίρας! Ο δικηγόρος Γιώργος Σημίτης ήταν τότε γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών,θέση στην οποία τον είχε διορίσει ο τότε πρόεδρος, Γιώργος Μερκούρης, θείος της αείμνησης Μελίνας. Οι αποκαλύψεις αυτές του συγγραφέα Δ. Κούκουνα για τον πατέρα του πρώην πρωθυπουργού έδωσαν σε κάποιους το "έναυσμα" να σχολιάσουν:...κατά μάνα, κατά κύρη!
Όσο για την συμμετοχή του στην "κυβέρνηση του βουνού", την ΠΕΕΑ του ΕΑΜ, ο συγγραφέας διευκρινίζει: "Με το ΕΑΜ αναμείχθηκε και πήγε στα βουνά αφού είχε πεθάνει ο "προστάτης" του, ο Γεώργιος Μερκούρης. Αυτό έγινε τους πρώτους μήνες του 1944, όταν πια είχε φανεί ότι ήταν βέβαιη η ήττα των Γερμανών και ορατό το τέλος της κατοχής"!

Οι Παπακωνσταντίνου κι ο λιγνίτης της Πτολεμαΐδας
Σύμφωνα με την έρευνα του συγγραφέα, ο παππούς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου (και πατέρας του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου ο οποίος υπήρξε υπουργός της ΝΔ) ήταν ο άνθρωπος που κατόρθωσε να πάρει απο την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου το προνόμιο για την ίδρυση εργαστασίου ηλεκτρικής ενέργειας στην λιγνιτοφόρο περιοχή της Πτολεμαΐδας. Μετά από χρόνια ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου και ο αδελφός του Στέργιος (πατέρας του υπουργού οικονομικών της κυβέρνησης Γιωργάκη, Γιώργου Παπακωνσταντίνου) το "χρυσοπούλησαν" στη ΔΕΗ.

Το προπαγανδιστικό υλικό του Γκαίμπελς μονοπώλιο του Πικραμμένου
Ο πατέρας του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Όθωνας Πικραμμένος ήταν, σύμφωνα πάντα με τον συγγραφέα, ο άνθρπος που είχε αναλάβει την αποκλειστική διακίνηση των εντύπων του Γκαίμπελς στην κατεχόμενη Ελλάδα. Συνεταιριζόμενος μάλιστα με τους εκπροσώπους του υπουργού Προπαγάνδας του Γ΄Ράϊχ, συνέστησε την Ενωση Ελληνικού και Ξένου Τύπου, της οποίας κατείχε το 51%. Ο γιος του, Παναγιώτης, πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός γράφτηκε, σε ηλικία 12 ετών, στο Γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών που είχε κλείσει μετά την κατοχή αλλά ξανάνοιξε στις αρχές της δεκαετίας του 50.

Πηγή:  http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/12563-mas-kyvernoyn-oi-apogonoi-ton-dosilogon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου