Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

«Η Νονά» - Κίνδυνος για τη Δημοκρατία...


Την γνώμη των ευρωπαίων (του νότου κυρίως) για την κ. Μέρκελ την ξέρουμε. Να δούμε και τη γνώμη κάποιων Γερμανών. Τέτοια βλέπω κι αρχίζω να πιστεύω πως αν αντέξουμε οι Ευρωπαίοι ως τις εκλογές στην Γερμανία θα απαλλαγεί η ήπειρός μας και ο κόσμος όλος από τον «θηλυκό τύραννο».


* * *
Σοκ και δέος για την Γερμανίδα Καγκελάριο μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές. Η Gertrud Höhler πάλαι ποτέ μυστικοσύμβουλος του Χέλμουτ Κολ πνευματικού πατέρα της Μέρκελ στον πολιτικό στίβο εξέδωσε το βιβλίο με...  τίτλο «Η Νονά»-σαν τον Μάρλον Μπράντο στην ομώνυμη ταινία- κι εξώφυλλο ένα μαύρο κεφάλι που μοιάζει με αυτό της Άνγκελα Μέρκελ.

Τα όσα γράφει στις 300 σελίδες του βιβλίου η 71 ετών εκδότρια για την καγκελάριο είναι τόσο σκληρά όσο... ποτέ άλλοτε δεν έχει καταφερθεί έτσι κάποιος εναντίον της. Φήμες μάλιστα αναφέρουν ότι όταν η Μέρκελ πήρε την εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» που είχε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα, μόλις διάβασε τις πρώτες γραμμές πέταξε την εφημερίδα εξοργισμένη.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με τον Φρανσουά Ολλάντ η Gertrud Höhler παρουσίαζε το πολύκροτο βιβλίο παρουσία 80 δημοσιογράφων, δεκάδων φωτογράφων και εικονοληπτών.

Η Μέρκελ είναι γνωστή με το παρατσούκλι «Mutti» κάτι σαν την μητερούλα, την ιδεατή μητέρα για τον καθένα. Αλλά στο βιβλίο της Höhler γίνεται «η Νονά που έχει εγκαθιδρύσει ένα αυταρχικό, απολυταρχικό καθεστώς που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει η Γερμανία».

Η συγγραφέας παραθέτει απίστευτα περιστατικά από κλοπή πολιτικών ιδεών των αντιπάλων της, ισοπέδωση των κομματικών οργάνων και του κομματικού μηχανισμού, πλήρη καταστρατήγηση ηθικών και νομικών κανόνων στο βαθμό που το Συνταγματικό Δικαστήριο συχνά να την επιπλήττει.

Κατά την παρουσίαση η συγγραφέας υπήρξε λάβρος: « Ίσως όλ’ αυτά να οφείλονται στα 35 χρόνια που έζησε υπό καθεστώς δικτατορίας στην Ανατολική Γερμανία» είπε η Höhler προσθέτοντας ότι «εκεί έμαθε να διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές, να δρα ύπουλα, να μη λέει πολλά και να είναι καχύποπτη».

Περιγράφει μάλιστα ότι το σχέδιο ανοικοδόμησης της Γερμανίας όπως το έχει εφαρμόσει η Άνγκελα Μέρκελ «περιλαμβάνει μία Ευρώπη κομμένη και ραμμένη στα γερμανικά πλαίσια».Το βιβλίο είναι αφιερωμένο «σε όσους δαγκώνουν τη γλώσσα τους» κι αυτοί σύμφωνα με τη συγγραφέα είναι αρκετοί ειδικά μέσα στο CDU που έχουν περιθωριοποιηθεί και δεν τολμούν να εκφέρουν αντίθετη γνώμη από αυτή της Μέρκελ.
.


Αναδημοσίευση:  http://www.peramatozoa.net/2012/08/blog-post_5752.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Peramatozoa+%28peramatozoa%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου