Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ελλάδα ως χρεοκοπημένη επιχείρηση

Βλέπω 15 -20 μέρες τώρα που ενώ έχουν αποφασίσει οι κυβερνώντες τα μέτρα που θα (μας ξανα)πάρουν όλο το πάνε και πιο πίσω κερδίζοντας χρόνο. Να κερδίσουν τι; Ποιος ξέρει ο χρόνος θα δείξει.

Παίζουν λοιπόν ένα θέατρο του παραλόγου λες και τα μέτρα δεν τα ψήφισαν τον περασμένο Φλεβάρη με το μεσοπρόθεσμο. Ο κ. Σαμαράς, που θέλει να κάνει το καλό παιδί στου ευρωπαίους δε θέλει να φανεί μεγάλη η κωλοτούμπα που έκανε πέρυσι,
Ο κ. Βενιζέλος θέλει να το παίξει καλός λες και δεν είναι απόρροια της δικής του πολιτικής και του προκατόχου του. Με τον κ Κουβέλη τα πράγματα είναι αστεία. Ενώ πετά τη σκούφια του να είναι στη κυβέρνηση (να μη ξεχνάμε πως το κόμμα του έγινε από ανθρώπους του Συνασπισμού που ήταν έτοιμοι να πάνε στο ΠΑΣΟΚ) θέλει να είναι διαφορετική η προσέγγισή του. Πιο αριστερή. (εδώ γελάμε)
Κι όλα αυτά γιατί θέλουν να τά ‘χουν καλά και με τους δανειστές μας και με τον Ελληνικό λαό.
Εύκολα μπορώ να παραλληλίσω την συμπεριφορά τους με επιχειρηματίες που προσπαθούν μα σώσουν την επιχείρησή τους από υπερδανεισμό. Εν ολίγης μετά από χρόνια κακοδιαχείρησης (και φαγοποτιού) της πρώην διοίκησης, μετά από μη βοήθεια των θυγατρικών της τράπεζας που δάνειζε την επιχείρηση (έδινα ακριβά εφόδια μια ενώ άλλη δεν αγόραζε προϊόντα) καθώς και άλλα τεχνάσματα (που χρήζουν τουλάχιστον δικαστικής διερεύνησης) η εταιρία χρεοκόπησε. Δεν πρέπει να φανεί όμως πως χρεοκόπησε γιατί κάνει κακό στο όνομα της τράπεζας.
Παρακαλάνε λοιπόν οι συνέταιροι και παίρνουν προθεσμίες και άλλα δάνεια που ποτέ δεν πρόκειται να αποπληρώσουν. Λένε όμως συνέχεια «εμείς θα πληρώσουμε».
Υπάρχει όμως και η νέα γενιά που λέει διαολοστείλτε τους. Απειλήστε τους, κατάγγειλε τους. Έχουμε όλο το δίκιο με το μέρος μας. Όμως η γερουσία πάντα λέει «ποιοι είμαστε εμείς που θα τα βάλουμε με ολόκληρο κολοσσό». Ως και η ίδια η τράπεζα επενέβη όταν θα έχανε τα ηνία η παλιά γενιά.
Τελικά αλήθεια ποιος ενεργεί πιο σωστά; Αυτός που πάει «δουλοπρεπώς» και παρακαλώντας για μερικές ώρες προθεσμία; Ή οι νέοι που θέλουν να αρχίσουν να τους απειλούν με καταγγελίες για τα πεπραγμένα της τράπεζας; Γιατί εκτός απο τα τελείως νόμιμα (πούλημα ακριβών εφοδίων και μη αγοράζοντας προϊόντα) υπάρχουν υπόνοιες για δωροδοκία της πρώην διοίκησης και κατάσχεση ενός χωραφιού των πατέρων (παππούδων της νέας γενιάς) για καθυστέρηση μιας δόσης για ένα μήνα.
Το ποιοι έχουν την πιο σωστή άποψη ο καθένας έχει τη γνώμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου