Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Βούλγαροι και Ιταλοί ξεπέρασαν τους Έλληνες



Προβάλουμε στον κόσμο, και τα θεωρούν οι «Ελληνολάτρες» καλά στοιχεία, ενώ ορισμένοι «Ευρωλιγούριδες», για να θυμηθούμε και τον καθηγητή κ. Κώστα Ζουράρι, ως ελαττώματα.
Ένα απ αυτά είναι η υπερβολική ανθρωπιά που δείχνουμε στον συνάνθρωπό μας. Την δείχνουμε όμως; Όχι μόνο ο απλός λαός.
Ένα καλό παράδειγμα είναι πως σε διάφορους εράνους, και τηλεμαραθώνιους, αυτοί που προσφέρουν από το υστέρημά τους είναι κυρίως οι φτωχοί άνθρωπο. Και πιο λίγο οι πλούσιοι και οι εταιρίες.
Αυτό δεν ισχύει για τους πολιτικούς μας. Μας έχουν πάρει τα τελευταία 3 χρόνια αμέτρητα μέτρα, έχουν καταλύσει το Σύνταγμα κι όλους τους νόμους και δεν ιδρώνει το αυτί τους.
Αν και ο λαός διαμαρτύρεται.
Μάλιστα το 2011 ήταν μπροστά από τη Βουλή δύο ολόκληρους μήνες (οι αγανακτισμένοι από τον Μάιο ως και τον Ιούλιο) αλλά η τότε Ευρώδουλη κυβέρνηση δεν άκουγε τίποτε και μέσα στο κτίριο που συγκέντρωνε τις χειρονομίες πολλών ανθρώπων της πλατείας περνούσαν σαν να μη τρέχει τίποτε  απεχθέστατους, για το λαό, νόμους.
Αντίθετα στην γειτονική κομουνιστικοαναθρεμένη Βουλγαρία, όταν ξεπούλησαν την δική τους ΔΕΗ σε τρεις ξένες εταιρίες που έστειλαν λογαριασμούς 200 ευρώ σε ανθρώπους που παίρνουν ο μέσο μισθό  350 ευρώ και κατώτατο 155 και μέση σύνταξη μόλις 75 ευρώ, δεν χρειάστηκε παραπάνω από 8 ημέρες να βγουν οι Βούλγαροι στην «Γέφυρα του Αετού» να ρίξουν την κυβέρνηση Μπορίσοφ.
Μάλιστα ο κ. Μπορίσοφ δήλωσε παραιτούμενος πως «Δεν θα συμμετέχω σε μία κυβέρνηση, υπό την οποία η αστυνομία δέρνει το λαό».
Βέβαια θα πει κανείς πως οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για φέτος το καλοκαίρι και πως αυτή είναι μια κίνηση εντυπωσιασμού του αξιωματικού της Υπηρεσίας για την Εθνική Ασφάλεια επί Ζίφκωφ. Εστω κι έτσι όμως εδώ δεν κουνήθηκε φύλλο παρά ο νεοεκλεγείς τότε κ. Καμίνης «καθάρισε» την πλατεία.
* Μας κατηγορούν ακόμη, και υπερηφανευόμαστε, πως ως λαός δεν κάνουμε ότι μας λένε οι σύμμαχοί μας. Αλλά εμείς έκλέξαμεε τους εκλεκτούς της frau Μέρκελ υποκύπτοντας στις πιέσεις των Ευρωπαίων και του  Τύπου (ξένου πιο πολύ και όχι τόσο έντονα του εγχώριου). Και η ΝΔ βγήκε πρώτη και έκανε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Φυσικά θα προτιμούσαμ να είναι το ΠΑΣΟΚ πρώτο αλλά με εκβιασμούς αλλάξαν την στάση του κ Σαμαρά κι έλπιζαν να πείσουν με ανάλογους τρόπους και τον κ. Μπερσίανι να κάνει κυβέρνηση με τον κ. Μόντι (Τον Παπαδήμο της Ιτάλιας).
Όμως, μάλλον, δεν σχηματίζεται κυβέρνηση αν δεν συμμετέχει ο κ. Μπερλουσκόνι, που είναι ο ουσιαστικός νικητής ενώ τον καθαίρεσε το  διευθυντήριο μαζί με τον δικό μας George βάζοντας πρωθυπουργό τον πρόθυμο για όλα Μόντι κι εδώ τον Παπαδήμο έρχεται μάλλον δεύτερος ή  Πέπε Γκριλ (που μάλλον δεν θέλει να γίνει ο Ιταλός Κουβέλης)
Για να ανακτήσουμε λοιπόν τα σκήπτρα, των μαχητών και τελικά νικητών στις κάθε είδους επιδρομή, που μας έδωσε κάποτε ο Τσώρτσιλ λέγοντας πως «Δεν αγωνίζονται οι Ελληνες σαν ήρωες αλλά οι ήρωες σαν Έλληνες» χρειάζεται να δώσουμε μια απάντηση στον κόσμο κάνοντας την δική μας κίνηση απειθαρχίας στο παγκόσμιο καταστημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου