Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Γιούχαραν και έδιωξαν τον κ. Παπούλια
από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων



Πολλές φορές ασχολήθηκα με θέματα που δεν προβλήθηκαν πολύ (ή δεν προβλήθηκαν καθόλου) από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό παρατηρείτε τα τρία τελευταία χρόνια κυρίως σε διαμαρτυρίες πολιτών κατά πολιτικών. Τώρα είχαμε κατά του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα στο μέρος καταγωγής του. Αυτό που δεν είδα αν, όπως και στις 26/10/11 που τον ξανααποδοκίμασαν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, γκρίνιαξε για την «αντιστασιακή ιστορία του». Βέβαια πρέπει να θυμάται πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Αν το αποτέλεσμα των πρώτων αποδοκιμασιών ήταν να παραπονιέται με κάθε ευκαιρία για το πόσο υποφέρει ο λαός ελπίζω πως  η εκδίωξη του από το Πανεπιστήμιο της γενέτηρας τον υποχρεώσει να κάνει το καθήκον του. Να προστατεύσει επιτέλους κάποια στιγμή το Σύνταγμα και να μην υπογράψει κάτι από τα χιλιάδες αντισυνταγματικά που υπογράφει από τη στιγμή που ο ΓΑΠ από το Καστελόριζο μας έριξε στην Κόλαση του ΔΝΤ και του μνημονίου
* * *
Προγραμματισμένη την περασμένη Παρασκευή (23/2) στις 7 το απόγευμα ήταν η παρουσία του Κάρολου Παπούλια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπου στην αίθουσα που φέρει το όνομά του, αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών ο καθηγητής Ηaralab Zur Hausen. 
 Όμως η επίσκεψη ματαιώθηκε κυριολεκτικά στο παραπέντε. Είχαν φθάσει στο χώρο της εκδήλωσης άνδρες της προσωπικής του φρουράς, 10 λεπτά πριν την άφιξή του, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο 20 περίπου φοιτητές, οι οποίοι κρατούσαν ένα πανό με σύνθημα «Έξω οι ασφαλίτες από το άσυλο» και φώναζαν συνθήματα εναντίον των πολιτικών, της αστυνομίας και του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα Πρωινός Λόγος.
Η ένταση είχε ξεκινήσει νωρίτερα, γύρω στις 4 το απόγευμα,  όπου η ίδια ομάδα φοιτητών διέκοψε την πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου