Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Στον κ. Σαββίδη το «Μακεδονία Palace»



Έχει συζητηθεί πως ο κ. Σαββίδης εκτός της επένδυσής του στον ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται και γι άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα. Και είναι λογικό μια που τώρα ξεπουλάμε φιλέτα κι ασημικά, όπως λένε διάφοροι «σχολιαστές». Έκανε την αρχή με το «Μακεδονία Παλάς», που το νοίκιασε αρχικά για ένα χρόνο. Τώρα γι αυτούς που σκέφτονται αρνητικά για την επένδυση του κ. Σαββίδη (επειδή είναι ρωσικά τα κεφάλαια) δείτε και τις άλλες προσφορές.
* * *
Τρεις προσφορές κατατέθηκαν στον ανοικτό δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τη 12μηνη μίσθωση του ιστορικού ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς» της Θεσσαλονίκης, η αποσφράγιση των οποίων έγινε τη περασμένη Δευτέρα 4/2.
Σύμφωνα με πληροφορίες (επισήμως, το οριστικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί μετά την παρέλευση δύο εργάσιμων ημερών, χρόνος που προβλέπεται από τον Κανονισμό Μισθώσεων-Εκμισθώσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την υποβολή τυχόν ενστάσεων από τους συμμετέχοντες), πρόκειται για τις εταιρείες Black & White, συμφερόντων του ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ομάδας του ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδη (που κατέθεσε προσφορά μηνιαίου μισθώματος 95.000 ευρώ), Aenaos (με προσφορά 81.000 ευρώ) και Grecotel του κ Δασκαλαντωνάκη (με προσφορά 51.000 ευρώ).

ΓΙΑ ΤΙ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ
Υπενθυμίζεται ότι οι όροι που είχε θέσει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ήταν ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα ύψους 50.000 ευρώ, χρονικό διάστημα εκμίσθωσης 12 μηνών, δέσμευση του νέου ενοικιαστή ότι θα συνεχίσει να απασχολεί στο εν λόγω 12μηνο ποσοστό 92% των εργαζομένων που απασχολούνταν μέχρι πρότινος στο «Μακεδονία Παλάς» (υπολογίζονται σε 120 άτομα) και κατάθεση εγγυητικής επιστολής εξάμηνης διάρκειας, ισόποσης με το εξαπλάσιο του μηνιαίου μισθώματος. Παράλληλα, προβλεπόταν επιπλέον οικονομικό όφελος για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ίσο με 10% επί των προ φόρων και αποσβέσεων κερδών της ξενοδοχειακής επιχείρησης.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΤΑΔΙΟ
Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, οι εταιρείες και οι όμιλοι που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για τη 12μηνη μίσθωση του εμβληματικού ξενοδοχείου φιλοδοξούν, επί της ουσίας, να λάβουν θέση ενόψει της διαδικασίας που θα ακολουθήσει μέσα στη χρονιά που διανύουμε, η οποία θα αφορά τη μακροχρόνια μίσθωση του «Μακεδονία Παλάς» (για διάστημα που εκτιμάται περί τα 35 χρόνια). Ο διαγωνισμός αυτός αναμένεται να προκηρυχθεί στις αρχές του δεύτερου εξαμήνου του 2013, ώστε ο ανάδοχος να επιλεγεί έως τον Φεβρουάριο του 2014 και να μην επαναληφθεί η «περιπέτεια» που ζει το ξενοδοχείο τα τελευταία δύο χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος μισθωτής του «Μακεδονία Παλάς», ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη, διέκοψε τη λειτουργία του ξενοδοχείου παραμονές Πρωτοχρονιάς (στις 31 Δεκεμβρίου), στερώντας την πόλη από 540 κλίνες.




Αναδημοσίευση: http://www.makthes.gr/news/economy/99860/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου