Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκάλυψη – βόμβα! Μπλόκαραν τον έλεγχο
σε 6230 offshore με κυβερνητική εντολή

Μία ακομη υπόθεση με την οποία θα πρέπει να ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Παρόν της Κυριακής» στις 14/9.
Ας το  δούμε (στη φωτο το πρωτοσέλιδο της καλής εφημερίδας)  την καταγγελία βόμβα.
* * *
Τρομερές αποκαλύψεις από την εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής» που γεννούν μείζων πολιτικό ζήτημα.

Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη προβαίνει σήμερα η συνήθως έγκυρη εφημερίδα «Το Παρόν» καθώς υποστηρίζει ότι τον περασμένο Μάρτιο δόθηκε προφορική εντολή από …πολύ ψηλά να σταματήσουν οι έλεγχοι που γίνονταν σε offsore εταιρείες από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν προχωρούν οι έλεγχοι στις offshore εταιρείες, οι οποίες κρύβουν στα σπλάχνα τους ένα θυσαυρό για τα δημόσια ταμεία. Το θέμα έχει φθάσει και στη βουλή, αλλά από τους αρμόδιους υπουργούς ,η απάντηση ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Και μόνο αυτό το γεγονός, σύμφωνα με την εφημερίδα, επιβεβαιώνει τη διάχυτη αίσθηση ότι η κυβέρνηση έχει απλώσει δίχτυ προστασίας πάνω από τις 6230 offshore τις οποίες κατέχουν ως επί το πλείστων μεγαλοεπιχειρηματίες , μεταξύ αυτών και επιφανή ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας. 

Μάλιστα η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι σε έλεγχο που είχαν προλάβει να κάνουν εφοριακοί σε 3 μόνο offshore , ο φόρος που προέκυπτε ήταν μεταξύ 5 και 6 εκ. ευρώ !!!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διευθυντικών στελεχών εφοριών , που επικαλείται «Το Παρόν» ο φόρος που θα προέκυπτε αν γινόταν κανονικός έλεγχος στις offshore θα έφθανε συνολικά για τις 6230 τέτοιες εταιρείες στο ύψος των 3δις. ευρώ. 

Μάλιστα το πύρινο άρθρο της εφημερίδας καταλήγει με ερωτήματα που οφείλουν οι αρμόδιοι άμεσα να απαντήσουν αν θελήσουν να διαψεύσουν το ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα:

-Σε πόσες από τις 6230 offshore έχει γίνει έλεγχος;

-Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

-Τι ποσό καταλόγισε ο έλεγχος;

-Στα δύο χρόνια που κυβερνά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος εισπράχθηκε έστω και ένα ευρώ;

Ιδιαίτερη σημασία στο θέμα έχει να τονίσουμε ότι η εφημερίδα «Το Παρόν» συνήθως δικαιώνεται για τις αποκαλύψεις που έχει κάνει κατά καιρούς και δεν βγάζει θέματα χωρίς λόγο.

Σίγουρα η κυβέρνηση οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις, τη στιγμή που έχει εξαπολύσει φοροεπιδρομή και άγριο κυνηγητό στην ιδιωτική οικονομία, σε εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και σε άλλες κοινωνικές ομάδες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου