Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Το ερωτηματολόγιο του Φουχτελ και
η γενναία απάντηση του δήμαρχου Βιάννου

 Πολλαπλά ερωτήματα εγείρει το ερωτηματολόγιο που εστάλη σε νέες διοικήσεις δήμων και περιφερειών από την «Ελληνογερμανική Συμμαχία» με το οποίο ζητά λεπτομερή απογραφή για τους κατοίκους, τον δήμο, αλλά και τις υποδομές και την περιουσία του. Έντονες αντιδράσεις.
Ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ (διορισμένος από την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ως εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης), έχει αναφερθεί πολλές φορές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη διαχείριση των απορριμμάτων.
* * *
Το 8σέλιδο έντυπο (στις φωτο ένα μέρος του) ζητά λεπτομερή απογραφή Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τις υποδομές τους έως και τα πληθυσμιακά τους χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, το πρώτο δισέλιδο εστιάζει στην «ταυτοποίηση» των δήμων: εάν ο δήμος είναι αγροτικός, τουριστικός, ορεινός κ.λπ., τα πλεονεκτήματα της περιοχής, το είδος των συλλόγων που υπάρχουν κ.ά.
Η πλήρης «χαρτογράφηση» ζητείται στο επόμενο 6σέλιδο: το σύνολο των κατοίκων, και μάλιστα κατηγοριοποιημένο σε ηλικιακή κατανομή πραγματικού πληθυσμού, έως και στοιχεία πληθυσμού ΑμεΑ, αστέγων, Ρομά και μεταναστών εκτός Ε.Ε., όπως σημειώνεται.
Προφανώς και ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις υποδομές του κάθε δήμου στους τομείς των μεταφορών, της εκπαίδευσης, της υγείας, του τουρισμού, της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης, του περιβάλλοντος και, βεβαίως, μεταξύ άλλων, της διαχείρισης των απορριμμάτων -ποια είναι τα αστικά, ποια τα ανακυκλώσιμα, τα μπάζα και τα ογκώδη απορρίμματα.
Πλήθος αντιδράσεων
«Ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρονται ως σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας. Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε δήμου και περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση, με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας», τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, φέρνοντας το έντυπο στην επιφάνεια.
Σφοδρή ήταν και η αντίδραση από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Υπάρχουν και όρια! Δεν πουλάμε, κύριοι…», ήταν ο τίτλος της ανακοίνωσης του Κώστα Πουλάκη, υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω ότι την μόνη λίστα που θα λάβει από τον Δήμο Βιάννο είναι εκείνη με τα ονόματα των 461 νεκρών που σφαγιάστηκαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής”. 

Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης με

 αφορμή το ερωτηματολόγιο που απέστειλε ο Χανς Γιόακιμ Φούχτελ προς τους δήμους.
  
“Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις περί καταγραφής της περιουσίας των Δήμων με την συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου που απέστειλε ο  Φούχτελ, και χωρίς μέχρι σήμερα να 
έχουμε παραλάβει κανένα τέτοιο ερωτηματολόγιο, θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω ότι την μόνη λίστα που θα λάβει από τον Δήμο Βιάννο είναι εκείνη με τα ονόματα των 461 νεκρών που σφαγιάστηκαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και να του υπενθυμίσω τις εκκρεμότητες που έχει η Χώρα του απέναντι στους συγγενείς των Θυμάτων”, τόνισε ο κ. Μπαριτάκης, σύμφωνα με το cretalive.gr.
“Η Βιάννος δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθεί από το αγώνα για την απόδοση δικαιοσύνης και τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν την περίοδο της ναζιστικής κατοχής και που οφείλει ο κος Φούχτελ και η Κυβέρνηση του στην Πατρίδα μας.” σημείωσε.



Αναδημοσίευση: http://kefalonianews.gr/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CF%84/ &
http://attikanea.blogspot.gr/2014/09/blog-post_457.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου