Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Τα πρώτα συμεράσματα από
τα αποτελέσματα των εκλογών

Με συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ,  διεξήχθησαν οι χθεσινές (25/1) εκλογές.
Ας κάνουμε μια πρώτη εκτίμιση, μια που είναι και νωρίς (ακόμη δεν υπάρχουν τειλικά αποτελέσματα, αν και λείπουν μόνο μερικά τμήματα) αλλά κι εγώ είμαι αρκετά ξενυχτισμένος.
Αυτό πάντως που έχω να επισημάνω, είναι πως για ακόμη μια φορά, ο Ελληνικός Λαός αποδείχτηκε σοφός.
* Έδωσε μια μεγάλη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά κοντά στις δέκα ποσοστιαίες μονάδες συντρίβοντας την ΝΔ. Με ατό τον τρόπο προκάλεσε ενθουσιασμό σε όλο τον κόσμο εκτός από κάποιους παγκόσμια οκονομικά ελίτ και την καθεστότική Γερμανική Ευρώπη που προκάλεσε φόβο.
Κι αυτό γιατί φάνηκε πως κάρι καινούριο έρχεται όπως λέει και το σημερινό πρωτοσέλιδο της Liberation «Ελλάδα: Το νέο πρόσωπο της Ευρώπης»  (φωτο).
* Δεν του έδωσε όμως αυτοδυναμία αλλά χρειάζεται την βοήθεια και κάποιου άλλου κόμματος. Κι αυτοί είναι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Ένα συνεπές στις αρχές του κόμμα (τουλάχιστον όσοι απόμειναν από τους 20 που είχε η κοινοβουλευτική τους ομάδα το 2012) που έδωσε μάχες αποκλεισμένο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και κυνηγημένο από τις δημοκοπικές εταιρείες,
* Μείωσε όσο μπορούσε  την Νέα Δημοκρατία (σε ψήφους και δημοκοπικά) αν λάβουμε υπ’ όψιν πως αποκλειστικά 100.000 δεκαοκτάρηδες από το δικαίωμα  ψήφου όπως και δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν οι άνθρωποι που έδιωξε στο Εξωτερικό ως μετανάστες.
* Επέλεξε το νεοναζιστικό κόμμα για την τρίτη θέση από έναν σχηματισμό χορηγία  του Άκτωρα και του Mega channel. Εδώ πολλοί ξεγελάστηκαν από ορισμένους πραγματικά αξιόλογους ανθρώπους που έχει και ψηφίστηκαν. Πιστεύω πως σύντομα θα καταλάβουν τον αρχηγό τους και «το ποτάμι» θα γίνε η πηγή για τους ανεξάρτητους βουλευτές αυτής της Βουλής.
* Όσο για την υπερψήφιση της «Χρυσής Αυγής» έχω να πω πως αποδείχτηκε πως δεν κυνηγιούνται έτσι οι ιδέες. Με αποκλεισμούς δηλαδή και προφυλακίσεις, όσο απαίσιες και να είναι. Πιστεύω πως αν τους συμπέριφέρονταν τουλάχιστον όπως τους «Άνεξάρτητους Έλληνες» ή το ΚΚΕ το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» θα είχε επιστρέψει στα εξωκοινοβουλευτικά πόστα.
* Για το ΚΚΕ να πω πως το ωφέλησε ο ιδιότυπος αποκλεισμός, αφού όπου συμμετείχε λέγαν τους εκπροσώπους «Δεν συμφνούμε μαζί σας αλλα είστε σταθεροί».

Αυτά τα πρώτα συμπεράσματά μου, αν προσθέσεις και κάποια ακόμη για άλλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΟΔΗΣΟ, Τελεία κλπ) που θα ασχοληθώ σε άλλο μου σημείωμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου