Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Από τί πάσχει η τηλεοπτική δημοσιογραφία;

Το Σαββατοκύριακο είδα πολύ ή λίγο όλα τα πάνελ των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών ως τις 10 το πρωί. Παρατήρησα τη σύνθεσή τους. Όλα είχαν ΝΔ ΠΑΣΟΚ αλλά και «ποτάμι» ας υποθέσουμε πως τα δύο πρώτα καλώς υπήρχαν μια που ήταν στην κυβέρνηση. Το «ποτάμι» όμως γιατί; Όλα είχαν και ΣΥΡΙΖΑ που βέβαια δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς μια που είναι η αξιωματική αντιπολίτευση.
Τώρα υπήρχε και λίγο ΚΚΕ (Το σταθερό και γραφικό κόμμα που από το 1981 λέει τα ίδια αλλά εμείς, οι άλλοι, διαφωνούμε) που μετά τις εκλογές κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Ααα υπήρχε και ο Αυτιάς την Κυριακή που είχε και την Έλενα Κουντουρά από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
Θα ήθελα πραγματικά να ξέρω με ποια λογική γίνονται αυτά τα «τραπεζια» αν όχι η συμπάθια. Η ΔΗΜΑΡ που είναι; Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» γιατί μόνο μια παρουσία στις 8 εκπομπές σε Mega, Σκάι, Alpha, Εtv στα πρωινά του Σαββατοκύριακου; Το «ποτάμι» με ποια λογική είναι παντού; Εδώ θα πει κάποιος πως έχει ευρωβουλευτές μα και οι «οικολόγοι πράσινοι» είχαν ευρωβουλευτές αλλα η παρουσία τους ήταν ελάχιστη. Να μη πω για την «Χρυσή Αυγή» που μόνο ο κ. Παπαδάκης δικαιολογείται να μην τους καλεί, λόγω του επεισόδιου Κασιδιάρη που επιτέθηκε στην Κανελή. Και λέω να μην πω γιατί θεωρώ με το πως το να κρύβουν τους εκπροσώπους και τος Ιδέες της «Χρυσής Αυγής» την ενισχύουν.

Πάντως η δημοσιογραφία και λέω για την τηλεοπτική γιατί στις εφημερίδες το να διαβάσω κάτι θα πρέπει να το αγοράσω και δεν μου έρχεται έτσι, πάσχει από αντικειμενικότητα. Κι επειδή νομίζω δεν μπορεί να υπάρξει αντικειμενικότητα εκεί που υπάρχουν συμφέροντα και χρωματισμοί ή ιδεολογίες πάσχει από τιμιότητα. Κι αυτό το λέω γιατί αφού ξέρω πως αφού δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός αρκεί και πρέπει να είμαι τίμιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου