Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί αντιστέκονται στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι
ευρωπαίοι και περισσότερο οι Γερμανοί

Από τις 26 του Γενάρη η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα θέματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όλου του κόσμου. Αρχικά με τη νίκη ενός αριστερού ριζοσπαστικού κόμματος,, του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά για την κυβερνητική συνεργασία που έκανε με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και πριν φουντώσει αυτό το «θέμα» άρχισαν τα ταξίδια των κ.κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα για εύρεση συμμάχων.
Τώρα βρισκόμαστε στο μέσον, της διαπραγμάτευσης για το λεγόμενο «πρόγραμμα γέφυρα» μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης (Γερμανών ουσιαστικά μια που η Ευρώπη είναι Γερμανοκρατούμενη πολιτικά) ώσπου να γίνει νέα συμφωνία, για την αποπληρωμή του Ελληνικού χρέους.
Η συμφωνία αυτή λέει η Ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ θα έχει άλλα μαρτύρια για τον Ελληνικό λαό. Αλλά θα έχει πάταξη της διαφθοράς, φορολογική εισοδημάτων που βρίσκονται σε ασυλία και άλλα τέτοια.
Στην διαπραγμάτευση όμως αυτή βρίσκει σθεναρή αντίσταση από τους Ευρωπαίους (κυρίως τους Ίβηρες) που έχουν εκλογές το φθινόπωρο του ’15 και οι ομογάλακτοι πρωθυπουργοί της τέως συγκυβέρνησης της Ελλάδας βλέπουν τι έπαθε εδώ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Βλέπετε ο κ. Κοέλιο της Πορτογαλίας είναι Σοσαλδημοκράτης όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Ραχόι που βλέπει τους PODEMOS να «προελαύνουν» ανήκει στο λαϊκό κόμμα όπως ο κ. Σαμαράς.
Όμως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκει την κυβέρνηση του Βερολίνου να έχει υψώσει «τείχος» απέναντί της. Γιατί όμως; Υπάρχει εξήγηση. Όλοι ο Έλληνες είδαμε την αντίδραση τού κ. Σάιμπλε στην κοινή συνένταυξή Τύπου με τον κ Βαρουφάκη και την απάντησή του κατά την ερώτηση του δημοσιογράφου του «MEGA» και της «Εφημερίδας των συντακτών» κ. Παντελη Μπαλασόπουλου στην ερώτηση του για τη και τον Χριστοφοράκο. 
Μάλιστα με την υπόθεση Siemens πολλοί συσχετίζουν και την «αυτοκτονία» του πρώην οικονομικού διευθυντή της εταιρίας, Χάιντς-Γιόαχιμ Νόιμπιργκερ, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στο μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας στην ιστορία του γερμανικού κολοσσού και της χώρας λίγες μέρες μετά.
Με αυτή διεφάνη η μελλοντική στάση των Γερμανών.
Κι έχουν δίκιο
Είναι λογικό η Γερμανική κυβέρνηση να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα που να βασίζεται στην καταπολέμιση της διαφθοράς; Τη στιγμή μάλιστα που κάτω από κάθε οικονομικό σκάνδαλο στην Ελλάδα είναι μια Γερμανική επιχείρηση προεξάρχοντος της Siemens; 
Φυσικά και όχι θα προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια να βάλουν στη γωνία την Ελλάδα τη στιγμή μάλιστα που το Γερμανικό σύνταγμα επιτρέπει τη σχέση των πολιτικών με Γερμανικές επιχειρήσεις. Γιατί αν πετύχει η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να απολογηθούν στους Γερμανούς. Αυτό είναι το λιγότερο γιατί φανταστείτε να αρχίσουν να βγαίνουν τέτοια σκάνδαλα σε όλη την Ευρώπη;
Οπότε η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει  να κρατήσει τις βασικές της θέσεις και να πετύχει.

Κάτι που ευχόμαστε όλοι (σχεδόν) οι Έλληνες. Οι πραγματικοί Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου