Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Από που έχει πληροφόρηση «το Βήμα»
και με ποια ανταλλάγματα;

Όπως αναφέρει και στο παρακάτω κείμενο ο κ Κώστας Εφήμερος οι πληροφορίες του «Βήματος» προήλθαν για το συγκεκριμένο θέμα, τη λίστα Βαρουφάκη, από την Γερμανική κυβέρνηση. Και μάλιστα επικαλείται έγγραφο το οποίο χαρακτηρίζεται «εμπιστευτικό».
Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Πως έφτασε το έγγραφο στην εφημερίδα; Αν δεν «εκλάπη» κάποιοι το έδωσαν. Και να το δώσουν κάποιοι στον ΔΟΛ σίγουρα δεν το έδωσαν σε αντιπάλους της Γερμανίας. Τις σκέψεις μου αυτές τις αναφέρω ώστε να προσέχουμε τα δημοσιεύματα τις εφημερίδας και να είμαστε λίγο παραπάνω προσεκτικοί για ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν, μια που ο «προγονός» της το «Ελεύθερον Βήμα» έχει κακή ιστορία με τα φιλογερμανικά δημοσιεύματα τις δεκαετίες του 1930 και 1040.
Όσο για την μεταστροφή υπέρ του ΣΥΡΖΑ που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο να θυμίσω πως ο συγκεκριμένος οργανισμός φημίζεται για χαμαιλεοντισμό. Αφού το καλοκαίρι του 1981 τάχθηκε υπέρ του ΠΑΣΟΚ, ενώ ως τότε ήταν αποκλεισμένο από τις στήλες της εφημερίδες. Εμφανίζονταν το πολύ ως μονόστηλο
* * *
Τη Δευτέρα ενώ όλοι περιμέναμε να δούμε τη λίστα Βαρουφάκη το ΒΗΜΑ είχε μια πολύ μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία. Δημοσίευσε πρώτο την επιστολή του υπουργού οικονομικών και έβαλε σε όλα τα ΜΜΕ τα γυαλιά. Αλλά το κείμενο που δημοσιεύτηκε με το υδατογράφημα του ΒΗΜΑτος έχει ένα προβληματάκι...
Στην κορυφή της επιστολής διαβάζουμε VS nur für den Dienstgebrauch (VS μόνο για εσωτερική χρήση). Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά οι λέξεις είναι λίγο... πώς να το πω... στη γλώσσα των δανειστών. Δίπλα μάλιστα γράφει και Die Bundesregierung macht sich den Inhalt nicht zu Eigen (Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν προσυπογράφει τα περιεχόμενα) που όπως και να το κάνουμε μιλάει για την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας και υποδηλώνει ότι πρόκειται για Δημόσιο έγγραφο μεν, του λάθος Δημοσίου δε.
Και αναρωτιέμαι: από που ακριβώς λαμβάνετε πληροφόρηση; 




Αναδημοσίευση: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου