Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η Λανγκάρντ λέει πως ήρθε η ώρα η Αθήνα
να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ενώ ο Τσίπρας
έχει δώσει εντολή που αναστάτωσε τους πάντες

Να αντιμετωπίσει τα κατεστημένα συμφέροντα και την ακαμψία ζητά από την ελληνική κυβέρνηση η επικεφαλής του ΔΝΤ, που τόνισε ότι για να επιτευχθεί συμφωνία χρειάζεται εκατέρωθεν εμπιστοσύνη
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει «τα κατεστημένα συμφέροντα, τα προστατευόμενα επαγγέλματα, και την ακαμψία σε ορισμένες αγορές» υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα αυτά μπορούν να απελευθερώσουν την παραγωγικότητα και να οδηγήσουν σε βιώσιμη ανάπτυξη.
«Ελπίζω ότι οι δομικές μεταρρυθμίσεις που έχει τόσο ανάγκη η χώρα μπορούν να εφαρμοστούν. Υπήρξε μεγάλη συζήτηση γι’ αυτό αλλά τώρα ήρθε η ώρα να γίνει αυτή η δουλειά» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ.
Όσον αφορά τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη η κυρία Λαγκάρντ επέμεινε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας ότι δεν αναφέρεται πουθενά και ούτε καν συζητείται.
Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις της τελευταίας εβδομάδας η κυρία Λαγκάρντ σημείωσε ότι αποτέλεσαν ένα κρίσιμο σημείο στο οποίο υπήρξε μια συλλογική αποφασιστικότητα να ακούσει ο ένας τον άλλο, να αναπτυχθεί εμπιστοσύνη και να γίνει το καλύτερο δυνατόν προκειμένου τα κράτη-μέλη να συνεχίσουν μαζί
Παράλληλα έστειλε το δικό της μήνυμα στον γερμανό ΥΠ.ΟΙΚ Β.Σόιμπλε, τονίζοντας πως “κάποιοι θα πρέπει να μάθουν επιτέλους να ακούν και τους άλλους…”
Πάντως αμέσως μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας εξασφαλίσει προηγουμένως τη σιωπηρή υποστήριξη των Ευρωπαίων ομολόγων του, πρόκειται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον συγκεκριμένων οικονομικών παραγόντων, με κεντρικό σύνθημα να «φέρουν πίσω τα κλεμμένα», σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά.
 Στο στόχαστρο του Μαξίμου έχουν τεθεί επιχειρηματίες με άμεση ή έμμεση πρόσβαση στον χώρο των ΜΜΕ, που ευνοήθηκαν από τις κυβερνήσεις Σημίτη, Παπανδρέου και Σαμαρά.
Ο Αλ. Τσίπρας έχει δώσει εντολή σε δύο υπουργούς να «τεκμηριώσουν» με στοιχεία την επιστροφή χρημάτων στα ταμεία του κράτους, ώστε να υπάρξει αξιοποίηση υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.
Οι δύο υπουργοί που καλούνται να φέρουν σε πέρας αυτή τη δουλειά είναι ο Π. Νικολούδης και ο Δ. Μάρδας.



Αναδημοσίευση: oparlapipas & toxwni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου