Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Και πρόεδρος της ΝΔ είναι ο ΚΟΥΛΗΣ



Παρακολουθώ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ειδήσεις για τη νίκη του κ. Μητσοτάκη (φωτο) στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Τον αναφέρουν συνέχεια με το μικρό του όνομα. Ο Κυριάκος έκανε αυτό, ο Κυριάκος έκανε το άλλο.
Εδώ θα συμφωνήσω με τον αντίπαλό του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Δεν είναι νικητής ο Κυριάκος όπως δεν είναι ο ηττημένος ο Βαγγέλης. Νικητής είναι ο κ. Μητσοτάκης ή αν το θέλετε πιο σωστά, μάλλον στο πιο οικείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μα θα μου πείτε κάποιους πολιτικούς συνηθίσαμε να τους λέμε με το μικρό τους. Γιατί όχι και τον Κυριάκο; Η ιστορία αυτή ξεκίνησε το 1965 που τον Ανδρέα Παπανδρέου για να τον ξεχωρίζουν εύκολα από τον πατέρα του, Γεώργιο, τον λέγαν ο Ανδρέας. Ήταν βέβαια που ως νεαρός ήταν επαναστάτης, σε σχέση με τον πατέρα του, κι αγαπητός στον λαό. Έγινε η δικτατορία, έπεσε μετά από 7 χρόνια αλλά ο Παπανδρέου ήταν ο Ανδρέας. Και τώρα για μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων είναι ο ΑΝΔΡΕΑΣ Για παρόμοιο λόγο και η Μερκούρη που ήταν και είναι για πολλούς η Μελίνα.
Βέβαια αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι δημοσιογράφοι του εφημερίδων που δεν τους βόλευαν κάποια επώνυμα στου τίτλους. ‘Έτσι ο Τσοαχατζόπουλός έγινε Άκης και ο Κουτσόγιωργας Μένιος.
Θα παρατηρήσετε πως όλοι οι πολιτικοί που είναι γνωστοί με τα μικρά τους ονόματα είναι  κάποιοι του ΠΑΣΟΚ λόγω του ότι ο Ανδρέας έγινε γνωστός με το μικρό του λόγω της λαοφιλίας του. Υπάρχουν φυσικά και κάποιες εξαερίσεις, και σ αυτές δεν είναι τόσο γνωστοί (μόνο) με το μικρό τους. Όπως η Ζωή, Κωνσταντοπούλου και η Ραχήλ, Μακρή, με μια ίσως μικρή εξαίρεση την Ντόρα Μητσοτάκη – Μπακογιάννη.
Την Ντόρα όμως την λένε Μπακογιάννη. Που είναι το όνομα του δολοφονημένου συζύγου της από την 17η Νοέμβρη. Έτσι αποφεύγανε το Μητσοτάκη, με όλους τους συνειρμούς  που ακολουθεί το όνομα του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, όπως η γκαντεμιά και η αποστασία.
Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο λένε και τον Μητσοτάκη junior Κυρίακο. Σου λέει να έχουμε (να έχει δηλαδή) πολλά κέρδη. Και να μην υπάρχουν συνειρμοί όπως με την αδερφή του. Και να τον συγχέουν με τον πατέρα του  δείχνοντας πως είναι αγαπητός στον λαό (αντίστοιχο του Ανδρέα).
Όμως ο λαός αλλά και οι γελοιογράφοι όπως και οι επιθεωρησιογράφοι βρήκαν μια καλή λύση. Κούλης. Όπως ο τέως πρωθυπουργός μας ανιψιός του εθνάρχη ήταν ο Κωστάκης Ο άλλος ό απαράδεκτος ο γιος του Ανδρέα ήταν ο Γιωργάκης ο γιος του Δρακουμέλ (του αποστάτη του γκαντέμη) είναι ο Κούλης. Που να μην έχουμε την ατυχία να τον δούμε πρωθυπουργό, όπως τους άλλους δυο γόνους πολιτικών οικογενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου