Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

«Καυτά» ραντεβού Χριστοφοράκου
και επιστολή που «καίει» Κυριάκο



Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος» στις 4 Ιουνίου του 2010. Τότε κανείς δε μπορούσε να φανταστεί πωε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γινόταν πρόεδρος της ΝΔ. Το αναδημοσιεύω για να αναδείξω κι εγώ την σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με την Siemens. Ας θυμηθούμε τον τρόπο με τον οποίο βγήκε ο Μητσοτάκης πρόεδρος της ΝΔ. Και είναι μια απάντηση στον κ. Τατσόπουλο που δήλωσε πρόσφατα στο«Πρώτο Θέμα» και πάλι:  «Προτιμώ να συνεργαστώ με τον Κυριάκο αν κάνει ρήξεις». Δηλαδή αυτούς που τον στηρίζουν, με τη Δεύτερη φύση του.
* * *
Με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη η πλειονότητα των συναντήσεων  του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της  γερμανικής εταιρείας  στην Ελλάδα...
Από τις  620 συναντήσεις του κυρίου Μιχάλη  Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα,  που πραγματοποιήθηκαν από το 1999 έως το 2007, οι 356 έγιναν με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη!
Το εντυπωσιακό  στατιστικό στοιχείο προέκυψε από  την λεπτομερή απογραφή του ημερολογίου της κυρίας Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens,  την οποία έκανε ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.
Αναλυτικά, σύμφωνα  με το ημερολόγιο της κυρίας Τσακάλου ο κ. Κώστας Μητσοτάκης έχει 23 συναντήσεις και 98 επαφές, σύνολο 121. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 30 συναντήσεις και 60 επαφές, σύνολο 90. Η κυρία Μαρέβα Γκαμπόφκι, σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε λιγότερες συναντήσεις, 2, αλλά τηλεφωνικές επαφές 30.
Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη  είναι δεύτερη μετά τον κ. Κώστα  Μητσοτάκη με 30 συναντήσεις, 72 επαφές, σύνολο 102.
Η κυρία Κατερίνα Μητσοτάκη  έχει 4 συναντήσεις και 14 επαφές. Η  κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη έχει μόνο 4 επαφές.
Ο κ. Πέτρος Δούκας, έχει 10 συναντήσεις και 45 επαφές και ο  κ. Γιώργος Βουλγαράκης έχει 17 συναντήσεις και 30 επαφές, σύνολο 47.
Να σημειωθεί ότι  ο κ. Βουλγαράκης κατά την κατάθεσή του στην επιτροπή είχε ισχυριστεί ότι συναντήθηκε με τον κ. Χριστοφοράκο μόνο δύο- τρεις φορές  στο γραφείο του στο υπουργείο, όχι κατ’ ιδίαν και τίποτε άλλο πέραν αυτών…
Επιπλέον, από τις  προσωπικές σημειώσεις της κυρίας Τσακάλου προκύπτουν συναντήσεις του κ. Χριστοφοράκου με τον κ. Τάσο Μαντέλη από το 1999 έως και τις 13/1/2004, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, καθώς και 35 επαφές με τον κ. Μιχάλη Λιάπη.
Στο τέλος της καταγραφής του ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε: «Ο κ.Σουφλιάς έχει τις λιγότερες επαφές, e-mail Ταζαδάκη προς Χριστοφοράκο, θέμα μετρό Θεσσαλονίκης, «ο διαγωνισμός για το μετρό είναι μάλλον χαμένος για την κοινοπραξία μας». «Το θέμα μπορεί να λυθεί πια μόνο με πολιτική παρέμβαση», λέει το e-mail το οποίο είναι σημειωμένο. Ρεγκούζας: Συναντήσεις δεν είχε αλλά είχε επαφές. Από το 2001 είχε ελάχιστες, αλλά από το 2005 και μετά πάρα πολλές. Μέχρι και ο κύριος Ισίδωρος Κούβελος είχε! Ο κύριος Αντώναρος περισσότερο είχε επαφές για την ονομαστική εορτή του τύπου «ευχαριστώ για το δώρο», τηλεγράφηματα και ανταλλαγές ευχών. Θα τα καταθέσω αυτά. Ο κύριος Παπαθανασίου λιγότερες, 27 στο σύνολο και όταν ήταν κυβέρνηση φυσικά. Ο κύριος Μαντέλης… Θα τα καταθέσω όλα, κύριε Πρόεδρε. Έχουμε μία συχνότητα επαφής που είναι πάρα πολύ σημαντική η οποία αν αναχθεί και στο επίπεδο των δημοσίων σχέσεων, θεωρώ ότι έχει άμεση σχέση».
Αναφορά, ύστερα από σχετική ερώτηση του  κ. Κώστα Αϊβαλιώτη, βουλευτή του  ΛΑΟΣ προς την κυρία Τσακάλου, έγινε και για τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα η μάρτυς απάντησε πως «Η σχέση του κ. Χριστοφοράκου με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εν πάση περιπτώσει, ήταν πάρα πολύ αραιή, θα έλεγα σε επίπεδο κοινωνικό, ευχές…» ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να θυμηθεί αν είχαν ανταλλάξει δώρα.

Φίσερ: «Κοψτε τα δώρα στον Κυριάκο»
Η αριθμητική καταγραφή  των συναντήσεων του κ. Χριστοφοράκου  με πολιτικούς, έτσι όπως προκύπτει  από το ημερολόγιο της κυρίας Τσακάλου, αποκαλύπτει τις στενές επαφές του  πρώην Mr Siemens και με τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας, δεν ήταν όμως το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο που προέκυψε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής. Συγκεκριμένα, υπήρξε κατ’ αντιπαράθεση εξέταση των κ. Ρούντολφ Φίσερ, οικονομικού διευθυντή της SIEMENS από το 2005 έως το 2007  και γενικού διευθυντής έως το 2009 με την κυρία Τσακάλου.
Τα μέλη της  επιτροπής έβαλαν τους δύο μάρτυρες να εξηγήσουν μια επιστολή προς τον  κ. Χριστοφοράκο με  ημερομηνία 25/1/2008, αφού δηλαδή ο δεύτερος είχε αποχωρήσει από την εταιρεία. Η επιστολή την οποία υπογράφει η κυρία Τσακάλου αναφέρει «Κύριε Χριστοφοράκο ο κ. Φίσερ μου ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η "SIEMENS ΑΕ" δεν αναλαμβάνει καμία δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Καθώς επίσης την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Διονύσης Μιχαλόπουλος εκ μέρους της Fujitsu SIEMENS».
Η κυρία Τσακάλου είπε πως συνέταξε το κείμενο καθ΄ υπόδειξη του κ. Φίσερ ενώ ο Γερμανός ανέφερε ότι «Το θέμα είναι ότι υπήρξαν κάποια τιμολόγια τον Ιανουάριο του 2008 που είχαν προκύψει, που τα συζήτησα με την κυρία Τσακάλου, η οποία μου διευκρίνισε ότι επρόκειτο για κάποια συνεννόηση που υπήρχε με τον κ. Χριστοφοράκο και κάποιον πολιτικό επ’ αυτών των τιμολογίων που ήταν να πληρώσουμε. Εφόσον ήταν κάποια συμβόλαια τα οποία δεν ήταν στα συνήθη τιμολόγια της SIEMENS διότι επρόκειτο για κάποια δωρεά προφανώς, αποφάσισα να μιλήσω με τους υπεύθυνους γι’ αυτήν τη διαδικασία της δωρεάς. Εφόσον εγώ δεν είχα καμία σχέση με τον κ. Μητσοτάκη και δεν υπήρχε καμία συμβατική σχέση με τη SIEMENS, απάντησα και είπα ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάποια πληρωμή, κάποια τιμολόγηση πραγμάτων που δεν εμπίπτουν σε κάποιες συμβατικές συμφωνίες με τη SIEMENS, οπότε ουσιαστικά μίλησα με την κ. Τσακάλου και υπέγραψε εκείνη. Θα μπορούσα φυσικά να υπογράψω κι εγώ. Ίσως θα έπρεπε να υπογράψω εγώ αντί της κυρίας Τσακάλου, δεν είναι θέμα, αλλά η απάντησή μας ήταν σαφής, ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε πληρωμή που δεν είναι εντός των συμβατικών συμφωνιών της SIEMENS με άλλους».
Κατά την κα Τσακάλου, τέλος, ο κ. Φίσερ την είχε ενημερώσει σε έντονο ύφος ότι κινδυνεύει η ζωή της…


Αναδημοσίευση: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου