Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Οι ελληνικές εταιρείες που αναστήθηκανΗ άνευ προηγουμένου κρίση διαρκείας που «χτυπά» την Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια οδήγησε πολλά ηχηρά ονόματα του επιχειρείν στο «λουκέτο». Την εικόνα ήρθαν να επιδεινώσουν τα capital controls, η αύξηση της φορολόγησης, η κατάρρευση της εγχώριας ζήτησης, η έλλειψη χρηματοδότησης. Η ελληνική οικονομία έγινε μάρτυρας λουκέτων. 
 Μέσα σε όλα αυτά όμως, όπως γράφει το Greek Reporter, κάποιες ιστορικές ελληνικές επιχειρήσεις κατάφεραν να αναγεννηθούν και να συνεχίσουν υπό νέα ιδιοκτησία.
* * *
Καραμολέγκος: Τον Σεπτέμβριο η εταιρεία σύστησε εκ νέου στο ελληνικό κοινό την Κατσέλης, η οποία είχε αποσυρθεί από την ελληνική αγορά το 2013, λόγω της χρεοκοπίας της Nutriart. Η απόφαση έχει τεράστια σημασία λόγω του ότι κατέχει τεράστιο μερίδιο της αγοράς στο συσκευασμένο ψωμί. Η εταιρεία υλοποιεί επένδυση 10 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση μιας νέας γραμμής παραγωγής. Μέσω της Κατσέλης, η Καραμολέγκος ελπίζει να αποκτήσει ένα μερίδιο 8,7% της αγοράς το 2017 και 15% το 2018.
Softex : Μετά την απόφαση της Αθηναϊκής Χαροποιίας (θυγατρικής της ιταλικής Bolton Group) να αποσυρθεί από την ελληνική αγορά μετά από 80 χρόνια λειτουργίας, η ελληνική εταιρεία ξαναπέρασε σε ελληνικά χέρια ώστε να επαναλειτουργήσει στις αρχές του 2017. Ο νέος ιδιοκτήτης της είναι μέρος του γνωστού ομίλου Intertrade Hellas που πέρυσι είχε πωλήσεις 55 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τα 62 εκατ. ευρώ.
IZOLA: Πολλοί θεωρούσαν την επιστροφή της ως μια κίνηση υψηλού ρίσκου. Η πρωτοβουλία του Γιώργου Δημητρίου να την λανσάρει εκ νέου φαίνεται ως ένα στοίχημα που αρχίζει να αποδίδει. Οι συσκευές ΙΖΟLA έχουν την ίδια ποιότητα που τις έκαναν να ξεχωρίσουν στο παρελθόν, η τιμή τους εξακολουθεί να παραμένει σε λογικά πλαίσια και κατασκευάζονται στην Πολωνία.
FIX: Η επανέναρξη της ΦΙΞ ήταν μια πρωτοβουλία του Γιάννη Χίτου πριν από την ύφεση του 2010 και απεδείχθη επιτυχημένη κίνηση, καθώς οι Έλληνες την υποδέχθηκαν θερμά. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Χήτος πρωταγωνιστεί και στην αγορά εμφιαλωμένου νερού, καθώς κατέχει τα ηνία στο «Ζαγόρι»Αναδημοσίευση: planet-greece.blogspot.com