Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Γιατί πήγε τώρα ο ΓΑΠ με το ΚιΔηΣο
στη «Δημοκρατική Συμπαράταξη»Εντάχθηκε στη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» χθες, 12/1/17 το ΚιΔηΣο. Σε συνάντηση  που είχαν ο πρόεδρός της, Γιώργος Παπανδρέου ο επονομαζόμενος ΓΑΠ, με την πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και πρόεδρο του ΠαΣοΚ Φώφη Γεννηματά ανακοινώθηκε πως τα βρήκαν να συμπορευτούν. Τώρα γιατί ο ΓΑΠ έφυγε από το κόμμα που ίδρυσε και γιγάντωσε ο πατέρας του, κάνοντας το ΚιΔηΣο για να επιστρέψει; Και μάλιστα ως κόμμα πια να συνεργαστεί με τους πρώην συντρόφους του καθώς και με τη ΔηΜαΡ είναι θέμα προς συζήτηση.
Λένε πως η κ. Γεννηματά έκανε αυτή τη κίνηση σε αντιπερισπασμό για στην ανακοίνωση του κόμματος Διαμαντοπούλου – Φλωρίδη. Σε ένα κόμμα που λένε θα προσχωρήσει και ο Βενιζέλος, ο επονομαζόμενος Μπένυ, για να μη ξευτιλιστεί πηγαίνωντας στη Νέα Δημοκρατία.
Ο ΓΑΠ όμως; Αυτός γιατί να μαζέψει «τα σκυλάκια του» και να γυρίσουν πίσω με την ουρά στα σκέλια; Η απάντηση νομίζω είναι στην παρακάτω είδηση. Παρόλο που φέρετε να απαξιεί, όπως λέει η είδηση τη δίκη, θέλει να έχει τις πλάτες του ΠαΣοΚ, ουσιαστικά, να τον βοηθήσει με το λόμπυ του. Γιατί με την οργή που έχει η κοινωνία εις βάρος του για τη Κόλαση στην οποία οδήγησε την πατρίδα μας, δεν είναι σίγουρος για τίποτε.
Το μόνο που θα καταφέρει είναι να φέρει, όταν γίνουν εκλογές τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» που έχει από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου  6,29%, με τη προσθήκη του μορφώματός του κάτω του 3%.
* * *
Σε δίκη παραπέμπεται στις 19 Ιανουαρίου ο Γιώργος Παπανδρέου για την γνωστή δήλωση του "λεφτά υπάρχουν".
Εναντίον του έχει καταθέσει μήνυση και αγωγή για εσχάτη προδοσία ο απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, ζητώντας αποζημίωση 260 χιλιάδες ευρώ.
Στις 19 Ιανουαρίου εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του απόστρατου ο οποίος υποστηρίζει ότι ζημιώθηκε από την αθέτηση των υποσχέσεων του κυρίου Παπανδρέου.
Σημειώνεται ότι ουδέποτε ζητήθηκε η άρση ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου από την Βουλή, καθώς όταν προχώρησε στη συγκεκριμένη δήλωση, τον Σεπτέμβριο του 2009, η Βουλή είχε διαλυθεί λόγω εκλογών.
«Κάθε καιροσκόπος που χρησιμοποίησε την κομμένη φράση για ιδιοτελείς και κομματικούς σκοπούς, έβαλε το λιθαράκι του στη φαιδρότητα της δίκης της 19ης Ιανουαρίου» σχολίασε το κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου.


Αναδημοσίευση: skai.gr