Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Tο υψηλότερο στον κόσμο το 2016
το πλεόνασμα της ΓερμανίαςΚι ενώ η Νότια Ευρώπη έχει πρόβληματα με το δημόσιο χρέος και ειδικά η Έλλάδα, υπάρχει μια χώρα της Ευρώπης που έχει πλεόνασμα.
Δείτε εδώ το χρέος της Ελλάδας και της Κύπρου. Αλλά και της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Γαλλίας. 
Και αφού εκνευριστείτε με τα αποτελέσματα της Γερμανικής πολιτικής, της τοκογλυφικής, συγκρίνεται το Ελληνικό χρέος μ’ αυτά των μεγάλων Ευρωπαϊκών χωρών. 
* * * 
Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας εκτιμάται ότι ανήλθε στο νέο υψηλό ρεκόρ των 297 δισ. δολαρίων το 2016, ξεπερνώντας και πάλι αυτό της Κίνας και αποτελώντας το υψηλότερο στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το οικονομικό ινστιτούτο Ifo.
Αυτό θα αντιστοιχεί στο 8,6% του συνολικού ΑΕΠ, το οποίο σημαίνει ότι και πάλι θα παραβιάσει το ανώτατο όριο του 6% που συνιστά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2015, το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών ανήλθε στα 271 δισ. δολάρια.
Η Κομισιόν και οι ΗΠΑ έχουν καλέσει τη Γερμανία να αυξήσει την εγχώρια ζήτηση και τις εισαγωγές προκειμένου να βοηθήσει να μειωθούν οι παγκόσμιες οικονομικές ανισορροπίες και να τροφοδοτηθεί η παγκόσμια ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.
Η Γερμανία απορρίπτει αυτή την κριτική, λέγοντας ότι έχει ήδη αυξήσει την εγχώρια ζήτηση εισάγοντας ένα εθνικό κατώτατο μισθό το 2015 και συμφωνώντας σε σημαντική επέκταση του δικαιώματος συνταξιοδότησης το 2016. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει αυξήσει τις κρατικές δαπάνες για το οδικό δίκτυο, τις ψηφιακές υποδομές και τους αιτούντες άσυλο, ενώ εμμένει στο στόχο για τη διατήρηση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.
Το Ifo εκτιμά ότι το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Κίνας διαμορφώθηκε πέρυσι στα 245 δισ. χάρη στις χαμηλές εξαγωγές. Αντίθετα, για τις ΗΠΑ ο Ifo προβλέπει να έχουν τις μεγαλύτερες εισαγωγές και έλλειμμα 478 δισ. δολαρίων το 2016.
Η εκτίμηση του Ifo για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας είναι χαμηλότερη από την προηγούμενη πρόβλεψη των 310 δισ. δολαρίων.


  
Αναδημοσίευση: newsbeast.gr