Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Με εντολή του Πούτιν η Ρωσία διέγραψε
τα υπέρογκα χρέη φτωχών χωρών της Αφρικής

Μετά ακόμη μια μέρα απουσίας, ανεβάζω την είδηση που κυκλοφορεί εδώ και μια βδομάδα στο διαδίκτυο και δεν πέρασε σε κανένα Μέσο Μαζικής ενημέρωσης, στη παραδοσιακή του μορφή.
* * *
Σε μία πράξη ανθρωπισμού αλλά και πολιτικής φρόνησης προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς με απόφαση του διαγράφηκε το χρέος πολλών αφρικανικών χωρών, προς την Ρωσία ύψους άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος διεμήνυσε, σε συνάντηση του με τον ομόλογο του από τη Γουινέα, Αλφά Κοντέ, πως η διαγραφή των οφειλών, υπερχρεωμένων χωρών, γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναπτύσσει η Ρωσία για την υποβοήθηση των εν λόγω αδύναμων κρατών.
Άλλωστε, πολύ λόγος είχε γίνει στο παρελθόν για τις διευκολύνσεις που προτίθετο η Ρωσία να προσφέρει στην Ελλάδα, ώστε να αποφύγει τους «όνυχες» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της άκρατης λιτότητας.
Το 2016 η Ρωσία διέθεσε μέσω των δικτύων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, στις χώρες της Αφρικής το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία συνεργάζεται ενεργά με τις δομές του ΟΗΕ στο ζήτημα που αφορά την ενίσχυση της σταθερής ανάπτυξης των αφρικανικών χωρών έως το 2030. Στα μέσα Ιουνίου η Ρωσία διέγραψε το χρέος της Κιργιζίας που ανέρχονταν στα 240 εκατομμύρια δολάρια, στο πλαίσιο του προγράμματος της επίσημης βοήθειας που παρέχεται προς τη χώρα αυτή της Κεντρικής Ασίας.



 Αναδημοσίευση: tilestwra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου