Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Οδός Βόλου: Ένας ακόμη τόπος με «στέκια»
για καφέ δημιουργείται, μια ακόμη αιτία
να μην έρθεις στο κέντρο της Λάρισας


Η Λάρισα λέγεται πως είναι η πόλη του καφέ, ή των café όπως λέω εγώ. Σε μια ακόμη περιοχή της πόλης «ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια» οι καφετέριες.
Όπως γράφει η Σιμόνα Ιόβτσεβα στο latoday.gr «υπάρχει δρόμος που να μετράει ήδη 16 καφετέριες (σύντομα ολοκληρώνεται και η 17η) σε απόσταση μόλις 2 χλμ.» και όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί στον τίτλο της Η οδός Βόλου, γιατί περί αυτής πρόκειται, τείνει να γίνει η νέα παραλιακή της Λάρισας. Και τη αναφέρει ως «Παραλιακή» γιατί έτσι λέγαμε την οδο Φαρσάλων ως τη Νίκαια μια που εκεί υπήρχαν κυρίως τη δεκαετία του ’90 τα κέντρα διασκέδασης.
Τώρα όμως στη νέα Παραλιακή, υπάρχουν café. Αλλά και τσιπουράδικα και φαγάδικα ξέρω εγώ. Ακόμη ένας «πόλος έλξης» των ανθρώπων που θέλουν να διασκεδάσουν καθημερινά δημιουργείται.
Έτσι υπάρχει πλέον κι άλλη επιλογή για του Λαρισαίους πέρα από τις πλατείες, ενδεικτικά αναφέρω την Νεαπόλεως, Αβέρωφ, Προφήτη Ηλεία. Έτσι μια που η Δημοτική αρχή έκλεισε το κέντρο για τα οχήματα, ο κάτοικος της συνδικίας, αλλά και των γύρω περιοχών δεν χρειάζεται να έρθει στο κέντρο να ψυχαγωγηθεί.
Θα μου πείτε βεβαίως, πως: Ακόμη επιτρέπεται η πρόσβαση με αυτοκίνητο στο κέντρο πως υπάρχουν τα πάρκινγκ (πολυόροφα και υπαίθρια) που μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητό σου.
Φυσικά εκτός του ότι το πάρκιγκ, θα κλείσει κάποια στιγμή λόγω περασμένης ώρας, υπάρχουν και οι αργίες που δεν λειτουργούν. Αλλα ας υποθέσουμε πω συμφέρει τον ιδιοκτήτη να «κρατά ανοιχτό» το πάρκιγκ όλες τις ώρες κι όλες τις μέρες του χρόνου. Ας δούμε στη φωτό (η πάνω είναι λεπτομέρεια της μικρότερης) που αναρτώ, τι αναφέρεται στο σταθμό στάθμευσης της Νομαρχίας.
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Μηνιαία Στάθμευση μόνο (σβησμένο γιατί ντρέπονται να βάλουν το 100, όπως μαθαίνω) ευρώ
Τεράστιο 1 Ευρω, με μικρότερα, η 1η ώρα 2 ευρώ και μετά η ώρα
Το η ώρα στο τέλος είναι πάλι τεράστιο, ώστε με την πρώτη ματιά να νομίζεις πως είναι 1 ευρώ η ώρα.
Ουσιαστικά, αν κατάλαβα καλά, για να παρκάρεις για να πιεις το καφεδάκι σου ή να κάνεις τα ψώνια σου δύο ώρες θες τρία ευρώ. Για τρεις πέντε και ούτω καθεξής. Και λέω αν κατάλαβα καλά γιατί θέλοντας να μπερδέψουν τον κόσμο δεν ξέρουν τι γράφουν.
Να σημειώσω πάλι, πως να απολαύσεις τις άλλες πλατείες χρειάζεται να πληρώσεις μόνο ότι θα καταναλώσεις μαι που το αυτοκίνητο θα το έχεις ΔΩΡΕΑΝ στε διπλανό δρόμο,
Γι αυτό θεωρώ πως πρέπει να σταματήσει η καταστροφή του κέντρου της Λάρισας. Μια καταστροφή κυρίως για τους επαγγελματίες αλλά και τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Μια καταστροφή που φαίνεται τόσο στην άλλοτε εμπορικότατη οδό Βενιζέλου με τα πολλά ανοίκιαστα καταστήματα. Αλλά και στις οδούς νότια των κεντρικών πλατειών, Κεντρική και Ταχυδρομείου, που η κίνηση πολλές φορές θυμίζει συνοικία. Και μιλώ κυρίως για κίνηση ανθρώπων, αλλά και αυτή των αυτοκινήτων δεν πάει πίσω.


Πηγή: latoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου