Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Θαύμα, Θαύμα για Στουρνάρα - Κριστίν


Την υποκρισία του Στουρνάρα αλλά και της Λαγκάρντ τόσα χρόνια καταγγέλλει ο Δημήτρης Ριζούλης, σε άρθρο του στη «Δημοκρατία» της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου σ’ ένα υπέροχο άρθρο του με τον ίδιο τίτλο. Ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει με όσα γράφει ο κ. Ριζούλης
* * *
Είδε το φως το αληθινό ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και εκεί που προέβλεπε καταστροφή της οικονομίας, ξαφνικά άλλαξε τροπάριο. Χθες δήλωσε ότι η ανάπτυξη μπορεί να φτάσει φέτος το 3% και ότι η χώρα Θα πιάσει τον στόχο για πλεόνασμα 3,5%! Θαύμα, Θαύμα.
Τι κι αν ο ευέλικτος κ. διοικητής υποστήριζε πριν από τις εκλογές ότι οι (τσιγκούνικες) παροχές της προηγούμενης κυβέρνησης Θα προκαλούσαν ανεπανόρθωτη ζημιά; Τελικά τα οικονομικά βοηθήματα δόθηκαν, δεν καταργήθηκαν ούτε από τη νέα κυβέρνηση και, όπως ομολογεί τώρα ο ίδιος, δεν Θα μας ρίξουν στα βράχια. Πότε έλεγε αλήθεια; Τότε ή τώρα;
Όντως η κατάσταση στην οικονομία βελτιώθηκε μετά τις εκλογές, αλλά μόνο σε επίπεδο ψυχολογίας, αφού ουσιαστικές αλλαγές ακόμα δεν έχουν γίνει. Άρα η ξαφνική μεταστροφή των εκτιμήσεων τον κ. Στουρνάρα μπορεί να εξηγηθεί μόνο με βάση τις πολιτικές προτιμήσεις τον.
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ υπεραισιοδοξία του (που μακάρι να επιβεβαιωθεί) συνιστά παροχή καλών υπηρεσιών στην κυβέρνηση, προφανώς με την ελπίδα να υπάρξει αντάλλαγμα. Ταυτόχρονα όμως τον εκθέτει. Προφανώς δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Ποιος δεν είχε καταλάβει πως μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως αντιπολιτευτικός πόλος, ξεφεύγοντας από τον θεσμικό ρόλο του;
Οι επικεφαλής των κορυφαίων θεσμών της χώρας πρέπει να απέχουν από κομματικά παιχνίδια και να διοικούν με μόνο γνώμονα το καλό της πατρίδας. Να προειδοποιούν όταν χρειάζεται, αλλά να διατηρούν την ανεξαρτησία τους. Τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έκανε ο κ. Στονρνάρας, που συνεχίζει ακάθεκτος τα ίδια παιχνίδια. Πώς λοιπόν να πάρεις στα σοβαρά τις... προφητείες του;
Όμως δεν ήταν μόνο ο κ. διοικητής που είδε ξαφνικά το φως το αληθινό. Παρόμοιο Θαύμα συνέβη και με τη σιδηρά κυρία τον ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ετοιμάζεται για τη μετάβασή της στην ΕΚΤ, άρα θα είναι η προϊσταμένη τον κ. Στουρνάρα! Αναμφίβολα Θα συνθέσουν «τρελό» δίδυμο!
Η αυστηρή Γαλλίδα, που μας τσάκισε με τις παράλογες απαιτήσεις τον Ταμείου στο οποίο ηγείτο, τώρα που άλλαξε πόστο εμφανίστηκε «ανθρώπινη» και συγκαταβατική. Λες και ήταν κάποια άλλη. Με την ίδια «ευελιξία» κι αυτή, υποστήριξε το αυτονόητο, ότι τα υψηλά πλεονάσματα στραγγαλίζουν την οικονομία μας. Όμως το θυμήθηκε πολύ αργά. Όταν έπρεπε να μας υποστηρίξει, τα δύσκολα χρόνια των άγριων περικοπών, συνηγορούσε στις τρέλες τον Σόιμπλε και απαιτούσε όλο και πιο πολλά μέτρα για να μην... κινδυνεύσει το πρόγραμμα.
Η κυρία Λαγκάρντ νομίζει ότι ξεχάσαμε τα έργα και τις ημέρες της. Το θράσος και την υπεροψία των απεσταλμένων της Τόμσεν και Βελκονλέσκου, που νόμιζαν ότι κυβερνούσαν τη χώρα μας, έπαιρναν το ψαλίδι των περικοπών και όποιον πάρει ο Χάρος!
Αυτοί (τον ΔΝΤ) απαιτούσαν απολύσεις στο Δημόσιο, εργασιακό ωράριο «λάστιχο», μείωση συντάξεων, περικοπή στο επίδομα ανεργίας και πολλά άλλα. Αυτοί επέβαλαν τον νόμο-ντροπή για τις χήρες! Αυτοί μας εκβίαζαν να ξεπουλήσουμε όσο όσο τα ασημικά της χώρας.
Και έρχονται τώρα να μιλήσουν για... λάθη, χωρίς όμως να τα περιγράφούν. «Δεν Θέλω να ανοίξω το κουτί της Πανδώρας» είπε η Κριστίν. Φανταστείτε τι εγκλήματα έχουν διαπράξει στο «πειραματόζωο». Είναι σαν να λέει ο βιαστής στο θύμα τον «ό,τι έγινε έγινε, ας μην τα συζητάμε».
ΕΠΕΙΔΗ όμως η μνήμη μας δεν είναι κοντή και οι συνέπειες των παράλογων απαιτήσεων τον ΔΝΤ συνεχίζονται, ας μη νομίζει η κυρία Λαγκάρντ πως μπορεί να μας κοροϊδέψει. Όσο για την όψιμη και υποκριτική «ευαισθησία» της για τα υψηλά πλεονάσματα, η απάντηση είναι μία: Δεν μας χε@@@, ρε Κριστίν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου