Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Το ποδόσφαιρο για φετος αρχίζει, ήρθε ο καιρός να «Πάμε Στοίχημα»

Το Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2020 – 21 ξεκίνησε την Παρασκευή 11/9. Και την Τρίτη 15/9 ουσιαστικά «οι ευρωπαϊκοί αγώνες». Με την ευκαιρία αυτή ας δούμε κάποια πραγματάκια για το ποδοσφαιρικό στοίχημα. Παλιά ήταν η εποχή που αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το ΠΡΟ – ΠΟ. Τώρα που υποβαθμίστηκε το ΠΡΟ – ΠΟ, σχεδόν δεν υπάρχει, με το «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ».

Να σημειώσω πω μπορεί το στοίχημα να θεωρείται τζόγος. Αλλά μπορείς να πεις πως είναι και διασκέδαση αφού τζογάρεις μέσω του ποδοσφαίρου (του αθλητισμού γενικά αλλά ας μείνουμε στο ποδόσφαιρο) που ούτως ή άλλως πολλοί παρακολουθούμε.

Να πω ακόμη πως θεωρώ πως στο «παιχνίδι αυτό» δεν είναι στόχος να έχεις μεγάλα κέρδη, μια που αυτά είναι ανάλογα του πονταρίσματος. Θα μου πείτε μικροποσά μιλάς; Για μικροποσά μιλάω. Θα πειράξει κάποιον να ρισκάρει 1 – 5  ευρώ για να έχει πιθανότητες να κερδίσει κοντά στα 20 ή να πάρει πίσω το ποντάρισμά του ή το μεγαλύτερο ποσό από αυτό; Βέβαια μπορεί και να χάσει, αλλά μικροποσά όπως είπαμε.

Το παρακάτω κείμενο το έχω από την εποχή πριν το lockdown και είχα σκοπό να το αναδημοσιεύσω στο ξεκίνημα του EURO 20. Αλλά αυτό αναβλήθικε για το 2021 και θεωρώ είναι πολύ διάστημα να το κρατήσω για ακόμη ένα χρόνο «στο ψυγείο»

• • •

Οι εποχές όπου οι παίκτες του στοιχήματος που επέλεγαν το πρακτορείο του ΟΠΑΠ προσπαθούσαν να τινάξουν το ταμείο στον αέρα «κατεβάζοντας» οκτάδες και δεκάδες με στάνταρ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Από την αρχή της παρουσίας του «Πάμε Στοίχημα» στο ελληνικό κοινό ο ΟΠΑΠ «έσπρωξε» τους παίκτες προς την αναζήτηση μεγαλύτερου κέρδους μέσω των παρολί, τα πρώτα χρόνια μάλιστα τα παιχνίδια που μπορούσαν να πονταριστούν ως μονά αποδεκτά ήταν ελάχιστα στο ελληνικό κουπόνι και αφορούσαν μόνο σε μεγάλες διοργανώσεις.

 Οι εποχές όπου οι παίκτες του στοιχήματος που επέλεγαν το πρακτορείο του ΟΠΑΠ προσπαθούσαν να τινάξουν το ταμείο στον αέρα «κατεβάζοντας» οκτάδες και δεκάδες με στάνταρ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Από την αρχή της παρουσίας του «Πάμε Στοίχημα» στο ελληνικό κοινό ο ΟΠΑΠ «έσπρωξε» τους παίκτες προς την αναζήτηση μεγαλύτερου κέρδους μέσω των παρολί, τα πρώτα χρόνια μάλιστα τα παιχνίδια που μπορούσαν να πονταριστούν ως μονά αποδεκτά ήταν ελάχιστα στο ελληνικό κουπόνι και αφορούσαν μόνο σε μεγάλες διοργανώσεις.

 

Πως υπολογίζεται το κόστος στα συστήματα ΟΠΑΠ

Το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσει κάποιος όταν ασχολείται με τα συστήματα είναι η ελάχιστη τιμή της στήλης. Το μικρότερο κόστος στήλης του ΟΠΑΠ είναι €0,25 (το αρχικό κόστος ήταν €0,30, η τιμολογιακή πολιτική άλλαξε το 2015). Είναι μια αλλαγή που σε πολλούς φαίνεται ανεπαίσθητη, ωστόσο σε κάποιους που έπαιζαν αρκετές στήλες και με πολλαπλασιαστές σημαίνει αρκετή εξοικονόμηση χρημάτων, ώστε να αναπτύξουν τα συστήματά τους.

 Το ελάχιστο κόστος στήλης δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι είναι και το μοναδικό. Κάθε παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τους λεγόμενους «πολλαπλασιαστές» για να αυξήσει το κόστος ανά στήλη. Έτσι, λοιπόν, αν στο κουπόνι επιλεγεί πολλαπλασιαστής «2», τότε αυτόματα διπλασιάζεται το κόστος και η κάθε στήλη κοστίζει €0,50. Αν ο πολλαπλασιαστής είναι «4», τότε η στήλη κοστίζει €1.

 Πριν ξεκινήσουμε την ανάλυση του κόστους των συστημάτων, οφείλουμε να επισημάνουμε κι αυτό: Σιγουρευτείτε πριν επιλέξετε κάποιο παιχνίδι ότι είναι διαθέσιμο για στοιχηματισμό μέσα στο πλαίσιο συστήματος που επιθυμείτε. Αν π.χ. έχετε επιλέξει σύστημα 1-2-3-4 και έστω ένα από τα τέσσερα ματς που έχετε επιλέξει δεν προσφέρεται σαν μονό αποδεκτό, τότε το σύστημα δεν θα γίνει δεκτό.

 

Τα πιο γνωστά συστήματα

•  Σύστημα 2-3:Το πιο απλό αλλά και διαδεδομένο σύστημα. Προκύπτουν συνολικά 4 στήλες ( τρεις δυάδες,μία τριάδα), ζητούμενο η σωστή επιλογή έστω δύο παιχνιδιών. Ελάχιστο κόστος ΟΠΑΠ: 1€

Σύστημα 2-3-4: Μοιάζει αρκετά με την παραπάνω επιλογή,έχοντας βέβαια 11 στήλες παραπάνω (6 δυάδες, 4 τριάδες, 1 τετράδα). Αν επαληθευτούν δύο μόνο παιχνίδια, επιστρέφεται ένα μέρος του πονταρίσματος. Για να επιστραφεί ολόκληρο το ποντάρισμα στην περίπτωση της μικρότερης δυνατής επαλήθευσης, θα πρέπει οι αποδόσεις να κυμαίνονται πάνω από το 2.7 Ελάχιστο κόστος ΟΠΑΠ: 2,75 €.

Σύστημα 1-2-3: Επιλέγεται κυρίως από παίκτες που διαλέγουν αρκετά υψηλές αποδόσεις (π.χ. ανατροπή ή ακριβή σκορ). 7 στήλες ( 3 μονά, 3 δυάδες, 1 τριάδα). Οι υψηλές αποδόσεις προσφέρουν στον παίκτη κάποιο κέρδος ακόμα και αν επαληθευτεί μόνο ένα παιχνίδι. Ελάχιστο κόστος ΟΠΑΠ: 1,75€.

Σύστημα 3-4-5: Η πιο συνηθισμένη επιλογή ανάμεσα στους παίκτες. 16 στήλες (10 τριάδες, 5 τετράδες, 1 πεντάδα) που προσφέρουν επιλογές από διάφορες αποδόσεις. Καλή επιλογή καθώς ακόμα και με μία τριάδα μπορείς να βγάλεις ένα μικρό κέρδος. Ελάχιστο κόστος ΟΠΑΠ: 4€.

Σύστημα 4-5-6: Παρόμοιο με το 3-4-5, μπορεί να φέρει όμως αρκετά μεγαλύτερο κέρδος. Αλλά το κέρδος είναι πιο δύσκολο, μια που πρέπει να έχεις 4 «επιτυχίες» για τα ελάχιστο. Το σύστημα είναι 22 στήλες (15 τετράδες, 6 πεντάδες, 1 εξάδα), αν οι αποδόσεις είναι πάνω από 2.50-2.60 ακόμα και η 4αδα φέρνει ένα διπλασιασμό στο αρχικό ποντάρισμα του παίκτη. Ελάχιστο κόστος ΟΠΑΠ: 5,5€.

Σύστημα 5-6-7: Ένα σύστημα στο οποίο ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αρκετά παιχνίδια. 29 στήλες (21 πεντάδες, 7 εξάδες, 1 επτάδα), ελάχιστο ζητούμενο η επαλήθευση πέντε παιχνιδιών οπότε αν οι αποδόσεις είναι καλές ακόμα και αν επαληθευτούν πέντε παιχνίδια το κέρδος θα είναι σημαντικό. Ελάχιστο κόστος ΟΠΑΠ: 7,25€


Πως διαβάζουμε τον πίνακα συστημάτων του ΟΠΑΠ

Προηγουμένως παρουσιάσαμε τα πιο δημοφιλή συστήματα του ΟΠΑΠ, όμως οι παραλλαγές που μπορεί να «δημιουργήσει» κάποιος είναι πάρα πολλές. Για την ακρίβεια, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να φτιάξει το σύστημα που θέλει, αποτελούμενο από όποιες παραλλαγές θέλει. Ο μόνος περιορισμός που τίθεται είναι το ανώτατο όριο αγώνων, το οποίο είναι 15.

 Πώς, όμως, μπορεί να υπολογιστεί εύκολα και γρήγορα το κόστος του συστήματος; Σ’ αυτό βοηθάει ο «πίνακας συστημάτων» του ΟΠΑΠ, ο οποίος βρίσκεται πίσω από κάθε κουπόνι, και δίνει την ευκαιρία στον παίκτη να υπολογίσει με ακρίβεια πόσα ακριβώς στοιχίζει το σύστημα που επέλεξε.


 Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ο πίνακας έχει δύο βασικές στήλες, τη στήλη «επιλεγμένα γεγονότα» και τη στήλη «ζητούμενα γεγονότα». Στη στήλη «επιλεγμένα γεγονότα» αθροίζεται ο συνολικός αριθμός των αγώνων που έχετε επιλέξει να συμπεριληφθούν στο σύστημά σας και στη στήλη «ζητούμενα γεγονότα» ο αριθμός των αγώνων που επιθυμείτε να επιβεβαιωθούν, προκειμένου να υπολογιστεί το κέρδος.

 Παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να υπολογίσει το κόστος του στοιχήματος 3-4-5 για πέντε αγώνες. Οπότε κοιτάει τη γραμμή «5».

Ξεκινάει από την κάθετη στήλη «επιλεγμένα γεγονότα» και φτάνει στον αριθμό «5». Στη συνέχεια… μετακινείται προς τα δεξιά και προσθέτει τους αριθμούς που βρίσκονται στα τετραγωνίδια «3», «4» και «5» τη οριζόντιας στήλης «ζητούμενα γεγονότα».

 Έτσι προκύπτει ότι οι συνολικές στήλες είναι 16 (10+5+1), άρα το μικρότερο κόστος είναι €4 (16Χ €0,25).

Όσο για «προτάσεις πονταρίσματος», αρκεί κάποιος «να βάλει στο Google»: προγνωστικά στοιχήματος σήμερα. Και θα βρει πολλά αξιόπιστα και φυσικά site δωρεάν προγνωστικών

 

Αναδημοσίευση: foxbet.gr και agones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου