Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Η λίστα με τα απαραίτητα για το φοιτητικό σπίτι!


Οι κόποι του ανταμείφθηκαν, το διάβασμα απέδωσε και πλέον ετοιμάζεται να μετακομίσει στο καινούργιο σπίτι, εκεί όπου θα περάσει τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής του…  τα φοιτητικά χρόνια! Αφού, λοιπόν, βρήκες το σπίτι στη πόλη που θα σπουδάσει αυτό που μένει είναι να το επιπλώσει και να το εφοδιάσεις με όλα τα απαραίτητα!

Παρακάτω υπάρχει μια επαρκής λίστα από αυτά που θα κληθεί να αγοράσει ο γονιός:

• • •

Έπιπλα

Για το φοιτητικό σπίτι είναι προτιμότερο να επιλέξεις οικονομικά έπιπλα, καθώς δεν θα υποστούν βαριά και συχνή χρήση και μπορεί να μην τα πάρεις πίσω μετά το πέρας το σπουδών, αφού συνήθως οι μεταφορικές είναι πιο δαπανηρές από την αγορά τους. Εκεί που πρέπει να δώσεις βαρύτητα είναι το κρεβάτι και το στρώμα, αφού είναι τα απαραίτητα εφόδια για να ξυπνάς αναζωογονημένος και ξεκούραστος. Στη συνέχεια χρειάζεσαι έναν καναπέ - κρεβάτι για να φιλοξενείς συγγενείς και φίλους και ένα ευέλικτο τραπεζάκι. Για το πολύωρο διάβασμα της εξεταστικής χρειάζεσαι ένα γραφείο, μία αναπαυτική καρέκλα γραφείου με μπράτσα και ένα φωτιστικό γραφείου. Φυσικά, χρειάζεσαι και αποθηκευτικούς χώρους για να οργανώσεις τα καινούργια σου βιβλία και τα ρούχα σου, επομένως μία βιβλιοθήκη και μία δίφυλλη ντουλάπα είναι έπιπλα που δεν μπορείς να αποφύγεις. Τέλος, αν έχεις μεγάλη κουζίνα μπορείς να την επιπλώσεις με ένα οικονομικό τραπέζι τραπεζαρίας και να το συνδυάσεις με μοντέρνες καρέκλες πολυπροπυλενίου, είναι ανθεκτικές και πρακτικές! Αν όμως ο χώρος είναι περιορισμένος μπορείς να τοποθετήσεις ένα μεγάλο ράφι στον τοίχο και δύο σκαμπό-σταντ που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και είναι πολύ λειτουργικά.

 

 Λευκά είδη

Προμηθεύσου όλα τα απαραίτητα λευκά είδη από το designdrops και επωφελήσου από τις ασυναγώνιστες τιμές και τις μεγάλες προσφορές! Δύο σετ σεντόνια, μία κουβέρτα, ένα κουβερλί και ένα πάπλωμα σου είναι απολύτως απαραίτητα! Φυσικά, για να ξυπνάς αναζωογονημένος για τις πρωινές διαλέξεις αλλά και για να συνέρχεσαι ευκολότερα από τα ξενύχτια χρειάζεσαι ένα ανατομικό μαξιλάρι. Επίσης, πρέπει να έχεις τουλάχιστον δύο σετ πετσέτες μπάνιου, ένα μπουρνούζι και 5-6 πετσέτες κουζίνας. Τέλος, για μεγαλύτερη άνεση αλλά και στυλ στο χώρο σου προτείνουμε πολλά διακοσμητικά μαξιλάρια στο κρεβάτι και στον καναπέ.

 

Χαλιά

Τα χαλιά που θα επιλέξεις για το φοιτητικό σπίτι θα πρέπει να είναι μοντέρνα και ποιοτικά. Επίλεξε ένα χαλί με μεσαίο ύψος πέλους και συνθετική κατασκευή, αφού δεν θα το χρησιμοποιείς τους καλοκαιρινούς μήνες και θέλεις κάτι ανθεκτικό που δεν λερώνεται εύκολα.

 

Ηλεκτρικές συσκευές

Σου προτείνουμε να μην αναλωθείς στην αγορά όλων των ηλεκτρικών συσκευών, καθώς ως φοιτητής μπορείς να βρεις εναλλακτικές λύσεις που θα καλύψουν τις ανάγκες σου. Για παράδειγμα, η αγορά ηλεκτρικής κουζίνας μπορεί να αποφευχθεί, αφού η λέσχη σου παρέχει καθημερινά τα τρία δωρεάν γεύματα, κάνοντας απλά μία αίτηση. Επίσης, μπορείς να αποφύγεις την αγορά πλυντηρίου, αφού στις περισσότερες φοιτητουπόλεις θα βρεις self-servise πλυντήρια-στεγνωτήρια που σε εξυπηρετούν με ελάχιστα χρήματα. Απαραίτητα σου είναι: ένα ψυγείο με μεγάλη κατάψυξη, για να αποθηκεύεις τα τάπερ της μαμάς, μία τοστιέρα, ένας βραστήρας, το σίδερο και το σεσουάρ. Η αγορά της τηλεόρασης είναι υποκειμενική υπόθεση πλέον. Πάντως, αν πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε μία τηλεόραση ή ένα laptop ασυζητητί πρέπει να διαλέξεις το δεύτερο! Θα σε εξυπηρετήσει στις ανάγκες της σχολής και μπορείς να παρακολουθείς όλες τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες διαδικτυακά.

Λίγες μέρες πριν την μόνιμη εγκατάσταση σου στο σπίτι, πήγαινε στο super market και εφοδιάσου τα απαραίτητα καθαριστικά, είδη περιποίησης, τρόφιμα και άλλα μικροαντικείμενα που χρειάζεσαι.

Καλή Φοιτητική Ζωή! 

 

 

Αναδημοσίευση: lefteria.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου