Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Φοβισμένοι από τον Covid κι ανενημέρωτοι, αλλά αισιόδοξοι υποδεχόμαστε το νέο έτος

 Ακόμη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μια ακόμη χρονιά που τη  «ζήσαμε μισή» λόγω covid.

Χρονιά που ξεκίνησε με «Lock down» ή μάλλον με «περίπου lock dοwn» και καταλήγει στο lock down που δεν είναι Lock down. Γιατί είναι μόνο στη διασκέδαση.

Η χρονιά που τελειώνει ξεκίνησε με τον εγκλεισμό μας, που έγινε περίπου μια που είδαμε τον πρωθυπουργό μας να τον παραβιάζει. Οπότε κι εμείς βρίσκαμε ευκαιρία για να κυκλοφορούμε.

Το πρώτο τετράμηνο του 2021 το βγάλαμε έτσι. Και είδαμε τον κόσμο «ζαλισμένο» από αυτόν τον παράξενο κατ’ οίκον περιορισμό. Με συνέπεια ότι και να κάνει η κυβέρνηση ή όποια εξουσία δεν αντιδρά κανείς. Υπήρξε βέβαια η εξαίρεση της Νέας Σμύρνης, στην πρωτεύουσα, που ο κόσμος αντέδρασε στην αυθαιρεσία της αστυνομίας. Αλλά αυτό ήταν η εξαίρεση.

Θα μου πείτε και να αντιδράσει κανείς θα το μάθουμε; Σίγουρα όχι αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, που ως Λαρισαίος την ξέρω αρκετά καλά. Πώς λειτουργούν δηλαδή οι χρηματοδοτήσεις, με πρόσχημα μια δημοσίευση, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κι εδώ έχουμε μια γενναία χρηματοδότηση, με αφορμή το «Μένουμε σπίτι» από τον Στέλιο, όχι το Λίστα δεν είναι το όνομά του, Πέτσα.

Το καλοκαίρι ενώ δόθηκε πάλι «γραμμή για διακοπές», ο κόσμος δεν έκανε και πολλά. Λίγο ο φόβος, λίγο τα εμβόλια και η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με αυτά λίγο η κατάσταση της οικονομίας που έδειχνε προς τα πού πάει οι Έλληνες κινήθηκαν ελάχιστα για διακοπές.

Προσωπικά «μου στοίχισε» η αναβολή του προγραμματισμένου Re-union με τους συμμαθητές μου, παρ’ όλο που υπήρξε η γρήγορη οργάνωση συνάντησης «για μπύρες» όσων βρεθήκαμε τις τελευταίες μέρες στα Φάρσαλα. Είδα βέβαια αγαπημένους φίλους και κάποιους που δεν μπορέσανε να έρθουν σε προηγούμενες συναντήσεις μας.

Και φυσικά ανανεώσαμε το ραντεβού για το Re-union 2021 το καλοκαίρι του 2022. Όπως οι αθλητικές διοργανώσεις του 2020 έγιναν το 2021. Το Euro 2020 και η Ολυμπιάδα 2020. Και βλέπουμε παντού στα γήπεδα και στάδια τα λογότυπα που να λένε 2020, ενώ ξέραμε πως είναι ένα χρόνο μετά, 2021.

Το φθινόπωρο ενώ τα κρούσματα covid άρχισαν να ανεβαίνουν άρχισε το εκφοβισμός των ανεμβολίαστων και η επιχείρηση διχασμού του Ελληνικού λαού. Που ευτυχώς ο λαός δεν «τσίμπησε». Είχαμε τον περιορισμό στην είσοδο σε ορισμένους χώρους ανεμβολίαστων και το χαράτσι στους 60 + που ξεκίνησε από ένα «δούλεμα» του Γιανη Βαρουφάκη στη Βουλή στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Υπάρχει όμως ο φόβος για το πρόστιμο και τον ιό, όμως κουβέντα για τις παρανέργεις των εμβολίων, που σίγουρα υπάρχουν. Σε πολύ μικρό ποσοστό, αλλά υπάρχουν. Και αποδεικνύω παρακάτω πως είναι πολλοί που είχαν παρενέργεις αλλά από τα επίσημα ΜΜΕ «δεν ακούμε κουβέντα»

Ας υποθέσουμε πως οι παρενέργειες είναι στο 0,01 %. Αν εμβολιάστηκαν 7.000.000 Έλληνες μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, όπως λέει ο πίνακας που βρήκα στο emvolio.gov.gr, παρενέργειες είχαν περίπου 700. Κι ενώ δεν ακούμε τίποτε στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα (όπως και δε διαβάζουμε στις εφημερίδες, ακούμε ή βλέπουμε δίπλα μας κάποιες. Έχουν ορισμένοι , ελάχιστοι, προσωρινή παράλυση ενώ διαβάζουμε στο διαδύκτιο για περικαρδίτιδα και μυοκαρδίτιδα. Ή ακόμη να διαβάζουμε για κηδείες κάποιων που «έφυγαν» στο ύπνο τους χωρίς να έχουν υποκείμενο νόσημα.

Αυτά δε φοβήθικε ο Γιώργος Τράγκας και δεν έκανε εμβόλιο ενώ «είχε ζάχαρο»; Φοβόταν έλεγε και θα έκανε εμβόλιο μόλις τον ρύθμιζε. Κόλλησε covid, ανεμβολίαστος ων «κι έφυγε». Να σημειώσω εδώ το αυτονόητο πως: όλα αυτά ρίχνουν νερό στο μύλο των ατιεμβολιαστών

Ελπίζω πως όλα αυτά θα τ’ αφήσουμε τη νέα χρονιά πίσω μας και θα είναι ένας εφιάλτης που θα θυμόμαστε. Έτσι λέγαμε και πριν ένα χρόνο βέβαια, αλλά φέτος έχουμς την ελπίδα που λέγεται «μετάλλαξη Ο». Που λέγεται πως είναι ηπιότερη.

Το μελετάνε βέβαια ακόμη, αλλά δεν ξέρω πως γίνεται όταν έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις τις βρίσκουν αμέσως, όπως ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πολύ μεταδοτική, αλλά το πόσο «ελαφρά συμπτώματα» προκαλεί δυο μήνες δεν το έχουν βρει.

Ας κρατήσουμε όμως από το 2021 τα καλά, να υποδεχτούμε με ελπίδα το 2022. Ελπίδα πως θα είναι

ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΥΡΙΩΣ και

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΧΑΡΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου