Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπλοκάρει τη β΄ δόση του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Ελλάδα

Φαίνεται οι τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, έχουν παρενέργειες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέγεται πως μπλοκάρει τη δεύτερη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης προς τη χώρα μας.

Είναι μια «απόφαση των Βρυξελλών» που μας οδηγεί σε εκλογές. Μια που αναμένεται ένας δύσκολος Χειμώνας, οπότε η κυβέρνηση θα έχει φθορά ότι και να λένε τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δηλαδή σχεδόν όλες οι εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί. Ειδικά μετά τις τελευταίες προσθήκες σε δημοσιογράφους στο OPEN που θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα του. Θα τον κάνει πιο φιλοκυβερνητικό και δε Φιλομητσοτακικό. Κι όλα αυτά γιατί και οι λίγοι ενώ έχουν νιώσει την ακρίβεια λένε δε πειράζει, θα επιμένουν τόσο που θα πονέσει η τσέπη τους;

Οπότε η παρούσα κυβέρνηση αν δεν έχει να διαχειριστεί το Ταμείο Ανάκαμψης, να το μοιράσει δηλαδή στους πλούσιους φίλους τους και στη Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν έχει λόγο να παραμένει στην εξουσία.

• • •

Τραγικές οι εξελίξεις για την Ελληνική κυβέρνηση καθώς κόπηκε η δεύτερη δόση από τα χρήματα του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης που ήταν προγραμματισμένη να εκταμιευτεί στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες.

Η απόφαση δεν ήρθ ως κεραυνός εν αιθρία για όσους γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στα γραφεία των Βρυξελλών, αφού εδώ και βδομάδες ήταν γνωστό ότι η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τους συμφωνημένους στόχους που είχαν τεθεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες είχε δοθεί προθεσμία μέχρι τα τέλη Αυγούστου να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων που είχε θέσει η ΕΕ με προτεραιότητα τις μεταρρυθμίσεις στο Κράτος Δικαίου.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις υποκλοπές και τις παραιτήσεις τόσο του Γρηγόρη Δημητριάδη όσο και του Διοικητή της ΕΥΠ, οι ίδιες πηγές θεωρούν αδύνατο να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση από το ευρωπαϊκό ταμείο.

Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δια, του Προέδρου του, κατέθεσε πρόταση για την σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Κάτι το οποίο απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Προφανώς κάτι θα είχε φτάσει στα αυτιά της Κουμουνδούρου για τα σχέδια της ΕΕ για το κόψιμο της δεύτερης δόσης από τα ευρωπαϊκά κεφάλαια.

 

Τί λέει Ελληνική κυβέρνηση

Μυθεύματα, που απέχουν παρασάγγας από την αλήθεια και την πραγματικότητα χαρακτήρισαν τα δημοσιεύματα αυτά κυβερνητικοί παράγοντες με τους οποίους επικοινώνησε το in.gr.

«Σε σχέση με νέα μυθευματα που κυκλοφορούν από συγκεκριμένες πλευρές, δεν υπάρχει εκταμίευση τον Σεπτέμβριο, ούτε κάποια εκκρεμότητα με θέματα δικαιοσύνης» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

 Υπερθεματίζοντας, οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι, εξήγησαν ότι σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, το φθινόπωρο η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει το επίσημο αίτημα για τη δεύτερη δόση και τα χρήματα αναμένεται να εκταμιευθούν έως το τέλος του χρόνου.

 

 

Αναδημοσίευση: ieidiseis.gr και in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου