Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Ο Σκάι κατηγορεί την κυβέρνηση, σε δικαστήριο, πως «τους παρέσυρε κατά της Βασιλικής Θάνου»

 Την Πέμπτη 11 Απριλιου 2023 στο δικαστήριο της Αθήνας εκδικάστηκαν οι αγωγές της Προέδρου του Αρείου Πάγου επί τιμή και πρώην πρωθυπουργού κ. Βασιλικής Θάνου κατά ΣΚΑΙ, Ι.Μάνδρου κλπ.

Αυτά που έγιναν, πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο. Για πρώτη φορά είδαμε δημοσιογράφους του Σκάι να …κατηγορούν την κυβέρνηση, η οποία με την κατάπτυστη ανακοίνωση της τότε κατά της Βασιλικής Θάνου, τους «παρέσυρε»…

Ο Γιάννης Ντάσκας σε εκτενές ρεπορτάζ του, αναφέρει: «Μείναμε εμβρόντητοι στο δικαστήριο όταν διαπιστώσαμε ότι η Ι.Μάνδρου και ο ΣΚΑΙ υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι ουσιαστικά ακολούθησαν την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και “ΟΥΔΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΑΓΟΜΕΝΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΗΣ κ.ΘΑΝΟΥ…”»

Ξαναδιαβάστε την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας στην αρχή του ρεπορτάζ του Γιάννη Ντάσκα. Ευθέως και με τρόπο απόλυτο παρουσιάζει ως τετελεσμένα τα πάντα και άρα ένοχη την κ.Θάνου της οποίας η ενοχή συγκαλύφθηκε σε σύντομο χρόνο και χωρίς να εξετασθούν οι μάρτυρες.

Η δε κ.Ι.Μάνδρου προχώρησε ακόμα πιο πέρα τον σύντομο χρόνο και τον κάνει 5 ημέρες και χωρίς εξέταση μαρτύρων.Από την πλευρά του ο Π.Λάμψιας χρησιμοποιεί το τρυκ του “αν είναι αληθινές οι συνομιλίες”. Άρα αν είναι αληθινές καίνε την κ.Θάνου κλπ

Οι συνομιλίες του Βγενόπουλου με την κυρία που εμφανίστηκε ως δήθεν απεσταλμένη της κ.Θάνου είναι αληθινές.Αλλά ούτε απεσταλμένη λέει ότι είναι,ούτε λέει σε αυτές ότι ζήτησε χρήματα η κ.Θάνου.Αντίθετα,παρά τις πιέσεις Βγενόπουλου,λέει πολλές φορές ” ΠΟΤΕ…ΠΟΤΕ…ΠΟΤΕ…δεν ζήτησε χρήματα η κ.Θάνου…ούτε χρηματίζεται…”κλπ κλπ

Δηλαδή όλα τα φορτώνουν στην ανακοίνωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία πουθενά δεν γράφει για 5νθήμερο και επίσης η κ.Μάνδρου είχε και την ικανότητα και το χρόνο να ψάξει αν ήταν έρευνα 5 ημέρων η έξι μηνών…

Αρα έψαξε μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που εκδόθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2022 και βρήκε πενθήμερο ενώ η έρευνα κράτησε 6 μήνες και πλέον;

Γεγονός είναι πάντως οτι στο δικαστήριο ο διευθυντής του ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι στηρίχθηκε ο σταθμός στις πληροφορίες της κ.Μάνδρου και του κ.Λάμψια και άρα δεν υιοθέτησε, ούτε διασταύρωσε με κάποιο τρόπο τις αθλιότητες για πενθήμερη έρευνα…

Οι αγωγές κατά του iefimerida δικάστηκαν πριν ένα χρόνο και ακόμα δεν έχει βγει απόφαση!..

Θα υποθέσει κανείς ότι καθυστερούν όλα διότι η υπόθεση είναι δύσκολη με αντίθετους ισχυρισμούς κλπ κλπ.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Γιάννη Ντάσκα (φωτο):

• • •

Η Βασιλική Θάνου είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός,πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και εκλεγμένη δυο φορές πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο Α.Βγενόπουλος πέθανε στις 5 Νοεμβρίου 2016 μια ημέρα πριν παρουσιαστεί στον ανακριτή για βαριά κακουργήματα και την ουσιαστική καταστροφή της κυπριακής και μέρους της ελληνικής οικονομίας.

Λίγο πριν πεθάνει δια του δικηγόρου Μιχ.Δημητρακόπουλου δήλωσε σε δικαστήριο ότι και ο ίδιος και η Βασιλική Θάνου είναι θύματα και ποτέ η κ.Θάνου δεν προσπάθησε να πάρει απο εκείνον χρήματα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οκτώ χρόνια μετά τον θάνατο του Βγενόπουλου,αφού πρώτα οι καλοί του δημοσιογράφοι στην ηλεκτρονική iefimerida δημοσίευσε “κασέτες”με συνομιλία του Βγενόπουλου και μιας κυρίας εξέδωσε πέρυσι στις 23 Φεβρουαρίου 2023 την εξής άθλια ανακοίνωση γράφοντας ευθέως ότι είναι ΕΝΟΧΗ για προσπάθεια χρηματισμού που αποδεικνύεται απο:

1)τις συνομιλίες στις “κασέτες” μεταξύ της κυρίας που παρουσιάστηκε ως δήθεν φίλη της Β.Θάνου και του Βγενόπουλου

2)από την αρχειοθέτηση με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να εξετασθούν οι προταθέντες μάρτυρες απο τον Άρειο Πάγο το 2015 όταν η κ.Θάνου υπηρετούσε ακόμα στον Αρειο Πάγο.

Δείτε τις αθλιότητες που έγραψε τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δια του γραφείου Τύπου που είχε και έχει και είναι αθλιότητες διότι οκτώ χρόνια μετά προχθές στο δικαστήριο όλοι έκαναν απίστευτη κωλοτούμπα:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Τα όσα συγκλονιστικά ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που σήμερα ήλθε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι από το εν λόγω ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως το iefimerida.gr, προκύπτει ότι ο εκβιασμός που κατήγγειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος ότι υπέστη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, το 2016, δεν ήταν αποκύημα της φαντασίας του, ούτε αντιπερισπασμός.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου, τον Μάιο του 2016, ότι του ζητήθηκαν, μέσω τρίτου προσώπου, χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου», να τα τοποθετήσει δηλαδή μέσα σε ένα βιβλίο, και ότι του ζητήθηκε μέγεθος «βιβλιοθήκης». Εκείνη την περίοδο κρινόταν η έκδοση δύο στενών συνεργατών του, στελεχών της MIG, από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Ο επιχειρηματίας ηχογράφησε τη συνομιλία που είχε στο γραφείο του με επιχειρηματία, έμπιστη φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, η οποία ήταν η αγγελιοφόρος των μηνυμάτων. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας η επιχειρηματίας παραδέχεται ότι του μετέφερε αίτημα της Θάνου για «βιβλία» και ότι αν τελικώς ο επιχειρηματίας έδινε τα χρήματα, αυτά θα πήγαιναν απευθείας στην τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ ο γιος της, θα είχε τον ρόλο του εισπράκτορα

Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Και μάλιστα στις υποθέσεις αυτές φέρεται να εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Φαίνεται, όμως, ότι αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν.

Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του Κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;

Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της Προεδρίας της Κας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση, αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων που είχαν προταθεί;

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις».

Η ανακοίνωση αυτή έγινε φέϊγ βολάν από πολλούς δημοσιογράφους.

Η γνωστή Ιωάννα Μάνδρου στον ΣΚΑΙ την ίδια ημέρα μετέδωσε ότι οι καταγγελίες αυτές μπήκαν στο αρχείο σε χρόνο ρεκόρ χωρίς να εξεταστούν οι μάρτυρες που προτάθηκαν.

Οι καταγγελίες υποτίθεται πως στηρίζονταν σε ηχογραφημένη απο τον Βγενόπουλο (φωτο) συνομιλία με μια κυρία την οποία παρουσίαζαν ως φίλη και απεσταλμένη της Β.Θάνου στον Βγενόπουλο για να πάρει χρήματα προκειμένου να τον ξελασπώσει απο τα βαρύτατα κακουργήματα για τα οποία θα παρουσιάζονταν για απολογία την επομένη ημέρα.Ο Βγενόπουλος…πέθανε ξαφνικά στο σπίτι του πριν προλάβουν να τον μεταφέρουνσ το κοντινό δικό του νοσοκομείο το ΥΓΕΙΑ!!!

Οι “κασέτες” ΔΕΝ παρουσιάστηκαν ποτέ απο τον ίδιο τον Βγενόπουλο,ο οποίος αρχικά υπέβαλε καταγγελία,αλλά δια του συνηγόρου δήλωσε πριν πεθάνει ότι η κ.Θάνου και ο ίδιος είναι θύματα και δεν του ζητήθηκαν ποτέ χρήματα.

Παρουσιάστηκαν όμως οι “κασέτες” από την ηλεκτρονική εφημερίδα iefimerida πολλά χρόνια(8 χρόνια!!!) μετά τον θάνατο Βγενόπουλου με τίτλο:

“ηχητικό Βγενόπουλου καίει Θάνου-Παπαγγελόπουλο…”κλπ και αναφέρονται στο ρεπορτάζ αυτό στη συνέχεια πολλά για βέβαιη απόπειρα χρηματισμού.

Οταν διαβάζει κανείς την πλήρη απομαγνητοφώνηση ακούει την κυρία να απαντά σε πολλά σημεία στις πιέσεις Βγενόπουλου με τις οποίες προσπαθούσε να της πάρει στο μαγνητόφωνο μια δήλωση για χρήματα ότι “ΠΟΤΕ…ΠΟΤΕ…ΠΟΤΕ δεν ζήτησε και δεν πήρε χρήματα η κ.Θάνου και δεν μπορεί να πει ψέμματα ότι ζήτησε χρήματα…”κλπΚατηγορηματική ΔΙΑΨΕΥΣΗ χρηματισμού δηλαδή.

Οι κασέτες-συνομιλίες μεταξύ του Βγενόπουλου και της κυρίας αυτής που ΔΕΝ ήταν ούτε φίλη,ούτε απεσταλμένη της κ.Θάνου επομένως είναι υπαρκτές,αλλά το περιεχόμενο διαστρεβλωμένο κατά το ότι δήθεν η κ.Θάνου ζήτησε χρήματα και μετέχει σε παραδικαστικό και κινείται στα όρια του υποκόσμου.

Πλήρης και απόλυτη διαστρέβλωση σε αυτό.Επίσης φυσικά στις κασέτες δεν αναφέρεται πουθενά ότι η υπόθεση αυτή αρχειοθετήθηκε από την Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Ζαίρη σε 5 ημέρες χωρίς να εξεταστεί κανένας από τους προταθέντες μάρτυρες.

Οπως είδατε πιο πάνω η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρει πουθενά για ερευνα και αρχειοθέτηση σε χρόνο ρεκόρ 5 ημερών.Γράφει απλά για “συνοπτικές διαδικασίες”

Οι συνοπτικές διαδικασίες είναι εντελώς διαφορετικό  πράγμα από τις πέντε(5)ημέρες.Θα μπορούσαν να κρατήσουν και 1-2 μήνες

Η κ.Θάνου αντέδρασε και κατέθεσε αγωγή και αναφέρει στα δικόγραφά της μεταξύ άλλων και τα εξής για την δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Ι.Μάνδρου που ανακάλυψε τις πέντε (5)ημέρες:

“…Συγκεκριμένα με εμφάνισε στο κοινό, ως βέβαιο γεγονός, ότι, για να συγκαλυφθεί η υπάρχουσα
ενοχή μου, μεθόδευσα δήθεν εγώ η ενάγουσα, σε συνεργασία με την
Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την εσπευσμένη αρχειοθέτηση της
υπόθεσης, «σε χρόνο ρεκόρ πέντε (5) ημερών και χωρίς να εξετασθούν οι
προταθέντες μάρτυρες, ούτε καν η επιχειρηματίας-συνομιλήτρια του Α.
Βγενόπουλου». Δηλαδή με παρουσιάζει ως δύο φορές ανήθικη, εμφανίζοντας
ως βέβαιο το γεγονός ότι χρησιμοποιούσα τη θέση μου και την επιρροή μου, ως
Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, για να συγκαλύπτω τις παρανομίες μου…”

Αναφέρεται στην γνωστή δημοσιογράφο Ιωάννα Μάνδρου και αυτά τα είπε σε εκπομπή της Σίας Κοσιώνη-Μπακογιάννη.

Προσθέτει στα δικόγραφά της ότι μετέδωσαν στον ΣΚΑΙ πως η υπόθεση μπήκε στο αρχείο «σε χρόνο ρεκόρ πέντε (5) ημερών και χωρίς να εξετασθούν οι

προταθέντες μάρτυρες, ούτε καν η επιχειρηματίας-συνομιλήτρια του Α.
Βγενόπουλου.Δηλαδή με παρουσιάζει ως δύο φορές ανήθικη, εμφανίζοντας
ως βέβαιο το γεγονός ότι χρησιμοποιούσα τη θέση μου και την επιρροή μου, ως
Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, για να συγκαλύπτω τις παρανομίες μου”

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 10 Μαρτίου 2023,δηλαδή δύο εβδομάδες και πλέον μετά την εμφάνιση του “ηχητικού ντοκουμέντου” δημοσιεύει εξώδικη δήλωση της κ.Θάνου στην οποία γράφει μεταξύ άλλων:

“…Ομοίως, με τρόπο απόλυτα νόμιμο, διαφανή και αντικειμενικό διεξήχθη όλη η διαδικασία της προκαταρκτικής ποινικής έρευνας. Διήρκεσε έξι (6) μήνες (και δεν έκλεισε με συνοπτικούς χρόνους και άρον-άρον, όπως ψευδώς αναφέρει η αρθρογράφος). Μέσα στο διάστημα αυτό εξετάσθηκαν ο μηνυτής Βγενόπουλος, οι δύο καταγγελλόμενες, καθώς και όλοι οι μάρτυρες που είχαν προταθεί από τα δύο μέρη. Και μετά το πέρας της όλης διαδικασίας, η Αντεισαγγελέας αφού αξιολόγησε όλο το αποδεικτικό υλικό, κατά τρόπο αντικειμενικό και αμερόληπτο κατέληξε, με την από 9-1-2017 πράξη της ότι «δεν αποδείχθηκαν ούτε στο ελάχιστο, στοιχεία ικανά να οδηγήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης» και ότι η μήνυση Βγενόπουλου εναντίον της Προέδρου του Αρείου Πάγου πρέπει να αρχειοθετηθεί…”

Μετά την δημοσιοποίηση των ηχητικών που ήταν θαμμένα επι 8 χρόνια και τα ξέθαψε η ηλεκτρονική IEFIMERIDA επι των ημερών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη,ο οποίος αμέσως πήρε τη σκυτάλη και εξέδωσε την παραπάνω ανακοίνωση,ο Αρειος Πάγος διέταξε έρευνα απο μηδενική βάση για να διαπιστωθεί αν συγκαλύφθηκε η υπόθεση και η ενοχή της κ.Θάνου η οποία παρουσιάζεται ως βέβαιη από τη Νέα Δημοκρατία και η Ιωάννα Μάνδρου την ενίσχυσε ακόμα περισσότερο με το ψέμα των δήθεν 5 ημερών έρευνας από την κ.Ζαίρη.

Η έρευνα αντέθηκε στην Οικονομική Εισαγγελία η οποία είχε στελεχωθεί επι κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η Οικονομική Εισαγγελία (Μπαρδάκης) έκανε έρευνα που ουσιαστικά διήρκεσε …λιγότερο δηλαδή ένα 5μηνο και έβαλε ξανά την υπόθεση στο αρχείο συμφωνώντας απολύτως με την έρευνα ππου είχε γίνει επι ΣΥΡΙΖΑ από την κ.Ζαίρη!!!


Η Ι.Μάνδρου βραβεύτηκε.Τα βραβεία Μπότση ελάχιστοι,μετρημένοι δημοσιογράφοι δεν τα έχουν πάρει ποτέ.Προφανώς οι άχρηστοι…Μεταξύ αυτών που ποτέ δεν έλαβαν βραβείο τέτοιο και εμείς
(σημείωση Garfield
: δηλαδή ο κ. Ντάσκας)

Οπως προαναφέρουμε η κ.Θάνου αντέδρασε δικαστικά με αγωγές στην ηλεκτρονική IEFIMERIDA και σε Μάνδρου-Λάμψια-Κοσιώνη-ΣΚΑΙ γιατί -παρά τα εξώδικα και τη γνωστοποίησή τους ήταν στο διαδίκτυο μέχρι το φθινόπωρο  το δελτίο ειδήσεων με τους  ψευδείς ισχυρισμούς της Ι.Μάνδρου για 5νθήμερο και μη εξέταση μαρτύρων και του Π. Λάμψια για το αν είναι αληθινές οι συνομιλίες τότε πάμε σε υπόκοσμο και λοιπές αθλιότητες…

Την περασμένη Πέμπτη 11/4/23 στο δικαστήριο της Αθήνας εκδικάστηκαν οι αγωγές και κατά Ι.Μάνδρου κλπ Οι αγωγές κατά του iefimerida δικάστηκαν πριν ένα χρόνο και ακόμα δεν έχει βγει απόφαση!..

Θα υποθέσει κανείς ότι καθυστερούν όλα διότι η υπόθεση είναι δύσκολη με αντίθετους ισχυρισμούς κλπ κλπ.

Μείναμε εμβρόντητοι στο δικαστήριο όταν διαπιστώσαμε ότι η Ι.Μάνδρου και ο ΣΚΑΙ υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι ουσιαστικά ακολούθησαν την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και “ΟΥΔΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΑΓΟΜΕΝΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΗΣ κ.ΘΑΝΟΥ…”

‘Ελα λογική στη θέση σου…

Ξαναδιαβάστε την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας στην αρχή αυτού του ρεπορτάζ.Ευθέως και με τρόπο απόλυτο παρουσιάζει ως τετελεσμένα τα πάντα και άρα ένοχη την κ.Θάνου της οποίας η ενοχή συγκαλύφθηκε σε σύντομο χρόνο και χωρίς να εξετασθούν οι μάρτυρες.

Η δε κ.Ι.Μάνδρου προχώρησε ακόμα πιο πέρα τον σύντομο χρόνο και τον κάνει 5 ημέρες και χωρίς εξέταση μαρτύρων.Από την πλευρά του ο Π.Λάμψιας χρησιμοποιεί το τρυκ του “αν είναι αληθινές οι συνομιλίες”. Άρα ανν είναι αληθινές καίνε την κ.Θάνου κλπ

Οι συνομιλίες του Βγενόπουλου με την κυρία που εμφανίστηκε ως δήθεν απεσταλμένη της κ.Θάνου είναι αληθινές.Αλλά ούτε απεσταλμένη λέει ότι είναι,ούτε λέει σε αυτές ότι ζήτησε χρήματα η κ.Θάνου.Αντίθετα,παρά τις πιέσεις Βγενόπουλου,λέει πολλές φορές ” ΠΟΤΕ…ΠΟΤΕ…ΠΟΤΕ…δεν ζήτησε χρήματα η κ.Θάνου…ούτε χρηματίζεται…”κλπ κλπ

Δηλαδή όλα τα φορτώνουν στην άθλια ανακοίνωση της κυβέρνησης(αλλίμονο αν συμφωνούσε με αυτή όλη η Νέα Δημοκρατία…) Μητσοτάκη,η οποία πουθενά δεν γράφει για 5νθήμερο και επίσης η κ.Μάνδρου είχε και την ικανότητα και το χρόνο να ψάξει αν ήταν έρευνα 5 ημέρων η έξη μηνών…

Αρα έψαξε μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που εκδόθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2022 και βρήκε 5νθήμερο ενώ η έρευνα κράτησε 6 μήνες και πλέον;

Γεγονός είναι πάντως οτι στο δικαστήριο ο διευθυντής του ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι στηρίχθηκε ο σταθμός στις πληροφορίες της κ.Μάνδρου και του κ.Λάμψια  και άρα δεν υιοθέτησε,ούτε διασταύρωσε με κάποιο τρόπο τις αθλιότητες για 5νθήμερη έρευνα…

Προκάλεσε ζημιά η υπόθεση αυτή στην κ.Θάνου η και όλα διορθώθηκαν όπως ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο και η πλευρά ΣΚΑΙ;

Γράφοντας αυτό το ρεπορτάζ πατήσαμε στις 14 Μαίου 2023,δηλαδή ένα χρόνο και 2 μήνες μετά την άθλια ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας στο διαδίκτυο:”Ιωάννα Μάνδρου για Βασιλική Θάνου”

Και αμέσως μας παρουσίασε ΧΘΕΣ ο υπολογιστής,το ελεύθερο διαδίκτυο το εξής ρεπορτάζ:

“Της Ιωάννας Μάνδρου

Οι βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου που ακούγονται σε ηχητικό ντοκουμέντο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας (iefimerida.gr) προκάλεσαν διπλή παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ο Εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασίλειος Πλιώτας ανέθεσε σε αντεισαγγελέα του Δικαστηρίου να μελετήσει το ηχητικό προκειμένου καινα αποφανθεί αν θα πρέπει να βγεί από το αρχείο η υπόθεση για την Βασιλική Θάνου. Η υπόθεση με την τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου είχε αρχειοθετηθεί σε χρόνο ρεκόρ το 2016, χωρίς σε βάθος έρευνα, όταν, τότε δημόσια την είχε καταγγείλει ο επιχειρηματίας και δικηγόρος Ανδρέας Βγενόπουλος για εκβιασμό, προκειμένου, κατά τον καταγγέλοντα, να του αποσπάσει χρήματα για να τον συνδράμει σε εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις.Η αρχειοθέτηση, τότε, είχε γίνει από την μετέπειτα επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου Χρήματος Αννα Ζαίρη.

Παράλληλα σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Πλιώτα θα μελετηθεί και η αρχειοθέτηση που είχε γίνει για το σκέλος που αφορούσε άλλα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα, όπως μία επιχειρηματίας που εμφανιζόταν ως φίλη της προέδρου του Αρείου Πάγου και εκανε τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της, αν έτσι είχαν τα πράγματα, με τον ίδιο τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Η αρχειοθέτηση είχε γίνει από τον εισαγγελέα, που μετέπειτα πήγε στη Διαφθορά και διώκεται για την υπόθεση Novartis, Χρήστο Ντζούρα.

Αν η υπόθεση Θάνου βγεί από το αρχείο, ουσιαστικά θα ξεκινήσει έρευνα εξαρχής και επί της ουσίας για μία από τις πιό σκοτεινές περιόδους της πολιτικής στο χώρο της δικαιοσύνης.

Πηγή: skai.gr”

 Αυτά υπάρχουν ακόμα και καθένας μπορεί και σήμερα και άυριο να τα διαβάσει και ας μην έχουν καμία σχέση ούτε με την πραγματικότητα,ούτε με όσα είπαν προχθές στο δικαστήριο η πλευρά της Μάνδρου κλπ

Και επίσης ο Εισαγγελέας Ντζούρας έχει αθωωθεί εδώ και μήνες για την υπόθεση της ΝΟΒΑΡΤΙΣ και μάλιστα η υπόθεση γύρισε τούμπα με δικαίωση.

Είτε είναι στη θέληση των προαναφερομένων να παραμείνουν αυτά τα ρεπορτάζ είτε όχι αυτά υπάρχουν εκεί ακλόνητα και εντελώς αντίθετα από την πραγματικότητα.

Θυμάστε ότι η κυβέρνηση μας υποσχέθηκε  ότι έχουν γνώση οι φύλακες και θα επικρατήσει νομιμότητα και διαφάνεια παντού και ηλεκτρονικό κράτος αξιόπιστο δια χειρός Πιερρακάκη;

Παρά τη δήλωση στο δικαστήριο ότι “ΟΥΔΕΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΗΣ κ.ΘΑΝΟΥ…”τα ρεπορτάζ τους τα οποία και ΣΗΜΕΡΑ την παρουσιάζουν ΕΝΟΧΗ είναι ακόμα μέσα στο σπίτι καθενός…

Y.Γ. Η δίκη ήταν φοβερή και το ενδιαφέρον της ενόψει όσων προηγήθηκαν με τόσο μεγάλο πολιτικό θόρυβο σε ανώτατο επίπεδο τεράστιο.Ψάξτε στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες ,ηλεκτρονικές και μη,να βρείτε αν έχουν γράψει κάτι οι …βραβευμένοι και εμπλεκόμενοι στη δίκη…

Μουλωχτα;Στη ζούλα να περάσει;

 

 

Αναδημοσίευση: ntaskaspress.gr και newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου