Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Η μεγαλη νίκη της ΝΔ, η ήττα της αριστεράς και η δικαίωση Ουμπέρτο Έκο

Τελικά οι εταιρίες στοιχηματίσουν είχαν δίκιο. Σαρωτική ήταν η νίκη της ΝΔ επι του ΣΥΡΙΖΑ με 20% διαφορά.

Κι έτσι παρά τη μεγαλειώδη νίκη της λόγω ότι υπάρχει η απλή αναλογική ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Κερδισμένο στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που ανέβασε τα ποσοστά του κατά 3,4% κιε έφτασε το 11,5% ενώ το 2019 είχε 8,1% (457.823 ψήφους) και το ΚΚΕ με 1,9% από το 5,3% πήγε στο 7,2%

Τώρα γιατί στην Χαριλάου Τρικούπη πανηγυρίζουν ενώ  ήθελαν ένα «ισχυρό διψήφιο ποσοστό» ενώ πήραν μόνο 11,5%. Εκτός αν εννοούσαν «ισχυρό, διψήφιο». Δηλαδή οποιοδήποτε διψήφιο το θεωρούσαν ισχυρό.

Και φυσικά κερδισμένα μπορώ να θεωρήσω και τα «Πετσωμένα» Μέσα Μαζικής ενημέρωσης. Το γιατί εξηγώ πιο κάτω

Από τους χαμένους της βραδιάς, είναι εκτός φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ 25, της απλής αναλογικής, αλλά και όλων των κομμάτων της αριστερά (ηθικά και του ΚΚΕ)

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται εξήγηση μια που έχασε 11,5% των ψήφων. Αλλά και το ΜέΡΑ που δεν μπόρεσε να μπει στη Βουλή αφού πήρε 2,5% χάνοντας 50.000 ψήφους.

Τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα που δεν μπορέσαν να εκμεταλλευτούν τις ψήφους που «έφυγαν» από τον ΣΥΡΙΖΑ, να αυξήσουν τα ποσοστά τους. Και να μπει και κάποιος στη Βουλή.  Η ηθική ήττα του ΚΚΕ είναι λόγω του θανάσιμου πλήγματος που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού στα διάφορα πάνελ ενημερωτικών εκπομπών περισσότερο αντιπολίτευση έκανε στην αντιπολίτευση, αξιωματική κυρίως, παρά στην κυβέρνηση. Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφυγε από την εξουσία τον Ιούλιο του 2019.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κίνηση να προσπαθήσει να καθιερώσει τη απλή αναλογική ο ΣΥΡΙΖΑ. Και παρά του ότι προσπάθησε να κάνει κάποιους με παρόμοιες ιδέες να τους πείσει να συνεργαστούν, αυτοί κάνουν δηλώσεις που δημιουργούν αρνητικό κλίμα. Κι έτσι ο Μητσοτάκης γλιτώνει την εξεταστική επιτροπή, μια που όλα; Οι σκανδαλώδεις πράξεις του παραγράφονται, μια που Κοινοβουλευτική περίοδος που θα ξεκινήσει και θα λήξει αυτή τη βδομάδα θεωρείτε ολόκληση,

Την ήττα του ΜέΡΑ την αποδίδω στους δημοσιογράφους των τηλεοράσεων, μια που ξεστομίζοντας την ιδέα του για τη «Δήμητρα» κάναν κριτική στον κ, Βαρουφάκη όχι μόνο χωρίς να τον ρωτήσουν τι εννοεί, αλλά κάνοντάς του κριτική χωρίς να ξέρουν ή να καταλάβουν τι εννοεί.  Την ίδια χυδαία συμπεριφορά τα Μέσα είχαν και με τον κ, Κατρούγκαλο του ΣΥΡΙΖΑ. Που είχε την αφέλεια να παραδεχτεί με χαλαρότερα πως θα ξανάκανε το ίδιο με το ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών και ωρυόμενος ο Γεωργιάδης «έβαλε στο στόμα του» πως θα επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο ασφαλιστικό.

Δείτε το σχετικό βίντεο :

 


 Θα μπορούσα βέβαια να μιλήσω και για υποψία νοθείας, που μυρίζει λόγω των παράξενων αποτελεσμάτων. Για παράδειγμα του ότι ολόκληρη η Κρήτη «βάφτηκε στα χρώματα της ΝΔ (όπως κι άλλα «κάστρα» όπως η ΑχαΪα, Ηλεία, Β’ Αθηνων) και η Εύβοια που κάηκε το καλοκαίρι του 2022. Αλλά και η βεβαιότητα του Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το Φςβρουάριο και στον Γιώργο Κουβαρά πως «Ο  ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει και για νοθεία»

Φυσικά δε θα το πω μια που πιστεύω πως εδώ έχουμε και τη δικαίωση του Ιταλού συγγραφέα Ουμπέρτο Έκο, που έχει πει πως: «Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση.» Και να θυμίσω τα εκατομμύρια που δόθηκαν στα ΜΜΕ και κυρίως στους τηλεοπτικούς σταθμούς από τη λίστα Πέτσα ως την 21η Απριλίου 2023 (9 εκατ. ευρώ στα κανάλια εθνικής εμβέλειας «λόγω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία»).

Στα κανάλια που «εξαφάνιζαν» όσο μπορούσαν τις ειδήσεις που «στεναχωρούσαν την κυβέρνηση. Και το κύριο θέμα των ελάχιστων πολιτικών εκπομπών, που εκτάκτως έγιναν λόγω των εκλογών, στα κανάλια εθνικής εμβέλειας ήταν το ποιος θα συνεργαστεί με ποιον κι όχι τα προβλήματα που έχει ν’ αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση. Το ίδιο και τα πεντάλεπτα πάνελ (άντε δεκάλεπτα) των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών που υποτίθεται ασχολούνται με κοινωνικά προβλήματα.

Οι εκλογές που θα γίνουν τον επόμενο μήνα. Ξεκινούν και πάλι από την αρχή και είναι στο χέρι μας τα αποτελέσματα να είναι πολύ ή λίγο διαφορετικά.

 

 

Πηγή: tribune.gr, gnomikologikon.gr thepressproject.gr και sportime.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου