Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Πόσους εκατομμυριούχους έχει η Ελλάδα


Σε 79 χιλιάδες φτάνουν οι εκατομμυριούχοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με την 14η ετήσια έκδοση της έκθεσης «Global Wealth Report», που δημοσίευσαν από κοινού οι ελβετικές τράπεζες UBS και Credit Suisse.

• • •

Aλλο δείχνουν τα στοιχεία, άλλη είναι η κοινωνική πραγματικότητα: Δίπλα στις εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια, ζούν πάμπλουτοι συμπολίτες μας, που μπορεί μάλιστα να διαφεύγουν της προσοχής και κανένας να μη φαντάζεται την οικονομική τους κατάσταση.

Σε 79 χιλιάδες φτάνουν οι εκατομμυριούχοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με την 14η ετήσια έκδοση της έκθεσης «Global Wealth Report», που δημοσίευσαν από κοινού οι ελβετικές τράπεζες UBS και Credit Suisse. Μάλιστα, με ελαφρά κάμψη σε σχέση με έναν χρόνο πριν ο εγχώριος πλούτος «άγγιξε» τα 900 δισ. δολάρια το 2022 και διαμορφώθηκε σε 105.724 δολάρια (96.781 ευρώ) ανά άτομο.

Επίσης, 71 Έλληνες ανήκουν στην ομάδα του 1% του παγκόσμιου πληθυσμού που κατέχει την κορυφή του διεθνούς πλούτου.

Όπως, δε, φαίνεται, μεταξύ 2000 και 2022, ο πλούτος ανά ενήλικα αυξήθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό 1,8% στην Ελλάδα, 2,8% στην Ιταλία και 5% στην Ισπανία, αυξάνοντας το χάσμα πλούτου μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων δύο χωρών. Σε όρους δολαρίου, ο πλούτος ανά ενήλικα μειώθηκε κατά 2,3% στην Ελλάδα το 2022, 6,1% στην Ιταλία και 2,4% στην Ισπανία. Ωστόσο, σε όρους ευρώ, ο πλούτος ανά ενήλικα αυξήθηκε κατά 3,7% τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ισπανία και μειώθηκε ελαφρά στην Ιταλία κατά 0,3%.

 

 

Αναδημοσίευση: eretikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου