Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Γιατί κάτι άρχισε «να μη μ’ αρέσει» στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023

Βλέποντας τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 (ΝΔ 40,79% - ΣΥΡΙΖΑ 20,07% - ΠΑΣΟΚ 11,46% - ΚΚΕ 7,23% Ελληνική Λύση 4,45% κι εκτός Βουλής ΝΙΚΗ 2,92% ΚΑΙ ΠΛΕΎΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,89%) το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου είναι πως πρόκειται για αποτέλεσμα νοθείας.

Όσο όμως περνούσαν οι ώρες, πολύ περισσότερο μέρες άρχισα ν’ αναθεωρώ. Γιατί όλα πριμοδοτούσαν τη ΝΔ. Κι εξηγούμε:

Υπήρχε ένας εκλογικός νόμος που αδυνατούσε να δώσει αυτοδυναμία άλλωστε γι’ αυτό ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτό οι του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε ευκαιρία προσπαθούσαν να βρουν σημεία επαφής και «έρθουν κοντά» τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με το ΚΚΕ. Όμως τόσο οι μεν όσο και οι δε δεν ενέδιδαν στο φλερτ και δεν άφηναν έστω και μια ελπίδα να «τα βρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Έτσι πολλοί νομίζω πως ψήφισαν ΝΔ, για να «σταυρώσουν» τον φίλο/γνωστό που ήταν υποψήφιος μ’ αυτό το κυβερνών κόμμα. Αφού ούτως ή άλλως δε θα σχηματιστεί κυβέρνηση και θα γίνουν και πάλι εκλογές σ’ ένα μήνα. Και συνήθως σ’ αυτές τις εκλογές, που είναι τόσο κοντά στις και δεν έχει σταυροδοσία, η λίστα καταρτίζεται σύμφωνα με τον «αριθμό σταυρών».

Το σοκ ήταν πιο μεγάλο το βράδυ της 25ης Ιουνίου, βλέποντας τ’ αντίστοιχα  αποτελέσματα των εκλογών, (ΝΔ 40,56% - ΣΥΡΙΖΑ 17,83% - ΠΑΣΟΚ 11,84% - ΚΚΕ 7,69% Ελληνική Λύση 4,44% αλλά και ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 4,68% - ΝΙΚΗ 3,69% ΚΑΙ ΠΛΕΎΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3,17%)

Ε οι υπόνοιές μου για νοθεία, άρχισαν να γίνονται βεβαιότητα, χωρίς να έχω ενδείξεις για κάτι. Το ίδιο μου λέγαν πως τους προβλημάτιζε και τους πιο πολλούς φίλους με τους οποίους συζητούσα τους προβληματισμούς μου.

Βέβαια υπήρξαν και οι επιρρεπείς στη συνωμοσιολογία, που λέγαν για «την Singular Logic που συγκεντρώνει τα αποτελέσματα και την μεγάλη αποχή που υπήρχε, τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Μάιο». Η απάντησή μου στο πρώτο, είναι πως η εταιρία απλά αθροίζει τους ψήφους στα διάφορα εκλογικά τμήματα και στο άλλο δε μπορεί η αποχή να είναι μόνο από ψηφοφόρους μόνο συγκριμένων κομμάτων

Από την άλλη, όπως έγραψα και μετά τις εκλογές του Μαϊου οι δυο εκλογικές αναμετρήσεις ήταν θρίαμβος της θεωρίας του Ιταλού συγγραφέα Ουμπέρτο Έκο, που έχει πει πως: «Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση».

Λόγω της υπεροπλία που είχε στην προβολή στα ΜΜΕ η αποτυχημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά την πρώτη τετραετία. Που ήταν παράξενη και «κουτσουρεμένη» λόγω των δυο παρατεταμένων lockdown λόγω της πανδημίας του COVID-19. Αλλά και 108ης θέσης  το 2022 (την επόμενη χρονιά η χώρα μαςανέβηκε μία θέση όχι γιατί άλλαξε κάτι στα εντός των συνόρων της, αλλά γιατί… έπεσε το Τσαντ που βρέθηκε στην 109η θέση από την 104) στον κόσμο που μας κατέταξαν οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα»

Κι ενώ είχα συμβιβαστεί, όπως όλοι μας, με τα’ αποτελέσματα αυτά την περασμένη Τρίτη 5 Μαρτίου σε άρθρο του στη «δημοκρατία», ο Μανώλης Κωττάκης έγραψε μεταξύ άλλων σε άρθρο με τίτλο «Το τέλος της εμπιστοσύνης!», που ολόκληρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

… Η ευρωβουλευτής (Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου) μπορεί να τα ζήτησε, αλλά το μείζον είναι ότι κάποιος από μέσα τα «έδωσε». Και αν τα έδωσε σε αυτήν, τα έχει δώσει και σε άλλους. Πρόσωπα ή κόμμα/κόμματα. Ακόμη μία φορά που συνέβη κάτι ανάλογο και βαρύτερο (μεταξύ 2010 και 2015) ύστερα από καταγγελία πολιτικού κόμματος ότι είχε τοποθετηθεί από αγνώστους παράνομο λογισμικό στον υπολογιστή του ΥΠΕΣ, με στόχο την αλλοίωση των αποτελεσμάτων κατά 0,5-1% (με χειρισμό εκ του μακρόθεν), δεν έτυχε δημοσιότητας, διότι παρενέβη σιωπηρώς η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και προστάτεψε τη Δημοκρατία.

Εισαγγελέας πρόλαβε και αφαίρεσε το παράνομο λογισμικό πριν από κάποια αναμέτρηση…

Διαβάζοντας το προβληματίστηκα. Κι έψαξα λίγο τα αποτελέσματα των εκλογών στο site της περιφέρειας, γιατί μου είχαν πει πως έχουν εξαφανιστεί τα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών. Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είναι και του Μάϊου και του Ιουνίου, μια που ουσιαστικά βουλευτές «βγάλαμε» τον Μάιο. Και υπήρχε ένα πρόβλημα και ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ με την σταυροδοσία των βουλευτών. Έλειπαν, ως το καλοκαίρι που συχνά το παρακολουθούσα, 35 εκλογικά τμήματα.

Δε μπόρεσα όμως να μπω στο ekloges.thessaly.gov.gr, δηλαδή την σελίδα που έχει τα εκλογικά αποτελέσματα η Περιφέρεια Θεσσαλίας γιατί ήταν «κατεβασμένη η σελίδα». Θα μου πείτε για το site του υπουργείου ekloges.ypes.gr Τ’ αποτελέσματα ήθελα να αντιπαραβάλω να δω αν είναι ίδια.

Δεν ξέρω αλλά, σ’ όλα αυτά «κάτι δεν μ’ αρέσει» γιατί «αν μεταξύ του 2010 και 2015 είχε τοποθετηθεί από αγνώστους παράνομο λογισμικό στον υπολογιστή του ΥΠΕΣ, με στόχο την αλλοίωση των αποτελεσμάτων κατά 0,5-1% (με χειρισμό εκ του μακρόθεν)» όπως λέει ο κ Κοττάκης γιατί το 2023 να μην έχει τοποθετηθεί από αγνώστους λογισμικό που να αλλοιώνουν πολύ παραπάνω τα αποτελέσματα;. Και ενισχύουν τις ενδείξεις μου, πως πρωθυπουργός είναι ο γιος του Εφιάλτη. Που έδρασε σχεδόν 60 χρόνια πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου