Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Απριλίου 2025

Φράουλες: Τα μυστικά για την επιλογή,
το καθάρισμα και την συντήρησή τους

Οι φράουλες είναι από τα πιο νόστιμα φρούτα και αξίζουν τόσο γευστικά όσο και θρεπτικά. Για την ακρίβεια, είναι το αγαπημένο καθώς μας δίνει πολλές δυνατότητες στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Τις χρησιμοποιούμε σε μοναδικά γλυκά, στα οποία προσδίδει απίθανη γεύση και φίνο αποτέλεσμα, αλλά και σε μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και σάλτσες.

• •

Ξέρετε όμως πώς να διαλέξετε τις καλύτερες; Εδώ σας έχω όλα τα μυστικά για να τις επιλέξετε, να τις πλύνετε σωστά και να τις συντηρήσετε στο ψυγείο αλλά και στην κατάψυξη!

Πώς επιλέγω τις καλύτερες φράουλες

Οι φράουλες που θα επιλέξουμε για αγορά, πρέπει να είναι γυαλιστερές και σφιχτές, με κόκκινο βαθύ χρώμα και ο μίσχος να είναι καταπράσινος και φρέσκος. Πάντα τις μυρίζουμε προτού τις αγοράσουμε. Χρειάζονται μεγάλη προσοχή στη μεταφορά τους για να μην λιώσουν, γιατί είναι πολύ ευαίσθητες.

Συντήρηση στο ψυγείο

Τοποθετούμε τις φράουλες στο ψυγείο, μέσα σε τρυπητό, χωρίς να τις σκεπάσουμε. Δεν αφαιρούμε το κοτσάνι από πριν, ούτε τις κόβουμε, γιατί θα μπει νερό στο εσωτερικό τους και θα χάσουν το άρωμα και τις βιταμίνες τους.

Πώς τις πλένουμε

Δεν τις πλένουμε, παρά μόνο λίγο προτού τις καταναλώσουμε. Ποτέ δεν τις μουλιάζουμε μέσα σε νερό, αλλά τις πλένουμε γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε σε στραγγιστήρι για λίγο και ύστερα πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Πώς τις διατηρούμε στην κατάψυξη

Για να τις καταψύξουμε, τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε καλά, κόβουμε το κοτσάνι και τις βάζουμε σε αεροστεγές σακουλάκι ανά 15. Όταν τις χρησιμοποιούμε σε κοκτέιλ ή smoothies δεν τις ξεπαγώνουμε, αλλά τις χτυπάμε στο μπλέντερ με παγάκια.

 

Αναδημοσίευση: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου