Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Αυτοί μας κυβερνούν (και μας κυβερνούσαν πάντα)

Μας συγκλόνισε όλους ο θάνατος του Δημήτρη Χριστούλα, τη Τετάρτη το πρωί στο Σύνταγμα.
Ολους;
 Το ίδιο πρωί έτυχε να είναι καλεσμένος ο κ. Μπεγλίτης στην εκπομπή της κ. Τσαπανίδου στον Σκάι. Μόλις ακούστηκε η είδηση, στην ερώτηση της κ. Τσαπανίδου: “Γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, που λόγω οικονομικών προβλημάτων φτάνουν στην αυτοκτονία”, ο κ. Μπεγλίτης απάντησε:  "Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σχολιασμός πρέπει να έιναι προσεκτικός, εγώ έχω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ γενναίος και ευαίσθητος. 
Δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το αν είχε χρέη, ή δεν είχε χρέη, αν τα έφαγε αυτός ή τα παιδιά του…
Μόνο σεβασμός”. (δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα) Ότι και να πεις είναι λίγο.
Το ατόπημα (πολύ επιεικής η λέξη, όπως το αλητεία - αν έγινε επίτηδες, που δεν έγινε - που σκέφτομαι είναι πολύ βαριά, αν και φαντάζει πιο κοντά στον χαρακτηρισμό της πράξης) επανέλαβε ο κ. Κουκουλόπουλος. Είπε αυτός ο κύριος, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου,επιχειρώντας να ερμηνεύσει το σημείωμα του 77χρονου αυτόχειρα λέγοντας το εξής "Μιλά (σ.σ. ο αυτόχειρας!) στο όνομα πολλών, γιατί προφανώς ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός, όσα χρόνια κι αν περάσουν από τη σύνταξή του, δεν ψάχνει ποτέ στα σκουπίδια! Εάν ο ίδιος άνθρωπος είχε άλλη προσέγγιση, θα μπορούσε να μας βοηθήσει και πολύ καλά για το πώς τα 4 δισ. του 2004 για δαπάνες φαρμάκου έγιναν 9 δισ. μέσα σε λίγα χρόνια”… Κι αν ο κ. Μπεγλίτης αιφνιδιάστηκε μια που η σορός του Δημήτρη Χριστούλα ήταν ακόμη στο Σύνταγμα, και μπορείς να το δικαιολογίσεις (που δεν δικαιολογίσεις) δεν συμβαίνει το ίδιο με τον κ. Κουκουλόπουλο που είχε όλη τη μέρα μπροστά του να το συνιδητοποιήσει. Οι αντιδράσεις των κυβερνητικών αυτών παραγόντων δείχνει καθαρά την αιτία που βρισκόμαστε σ’ αυτή την κατάσταση.
Αφού δεν μπορούν να σκεφτούν ως απλός άνθρωπος. (δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα)  
Tον θανόντα όσο και να διαφανείς (ιδεολογικά ας πούμε) τον σέβεσαι αυτοι «σκύλευαν» πάνω του
ΑΙΣΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου