Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο λαός θέλει κυβέρνηση συνεργασίας,
ας δώσει την εντολή να γίνει

Επιτέλους μια ακόμη ψύχραιμη φωνή, αυτή του κ. Τσίπρα. 
Δήλωσε λοιπόν στο tvxs.gr:
«Κοιτάξτε, με τον κ. Καμμένο έχουμε πολύ σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Οι ιδεολογικές είναι γνωστές και η διαδρομή των χώρων είναι γνωστή. [...] Εάν, όμως, παρόλα αυτά, εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι. Κοιτάξτε, είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε. Και δεν μπορούμε να λέμε στον ελληνικό λαό ότι το κρίσιμο αυτή την ώρα είναι να επιβεβαιωθεί η δική μας άποψη»
Κάτι ανάλογο είχε δηλώσει ο κ. Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει στον Σκάι στις 2 του Απρίλη: «Σκοπός μας είναι να κυβερνήσουμε χωρίς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ», ενώ για την Αριστερά είπε ότι μπορεί να υπάρξει σύγκληση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα θέματα.
* * *
Ο κ. Καμμένος είχε κατηγορηθεί πως τα βρήκε με τον κ. Τσίπα και σ’ όλα τα πάνελ το είχε αντιμετωπίσει ώστε να μας φοβίσουν. Κι όταν λέμε όλοι και ο κ. Κουβέλης και ο κ. Τσίπας.
Με την αλλαγή της στάσης του κ. Τσίπα άνοιξε ο δρόμος για τον λαό να βγάλει στις 6 του Μάη πρώτο έναν από τους δυο (ΣΥΡΙΖΑ ή «ανεξάρτητου Έλληνες») να πάρει το bonus των 50 εδρών ώστε να είναι κοντά στις 152 να δούμε τι θα κάνουν οι άλλοι δυο. «Δημοκρατική Αριστερά» και ΚΚΕ δηλαδή.
Και δεν λέω πως πρέπει να μπουν κι αυτοί στην κυβέρνηση αλλά να ψηφίσουν «παρών». Αν και σε μια αριστερή Κυβέρνηση δεν είναι έξω το ΚΚΕ, εξαιρώ την «Δημοκρατική Αριστερά» που είναι νέο κόμμα που θέλει να λέγεται Σοσιαλιστικό αλλά δεν έχω καλές εμπορίες από το ΠΑΣΟΚ.
Να μη πω πως και το  ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν πρέπει να καταψηφίσει μια που το πρώτο ζητά τώρα την ανοχή και η ΝΔ την άνοιξη του 2009.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου