Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εκλογές πάλι; Παραγραφή Παπανδρέου και
Παπακωνσταντίνου για την εισοδο στο μνημόνιο


Το είδα χθες σε blog και μου ήρθε στο μυαλό ο νόμος περι ανυθυνότητας υπουργών και σκεφτηκα πως είναι ένας ακόμη σημαντικός λόγος να γίνει κυβέρνηση.
Κυβέρνηση των αριστερών κομμάτων (ΟΛΩΝ ΚΑΙ του ΚΚΕ) αλλά και των Ανεξάτητων Ελλήνων, ας αναλάβει τα (υφ)υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας και Δημόσιας Τάξης για να δώσουμε ακόμη μια «σφαλιάρα» στους νικητές του ψυχρού πολέμου. Και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες  (ΣΥΡΙΖΑ 52 + ΔΗΜΑΡ 19 + ΚΚΕ 25 + ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. ΕΛΛΗΝΕΣ 33)= 129 που είναι μεγαλύτερο των 120 που θέλει το Σύνταγμα και με την ανοχή, όπως λένε οι ίδιοι. των ΠΡΩΗΝ μεγάλων κομμάτων.
Ας το σκεφτεί τόσο οι κ.κ. Τσίπρας, Κουβέλης, Καμμένος όσο και η κ Παπαρήγα.
* * *
 Στην… ιστορία θα μείνουν, όπως όλα δείχνουν, οι απειλές του Πάνου Καμμένου, αλλά και η δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών για χειραγώγηση του ελλείμματος. Γιατί, για τα δύο πρόσωπα στα οποία αποδίδονται ευθύνες, δηλαδή στον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η εκλογική διαδικασία, φέρνει τις …. τυχόν ευθύνες τους σε παραγραφή!
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μαζί με τα… υπόλοιπα, παραγράφεται οποιαδήποτε τυχόν ευθύνη του κ. Παπανδρέου, του κ. Παπακωνσταντίνου και οποιονδήποτε άλλων υπουργών για την οικονομική διακυβέρνηση του τόπου από το 2009. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Το πολιτικό προσωπικό της χώρας βρίσκεται μπροστά σε ένα γιγαντιαίο δίλημμα. Για να μην επέλθει η παραγραφή θα πρέπει να μην ακολουθηθεί το τυπικό, εάν φυσικά τα πράγματα πάνε όπως αναμένεται- προς το μη σχηματισμό κυβέρνησης και τις επαναληπτικές εκλογές. Γιατί, τύποις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα πρέπει να εκδώσει νέο προεδρικό διάταγμα, με το οποίο θα ακυρώνει το υπάρχον, που ορίζει ως ημερομηνία επαναλειτουργίας της Βουλής, τη 17η Μαϊου. Εάν το κάνει αυτό, η Βουλή θα πρέπει να ανοίξει, να ορκιστούν οι βουλευτές και να διαλυθεί την επόμενη μέρα. Και, για να μπορέσει να το κάνει αυτό ο κ. Παπούλιας, θα πρέπει να λάβει την εξουσιοδότηση από το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα πρέπει να συγκληθεί γαι να το κάνει.
Εάν γίνει αυτό, έστω και για μια ημέρα, λογίζεται ως κοινοβουλευτική περίοδος και παραγράφονται οι τυχόν ευθύνες των παραπάνω.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου