Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Οι Έλληνες ανάγκασαν την Λαγκάρντ να ζητήσει συγγνώμη


Το περασμένο Σάββατο η Κριστίν Λαγκάρντ δέχθηκε λεκτική επίθεση στον λογαριασμό της στο Facebook με αφορμή τις δηλώσεις του στον  Guardian.
Μιλάμε για 15.000 περίπου μηνύματα όταν σε κάθε της post (δημοσίευσης της δηλαδή) στο Facebook δεν είχε πάνω απο 1.000 απαντήσεις.
Τί έιπε όμως η κ. Λανκάρντ;
"Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας", τόνισε σε συνέντευξη της στον  Guardian η Κριστίν Λαγκάρντ, στέλνοντας μήνυμα στην Αθήνα ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να χαλαρώσει τους όρους της σύμβασης.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τους γονείς και τις μητέρες που δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα, η απάντησε:
"Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στο Νίγηρα που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα, αναγκάζονται ακόμα και την καρέκλα του θρανίου να μοιραστούν και διψάνε για μόρφωση. Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι στην Αθήνα".
Παράλληλα, προειδοποιεί ότι αυτή η κρίση δεν έχει ακόμα κάνει τον κύκλο της:

"Και ξέρετε κάτι; Όσον αφορά στην Αθήνα, σκέφτομαι και όλους εκείνους που φοροδιαφεύγουν. Πρέπει συλλογικά να λυθεί το πρόβλημα να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους".

Στη θέση που διατυπώνεται αν τελικά ήρθε η ώρα της πληρωμής, αφού τελείωσαν οι καλές εποχές, η Λαγκάρντ απαντά ευθέως: Ακριβώς έτσι είναι".

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση από μια φτωχή αναπτυσσόμενη χώρα του πλανήτη: "Αυτή ακριβώς είναι η αποστολή του ΔΝΤ και δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια, όποιος και να κάθεται απέναντί μου".

"Και θα σας πω και κάτι ακόμα: είναι δυσκολότερο να ζητάς από χώρες με χαμηλό ΑΕΠ, όπου οι πολίτες ζουν με κατά Κεφαλήν ΑΕΠ 3.000, 4.000 ή 5.000 δολάρια να μειώσουν το έλλειμμά ή να κάνουν περικοπές", πρόσθεσε για να σημειώνει: "Ακριβώς γιατί ξέρω τι σημαίνει αυτό για το κράτος πρόνοια και την ενίσχυση των φτωχότερων".

Επισήμανε ότι "δεν πρόκειται να χαλαρώσει το πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα ούτε οι όροι που θέτει το ΔΝΤ για να συνεχίσει την στήριξή του προς τη χώρα μας. Δεν χρειάζονται άλλη βοήθεια οι Έλληνες, πρέπει αυτοί
να βοηθήσουν τον εαυτό τους και κυρίως να σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν".
Το βράδυ του Σαββάτου ανέβασε διευκρινιστική δήλωση (Post) στο facebook:
"Όπως έχω πει πολλές φορές, κατανοώ τους Έλληνες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Γι’ αυτό και το ΔΝΤ στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την τωρινή κρίση και να γυρίσει στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, της εργασίας και της σταθερότητας. Ένα σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας είναι ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης τους, ειδικά οι πιο προνομιούχοι πληρώνοντας τους φόρους τους. Αυτό το σημείο τόνισα όταν μίλησα στην εφημερίδα Guardian, ως μέρος μία ευρύτερης συνέντευξης".
Κι αυτή είχε την ίδια αντιμετώπιση.
Ήρθαν βέβαια και οι επικριτικές ομοβροντίες από το εξωτερικό. Ετσι σήμερα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.
Ακούγοντας την είδηση στον νού μου ήρθαν δύο πράγματα
1ον Ο Νίτσε και το τι γράφει στο βιβλίο το η "Η Γέννηση της Τραγωδίας"
2ον Ο Νίκος Καζαντζάκης. Που στο βιβλίο του «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» έχει βάλει στο στόμα του πασά ένα τουρκικό μύθο (όπως λέει)
Φτιάχνοντας τον κόσμο ο Αλλάχ παρατήρησε πως ενώ όλα πήγαιναν καλά υπήρχε κάποιος που τους νικούσε όλους (με την δύναμη και το μυαλό του). Ετσι του έβαλε πολλούς αντίπαλους να τον τιθασεύσει. Τίποτε τους νικούσε όλους.
Έφτιαξε λοιπόν τον Τουρκο. Πραγματικά ο Τούρκος στην αρχή τον νικούσε. Μετά από ώρα όμως τον νίκησε κι αυτόν. Σκέφτηκε πολύ και βρήκε τη λύση ο Αλλάχ. Έκανε έναν ακόμη Έλληνα.
Οι δυο Έλληνες πολεμούσαν ώρα ώσπου έπεσαν αποκαμωμένοι και οι δυο.
Μήπως όταν αντέδρασε ο κ. Τσίπας στο Παρίσι και τα έβαλε με τον κ. Ολάντ (προειδοποιώντας τον μόνο) οι Έλληνες δεν (δημοσιογράφοι και πολιτικοί) αντέδρασαν; Ευτυχώς δεν έχουν καλή σχέση με την τεχνολογία (οι «προσκυνημένοι» δηλαδή) και η κ. Λανκάρντ τα άκουσε για τα καλά. Όπως είδαν και οι ευρωπαίοι, με ανοιχτά μυαλά, πως οι Έλληνες δεν σκύβουν το κεφάλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου