Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο Ακης είχε αγοράσει και τον «Ιανό»


Ο κ. Τσοχατζόπουλος αποδείχτηκε άνθρωπος που τα έχει «αρπάξει» χοντρά από προμηθευτές (κυρίως όπλων) και είναι κατεστραμένος απο τον γεροντοέρωτά του, την κ. Σταμάτη που ήταν πολύ σπάταλη που έβγαλε μπροστά σ’ αυτούς που πέρνουν σειρά για τον Κορυδαλό.
Εκτός από όλα αυτά αποδεικνύεται και καλός επενδυτής. Έχει πολλές μετοχές ενός από τα πιο καλά βιβλιοπωλεία της Ελλάδας. «Τον Ιανο».
Ας δούμε τις πληροφορίες μου
* * *
Οπως προκύπτει από χειρόγραφα σημειώματα, ιδιωτικά συμφωνητικά και άλλα έγγραφα που κατασχέθηκαν από το σπίτι και το γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου ο πρώην υπουργός διέθετε 180.077 κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρείας «Ιανός ΑΕ» συνολικής ονομαστικής αξίας 360.154 ευρώ.

Η πληροφορία αυτή που αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Μακεδονία» αιφνιδίασε ακόμη και τους στενότερους συνεργάτες του ιδιοκτήτη της εταιρείας, Νίκου Καρατζά.

Η αγορά έγινε σε τρεις φάσεις. Οι πρώτες 100.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 200.000 ευρώ, αγοράστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες την περίοδο που ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Ανάπτυξης, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αργότερα, το 2004, ο πρώην υπουργός προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό του άλλες 80.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 160.000 ευρώ, ενώ έναν χρόνο μετά, το 2005, αγόρασε άλλους 77 τίτλους, ονομαστικής αξίας 154 ευρώ.

Στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αντίγραφα των ισολογισμών της εταιρείας «Ιανός ΑΕ» και εκθέσεις αναφορικά με την οικονομική διαχείριση της επιχείρησης.

Παράλληλα, βέβαια, στο αρχείο του κ. Τσοχατζόπουλου βρέθηκε και χειρόγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό σύμφωνα το οποίο αναφέρει σαφώς ότι «Ο κ. Νίκος Καρατζάς συμφωνεί να αγοράσει πίσω από την εταιρεία NORIS το σύνολο των μετοχών της εταιρείας ΙΑΝΟΣ... έναντι τιμήματος 1,5 εκ. ευρώ. Η αγορά συμφωνείται να πραγματοποιηθεί στο ίδιο τίμημα που πλήρωσε η εταιρεία NORIS στην τράπεζα EUROBANK LUXEMBURG στο λογαριασμό του κ. Νίκου Καρατζά για την απόκτηση του 20% των μετοχών της εταιρείας ΙΑΝΟΣ Α.Ε»

Το ποσό συμφωνήθηκε να καταβληθεί τμηματικά σε τρεις δόσεις, στις 20 Μαΐου, 20 Σεπτεμβρίου και 20 Δεκεμβρίου του 2009, στις 20 Μαΐου του 2010 και στις 20 Δεκεμβρίου του 2010.

Σύμφωνα με άνθρωπο του στενού περιβάλλοντός του ο οποίος συνομίλησε μαζί του, ο ιδιοκτήτης του «Ιανού» Νίκος Καρατζάς ήταν εμφανώς στενοχωρημένος. Σε στενό φίλο του, με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά, είπε πως «δεν υπάρχει τίποτε παράνομο σ' αυτή την ιστορία».

Εξηγούσε ότι κατά καιρούς και αναλόγως με τα επιχειρηματικά του σχέδια απευθυνόταν σε διάφορους χρηματοδότες, οι οποίοι έβαζαν κάποια κεφάλαια στην επιχείρηση.

Ποιος είναι όμως ο Νίκος Καρατζάς:

Ο Νίκος Καρατζάς γεννήθηκε στο Στρατώνι Χαλκιδικής, όπου και μεγάλωσε. Εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου άρχισε να εργάζεται ως υπάλληλος βιβλιοπωλείου, διορθωτής, επιμελητής και εκδότης του περιοδικού «Ιανός».
Το 1984 ίδρυσε τις εκδόσεις Ιανός με αίθουσα τέχνης και χώρο εκδηλώσεων, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Αριστοτέλους.

Το ιστορικό πατάρι του «Ιανού» υπήρξε για περισσότερα από είκοσι χρόνια ο τόπος συνάντησης καλλιτεχνών, συγγραφέων, ανθρώπων των γραμμάτων της τέχνης και της επιστήμης. Εκεί στήθηκαν σημαντικές εκθέσεις, παρουσιάστηκαν βιβλία και μουσικές που έγραψαν ιστορία. Στο κεντρικό βιβλιοπωλείο προστέθηκαν σταδιακά και άλλα (Καλαμαριά, Μαρτίου, Mediterranean Cosmos), ενώ έτος-σταθμός για την επιχείρηση ήταν το 2005, όταν ο «Ιανός» κατέβηκε και στην Αθήνα.

Ο Νίκος Καρατζάς ήταν παντρεμένος με την επιχειρηματία Ελένη Δανιηλίδου, με την οποία απέκτησε τον 28χρονο σήμερα Κωστή-Αλέξανδρο, ο οποίος δραστηριοποιείται κι αυτός στην επιχείρηση. Πολύτιμος σταθμός στο συνεχές πηγαινέλα μεταξύ Θεσσαλονίκης Αθηνών είναι το Λιτόχωρο και ο Όλυμπος, όπου διαθέτει εξοχική κατοικία την οποία θεωρεί το ησυχαστήριό του. Εκεί περνά σχεδόν όλα τα σαββατοκύριακα και τις διακοπές του.


Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2012/05/off-shore.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FRnkws+%28%CE%94%CE%B5%CE%BE%CE%AF+%CE%95%CE%BE%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BC%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου