Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Επιστολή Κουρουμπλή σε Γερμανούς βουλευτές

Επιστολή-εξάψαλμο αλλά και πρόσκλησης για την … αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας με βασική όμως προϋπόθεση την οριστική επίλυση των χρονιζουσών εκκρεμοτήτων μεταξύ των δύο χωρών, έστειλε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Κουρουμπλής, προς τους.... συναδέλφους του βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου αλλά και τους Γερμανούς ευρωβουλευτές.
«Απευθύνομαι στον καθένα από σας προσωπικά ως Έλληνας ευρωπαίος πολίτης που πίστεψε στο όραμα μίας Ευρώπης των λαών και της κοινωνικής δικαιοσύνης», ξεκινά την πολυσέλιδη επιστολή του και ακολουθούν το επίμαχο κατοχικό δάνειο που πήρε το Γ’ Ράιχ, το κέρδος που έχουν οι τράπεζες της Γερμανίας από την Ελλάδα, ο εξαναγκασμός μας να αγοράζουμε εξοπλισμούς με γερμανική υπογραφή αλλά και η λειτουργία μας ως ανάχωμα της Δυτικής Ευρώπης έναντι των μεταναστών ώστε να συνεχίζουν εκ του ασφαλούς να ομιλούν για άσυλο και ανθρωπιστικές ευαισθησίες.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρεται ακόμη στο γεγονός της τύφλωσής του σε ηλικία 12 ετών λόγω εγκαταλελειμμένης γερμανικής χειροβομβίδας ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν συσχετίζει την προσωπική του απώλεια με αρνητικά αισθήματα έναντι του γερμανικού λαού του οποίου το πείσμα «τον συγκινεί» καθώς στοιχεία και χαρακτηριστικά του αναγνωρίζει και στο δικό του πείσμα για τη ζωή.

Επικαλείται τον Γερμανό φιλόσοφο Γκαίτε ο οποίος είχε πει ότι η Ελλάδα είναι για την ανθρωπότητα ότι η καρδιά και ο νους για το σώμα.

«Είμαι βέβαιος», σημειώνει, «πως αν μας παρακολουθεί από ψηλά σήμερα θα είναι πολύ ενοχλημένος από τα λόγια και την συμπεριφορά ορισμένων θεσμικών παραγόντων της σημερινής Γερμανία».

«Η κρίση μπορεί να αποδειχτεί κίνδυνος ή ευκαιρία», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο της επιστολής προειδοποιώντας πως «είτε θα πυροδοτήσει ολοκληρωτικά αντανακλαστικά και εφιαλτικούς εθνικιστικούς εγωτισμούς είτε θα σταθεί αφορμή να βρούμε, όπως υποστήριζε ξανά ο Γκαίτε, τον παλιό καλό μας εαυτό και να εργαστούμε για μία Ευρώπη των λαών και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Κλείνει δε την επιστολή με την επισήμανση ότι «η ακαμψία πρέπει να είναι χαρακτηριστικό της θέλησης και όχι της κρίσης».
briefingnews



Αναδημοσίευση: http://www.trelokouneli.gr/2012/06/blog-post_521.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου